2020.05.23. 09:45 – Lángoló

Mindig bizakodóak vagyunk azzal kapcsolatban, amit csinálunk - Miniinterjú a MMETA-nyertes Harmed zenekarral

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

harmedmmeta.jpg

Még tavaly novemberben készítettünk egy hosszabb interjút a Harmeddal, akik akkor éppen készültek megmérettetni magukat a hollandiai Music Moves Europe Talent Awardson (MMETA), ugyanis bekerültek a legjobb 16 csapat közé. Azóta ezt megnyerték, és ugyan most a koronavírus-járvány leblokkolta őket (mint mindenki mást), nehéz elképzelni, hogy nem ugyanazzal az eltökélt lendülettel térnek vissza a színpadra, ahonnan most kényszerből le kellett jönniük. Alább egy MMETA-val kapcsolatos miniinterjú olvasható a csapat gitárosával, Tóth Gáborral, aki pedig arra kíváncsi, mit hallgat a csapat, klikkeljen ide.

Számítottatok arra, hogy megnyeritek a MMETA-t?

Ez volt az első év, hogy a MMETA keretein belül meghirdették a ‘LOUD’ kategóriát, ami kifejezetten a metálzenét hivatott képviselni. Reméltük, hogy a zenénk felveheti a versenyt a nemzetközi zenekarokkal, mindig bizakodóak vagyunk azzal kapcsolatban, amit csinálunk.

Milyen reakciókat kaptatok a helyszínen?
 
A díjátadó helyszíne és maga az átadó mindenki számára emlékezetes maradt. Jó érzés volt látni, hogy a különféle stílusú előadók között minket is érdemben értékeltek, ugyan olyan lelkesedéssel és nyitottsággal fogadták a zenekart és a győzelmünket is, mint a többi kategória nyerteseit. 

Tudtatok már ott kapcsolatokat építeni?

A díjátadót megelőző vacsora során volt szerencsénk a szervezőkkel és a többi jelölttel is beszélni, mindenki nagyon közvetlen volt. 

Milyen támogatást kaptok majd a MMETA-tól?

A nyeremény számunkra legfontosabb részét a turnétámogatás jelenti, ami hatalmas segítséget jelent a jövőbeli terveink megvalósításához. A másik fele egy szakmai jellegű csomag, melynek segítségével például szeptemberben a Spotify angliai továbbképzésén részt vehetünk.

Amúgy milyen élmény volt fellépni a Eurosonicon?

Az ilyen showcase-fesztiválokon nem az a fajta közönség van, mint egy átlag koncerten. Főleg zeneipari dolgozók vannak jelen, ezért a közönség részéről nagy megmozdulásra nem számítottunk, reméltük, hogy jó lesz, de így is minden várakozásunkat felülmúlta.

A koronavírus-járvány hogyan alakított át a zenekar életét?

A májusi turnénk dátumait kénytelenek voltunk lemondani, illetve minden nyári fesztivált is. Gyakorlatilag minden lemondásra került erre az évre, ahogy szinte minden más aktív zenekarnak is. Újratervezünk és 2021-re tartogatjuk magunkat.


harmed mmeta



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása