2020.05.29. 10:15 – Lángoló

Geometria - Itt a Lámpaláng új videója

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

l3.png

A Lámpaláng akusztikus trió formációként alakult 2018 tavaszán. Dalaikat énekre, gitárra és hegedűre hangszerelik, de 2020-ra a zenekar két új taggal bővült, így trióként és ötös felállásban is működnek. Zenéjüket vers-zene-ként definiálják, mivel magyar nyelvű dalaik szövegét kortárs költők verseiből, és költők kortárs gondolataiból merítik.

Ugyan a vers-alapú muzsikát sokan teszik be az irodalmi és színházi zene kategóriába, mi a megzenésített versek világán belül egy különleges, vagány ízt képviselünk, így zenénk nem csak az irodalomszerető emberek körében állja meg a helyét, hanem bármelyik könnyűzenét befogadó színpadon, fesztiválon, eseményen.

A triónak 2020 februárjában jelent meg első nagylemeze, Rejtettelek sokáig… címmel, melyet a TRIP Hajón és egy több állomásos országjáró turnén mutattak be. Ezen a lemezen szerepel a Geometria, mely Kiss Judit Ágnes kortárs költő versére íródó dalos párkapcsolati szenvedéstörténet.

A számhoz Kara Dávid képzőművész-tanár készítette a videoklipet, melyről így nyilatkozott:

,A Geometria képi világát a GYIK Műhely egyik feladata ihlette, ahol a gyerekekkel saját fotóikra rajzoltunk ès a mozdulatsorokat rövid animációkká fűztük össze. Ezt a handmade hangulatot igyekeztem visszahozni a klipbe, ahol megszemélyesülnek a formák, geometriai alakzatokat kapnak a gondolatok. A három szereplőnk igyekszik egymásnak meghatározni a gondolkodás "formáját". Mozdulataik egyetlen ismétlődő üzenetről szólnak, mely a kezdettől fogva kiolvasható, ha képesek vagyunk átlátni a folyton változó gondolatok geometriáin.

A klip: 


premier lámpalángKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása