2020.06.30. 11:59 – Lángoló

Wanted podcast #2 // A Beastie Boys Story – beszélgetés Turán Eszterrel a Spike Jonze rendezte dokumentumfilmről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

wanted_podcast_2_beastie_boys_story_turan_eszter_foto_vincze-fekete_vera.jpg

Azt mondják a Wanted podcast készítői, hogy több minden miatt is jó okuk volt műsort készíteni a Beastie Boysról. Elsősorban természetesen azért, mert tavasszal bemutatták Spike Jonze Beastie Boys Story című dokumentumfilmjét, de persze azért is, mert a Beastie Boys-ról annak idején többször írtak a Wantedban, aztán azért, mert kétszer is jártak Magyarországon, és végül, de nem utolsósorban, mert a poptörténelem egyik legizgalmasabb és legnagyobb hatású életművéről van szó. Vendégük a Los Angelesben és Budapesten élő magyar filmproducer, Turán Eszter volt, aki Beastie Boys-rajongó, és egyik alkotója a BP Underground dokumentumfilm-sorozatnak, melynek egyik része éppen a budapesti hiphop-színtérről szól. Eszterrel Németh Róbert és Danny Wilde beszélget, a szerk. Bihari Balázs, fotó Vincze-Fekete Vera.

Az 1995-ben indult és egészen 2002 májusáig üzemelő Wanted magazin a magyar könnyűzenetörténet sok szempontból formabontó médiaterméke. A maga idejében kicsit ki is lógott a sorból, mind megjelenésével, mind zenei-kulturális tartalmával. A lap idén lenne 25 éves, ez alkalomból a volt szerkesztőségi tagok több eseményt is terveznek: ennek első ünnepi etapja, hogy a lap néhány egykori szerzője podcast-sorozatot indított, ami itt a Lángolón mutatkozik be rendszeresen.


wanted25



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása