2020.06.03. 15:14 – Lángoló

Ti - Új klip a Meszecsinkától

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

reka_koti_band.jpg

Meszecsinka épp az első szibériai látogatására készülne, amelyet kazahsztáni kiruccanás követne – de nem készül és nem követi, közismert okok miatt. Tavaly a német Nordic Notes kiadónál is megjelent Állj bele a mélybe album tovább erősítette a zenekar külföldi jelenlétét. Az eddigi legsűrűbb évet (Portugália, Spanyolország, Oroszország, Bulgária, Románia, Franciaország, Hollandia) még sűrűbb időszak követte volna a tervek szerint, de hála a karanténnak, pihenés lett helyette. Ennek a plusz szabad időnek az eredménye ez a házilag készített klip, amelyben a frontember, Oláh Annamari a szereplő, operatőr és vágó egyben. (Fotó: Koti Réka)

Annamari:

Sok évvel ezelőtt Bulgáriában, Rila hegységben túráztunk, és egy éjszakára megszálltunk egy turista házban. Aznap éjjel nagyon különös ébren álmodásban volt részem, másnap kiderült, hogy mindenkinek érdekes álmai voltak, ezen a mágikus helyen. Később leírtam ezt az álmomat, nem terveztem, hogy felhasználom majd a szöveget bármihez is, de végül úgy alakult, hogy a fiúk elkezdték ezt az alapot hozni, én meg elkezdtem ezt a szöveget rámondani, és kiderült, nagyon passzol. 

Évekkel ezelőtt elterveztem, hogy minden olyan számra készítek klipet, amihez nincs, de a kedvenceim közé tartozik. Már több videót csináltam, és most a karantén alatt újra elkezdtem videókat gyártani már meglévő felvételekből. Aztán egy nap elővettem a rég nem használt fényképezőgépemet, kimentem a kertünkbe, és elkezdtem csak úgy táncolni, ezeket felvettem, gondoltam, majd jó lesz kísérletezéshez. Elkezdtem szerkesztgetni, és aláraktam egy próbahelyi felvételt, de aztán eszembe jutott a "Ti". Ahogy alátettem, egyből belelkesültem, és már komolyan kezdtem vágni, effektelni, szerkeszteni, és a végén egy álomszerű, szürreális világ képe született meg. 

Biljarszki Emil gitáros-billentyűs:

 A stúdiózás aprólékos munka, általában minden hangszer minden szólamát többször vesszük fel, javítjuk, vágjuk és szerkesztjük a számokat, változtatunk a hangszerelésen. A "Ti" kivétel. Annak ellenére, hogy eléggé improvizatív, vagyis sok benne a hiba lehetőség, mégis elsőre úgy vettük fel, hogy a visszahallgatás után egyetértettünk - nem szabad hozzányúlni. Amit hallunk, nem egy koncepció kidolgozott eredménye, hanem jelenlét, ahol a zenészek sokszor nem tudják, mi lesz a következő hang, az énekes pedig a spontánul folyó zene ritmusához igazítja a mondanivalója tempóját. 

A klip: 

A zenekar legközelebb június 8-án, hétfőn este 9-től nyilatkozik és élőben zenél a Tilos Rádióban, a terv szerint új dalokkal is, a Tilos Maraton részeként. Június 27-én duó formációban lép fel a Gátőrházban, 28-án pedig Szegeden, a Levendula fesztiválon. Teljes formációval július 14-én a Kobuciban játszanak legközelebb.


premier meszecsinkaKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása