2020.05.17. 17:49 – Lángoló

A felnőtteket ki menti meg? - Itt a Sezlony új dala

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sezlony-271.JPG

Drogok, szokások, családon belüli erőszak, denevérember. Sok minden más mellett ezeket a témákat is magába sűríti a Felnőttek, a Sezlony legújabb száma, ami egy hamarosan érkező lemez előfutára.

A dal üzenetével vagy még inkább azzal a hangulattal, ami körülöleli, furcsa kontrasztban van születésének története. Ez a zenekar leggyorsabban összerakott száma, az énekesnő, Vilma egy Hűvösvölgytől Nyúl utcáig tartó, kb. 20 perces, villamoson ülős elmerülés pillanataiban kapta el és gyúrta szöveggé a szavakat. Bálintot, aki a basszusgitáros-énekes a csapatban, egy WC-nappali út alatt ragadta meg a hangulat és pár perc alatt megírta a refrént. Ezután a próbateremben állt össze teljes egészében a történet, de azt a nyers, őszinte egyszerűséget, amit a részek magukban hordoztak, megtartották a tagok. Rövidebb eszmefuttatások voltak annak kapcsán, hogy a szuperhősök tekintetében el szeretné-e kötelezni magát valamelyik univerzum mellett a formáció, de ez végül gyorsan elrendeződött. A dal a zenekar szerint azért is remek képviselője a nemsokára érkező lemeznek, mert olyan aktuális társadalmi problémákat vet fel, amik lassan elsüllyednek a közönyben, ami a többi számhoz is szorosan kapcsolódik. Ez a kritikus hangvétel körbelengi az egész anyagot.

Vilma, a szöveg írója mesélt nekünk a Felnőttekről:

Nem ez volt az első alkalom, hogy megfogott ez a hangulat a villamoson, de ennél az útnál, ahogy elkezdtem írni, csak úgy pörögtek a sorok. Az a sok elkeseredett, fáradt ember, aki ott ült... Csak az járt a fejemben végig, hogy őket vajon ki menti meg? Szerintem azért lett ez az egyik leggyorsabban megírt dalunk, mert mindannyiunk tudott hozzá kapcsolódni.

És akkor itt a Felnőttek:


premier sezlony



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása