2020.05.01. 11:02 – Lángoló

Magam adom: Babé Sila - Itt a Hangfoglaló Program friss lejátszási listája

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hangf_spoti_magam_adom_2020_majus.png

Ahogy minden hónap első napján, úgy most is itt van a Magam Adom, ami egy olyan lejátszási lista, ahol a Hangfoglaló Program felkérése egy-egy magyar zenész, zenekar vagy valamilyen módon éppen aktuális zeneipari ember, emberek állítanak össze, és ami itt a Lángolón szokott először megjelenni. Szerepelt már benne Vitáris Iván, Schoblocher Barbara, a Platon Karataev, a Mörk, Lábas Viki, Somló Dani és Horváth Renátó, a BUSH - Budapest Showcase Hub szervezői, Szendrői Csaba, az Elefánt énekese a Carson Coma zenekar is, és volt két rendhagyó adás is a Hangfoglaló Program munkatársaival, és a legutóbbi nyertes induló előadókkal. Nemrég a Harmed szerepelt a Magam Adomban, aztán a Qualitons, majd a The Devil's Trade, azaz Makó Dávid, most pedig Babé Sila következik. Alább a lejátszási lista egy rövid interjúval kiegészítve.

Miért éppen ezek a dalok kerültek rá a playlistre?

Ez a dallista a saját playlistem (lily pads) esszenciája, ők a kedvenc előadóim és egyben legnagyobb inspirációim - így javarészt mai és régebbi női r&/ soul előadók zenéi.

Van-e köztük kakukktojás? Miért?

Van ám! Két arab dal is van a listán, az egyik Natacha Atlastól és egy Warda-tól. Ő egy libanoni-algír énekesnő a 60-as évekből, imádom. Nagy rajongója vagyok a közel keleti kultúrának és így a zenének is - elvarázsol az a hangskála, amivel dolgoznak.

Mik a terveid idén?

Idén nyáron jelenik meg a kislemezem, amit a nemzetközi kiadóm és managementem egyenget már tavaly óta. Két dal is kijött már a lemezről és májusban jön még egy az album előtt. Egy hatalmas európai fesztivál konfirmált fellépője vagyok, amit remélem nyár végén/ősszel meg tudnak tartani, mert nagyon izgatott vagyok, hogy újra színpadon állhassak.

Mit tartasz az elmúlt időszakban megjelent hazai lemezek közül a legizgalmasabbnak?

Őszintén szólva nem igazán hallgatok magyar zenét, de természetesen van jópár előadó, akiket nagyra tartok és szeretem a munkásságukat. Tőlük tettem is a listára dalokat: Ohnody, Blahalouisiana,Jónás Vera.

Ha az életedről most filmet forgatnánk, mi lenne a főcímzene?

Eliza - Alone & Unafraid - ez főként a kalandos, kicsit sem konvencionális életem miatt, ahol én alakítom ki, hogy milyen szabályok és elvek szerint szeretnék élni. Akkor hallgattam sokat ezt a dalt, amikor tavaly Londonba költöztem és teljesen egyedül voltam. Felszabadító és motiváló.


magam adom hangfoglaló program #hangfoglaló2020



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása