2020.06.04. 10:30 – Lángoló

Úristen - Dalban kritizálja Audiopoeta a popszakma egyes tagjait

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

audiopoeta_kicsi.jpg

A Belényi Mihály nevével összefonódó Audiopoeta már 2013 óta ontja magából a széles zenei skálán mozgó trackeket. A költő-rapper dalai főként verseiből születnek, amikhez az őt körülvevő világ és a benne zajló érzelmek adják számára az inspirációt. Innen is ered az Audiopoeta név. Formabontó, könnyed, humoros, olykor melankolikus szövegei és megjegyezhető dallamai teszik egyrészt egyedivé, másrészt emberközelivé a produkciót. Zeneileg is kifejezetten színes a paletta: a rap, hip-hop és pop stílusjegek mellé csempész elektronikus, dubstep, rock, vagy épp népzenei elemeket dalaiba.

Audiopoeta ezúttal egy szókimondó és szarkasztikus dalban kritizálja a popszakma egyes - meg nem nevezett - szereplőit. A szöveget a zeneipar változásai, és a zenészek egy részének átalakulóban lévő gondolkodásmódja ihlette. „Úristen” című szerzeményével azt szeretné üzenni, hogy fontos lenne a művészetet és az érzelmeket megőrizni a zenében, nem pedig kizárólag üzletként vagy megélhetésként tekinteni rá.

A zenét alapvetően azért találták ki az emberek, hogy szórakoztassák magukat. Táncoljanak, énekeljenek a tűz körül. Úgy érzem manapság a zene élménye, célja megváltozott. A legtöbb előadó nem a közönséget, vagy magát akarja szórakoztatni, hanem egyre inkább munkaként tekint rá. Azt gondolom, így eltűnik az érték, a tartalom mind a zenéből, mind a mondanivalóból. Csak ugrálunk a tűz körül egy buta ritmusra, és ha látjuk, hogy más is táncol rá, akkor még inkább rákezdünk. Aggódom, hogy elkopik az emberekből - és ezáltal a dalokból is - az igazi érzelem

– fogalmazott Audiopoeta.

Belényi lételeme az alkotás. Saját projektjén túl az egyik legismertebb magyar youtuber, Dancsó Péter mellett is tevékenykedik, a Videómánia csatornán megjelent dalok szövegeit ő írta. Sőt, a hozzájuk készült klipeket is ő rendezte. 


premier audiopoeta



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása