2020.07.07. 14:15 – Lángoló Gitárok

Metal Battle Extra - Online verseny rock/metal zenekaroknak

Nyerj idén, és juss be a Wacken Metal Battle Hungary jövő évi döntőjébe!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mbe_2020_illusztracio.jpg

Idén harminc éve először fordul elő az, hogy augusztus első hétvégéjén nem lesz Wacken Open Air. Az okokat úgyis kívülről fújja mindenki, de a jó hír az, hogy már nagyban szerveződik a 2021-es rendezvény, így viszont értelemszerűen jövőre csúszik át az idénre tervezett Wacken Metal Battle Hungary is. Hogy mégse maradjon ki az idei év, most itt a Metal Battle Extra, a tehetségkutató online változata, melyben a szervezők közel két hónapon át keresik az ország legjobb metálzenekarait. Részletek a hajtás után! 

A verseny menete és szabályzata nem változott a korábbi évekhez képest, az egyetlen különbség, hogy élő döntő ezúttal nem lesz. Egy online jelentkezés után szakmai zsűri választja ki a tíz döntőbe jutó zenekart, akikre a második fordulóban a közönség is szavazhat. Így bár a Wacken Metal Battle sorozatban azok a leginkább esélyesek, akik rendelkeznek annyi színpadi rutinnal, hogy élőben akár a világ legnagyobb metálfesztiválján is megállják a helyüket, idén kifejezetten várjuk fiatal, akár most induló csapatok jelentkezését is, hiszen a jövő évi döntőig még bőven lesz idő arra, hogy a nyertes elegendő rutint szerezzen az élő megmérettetéshez. Szóval hogy a klasszikust idézzük: „Hajrá, fiatalok!”  

Az online regisztráció a Metalbattle.hu oldalon történik 2020. július 26.-án éjfélig. A Metal Battle Extra sorozatra a jelentkezés és a regisztráció ingyenes.

A jelentkezett zenekarok feltöltött kép- és hangfelvételei alapján az elődöntőben hazai szakmai zsûri választja ki a tíz online nyertest, akik továbbjutnak a második fordulóba. A döntőbe került zenekarokat 2020. július 28-án éjfélig értesítjük. 2020. július 30-án indul a második forduló, és vele a közönségszavazás, melynek eredményét 50%-ban beleszámítjuk a végső döntésbe.

A verseny 2020. augusztus 14-ig tart, az eredményt és a díjazottakat 2020. augusztus 19-én tesszük közzé.

A Metal Battle Extra díjazása  

- A Metal Battle Extra nyertese automatikusan bekerül a Wacken Metal Battle Hungary 2021 döntőjébe

-   A Pécsi Sör felajánlásában egy évre ingyen sör a zenekar próbatermébe.

-  Összesen net-net 1 500.000 Ft értékű promóciós és hirdetési csomag a tehetségkutató médiapartnereinek – Lángoló Gitárok, Shockmagazin, Nuskull.hu, Rockstar Magazin, Budapest Beat – felületein.

Különdíjak:

-  Az Ibanez Magyarország szakmai különdíjként egy Ibanez WH10V3 Wah pedált ajánl fel a legjobb gitárosnak.

- Az Árkádia Hangszerbolt szakmai különdíjként 1 éven keresztül húrkészlet támogatást biztosít a legjobb gitáros részére - havonta egy Ernie Ball húrkészlet 2021. augusztus 31.-ig – valamint 1 éven keresztül szintén húrkészlet támogatást kap a legjobb basszusgitáros - kéthavonta egy Ernie Ball húrkészlet 2020. augusztus 31.-ig.

- A Concerto Music a 2021-es koncertszezonban fellépési lehetőséget ajánl fel egy általa kiválasztott különdíjasnak - előzenekari pozícióban, egy közösen meghatározott időpontban és főzenekar előtt.

- A Hammer Concerts a 2021-es koncertszezonban fellépési lehetőséget ajánl fel egy általa kiválasztott különdíjasnak - előzenekari pozícióban, egy közösen meghatározott időpontban és főzenekar előtt.

- A New Beat és a Dürer Kert a 2021-es koncertszezonban fellépési lehetőséget ajánl fel egy általa kiválasztott különdíjasnak - előzenekari pozícióban, egy közösen meghatározott időpontban és főzenekar előtt.

Az elődöntő hazai zsűrije:

Császár Gergő (Rockstar, Budapest Beat), Dankó János (Lángoló Gitárok), Draveczki-Ury Ádám (Shockmagazin), Fodor Judit (Hammer Music), Sütöri Olivér (WMB Hungary), Völgyesi Ádám (NuSkull)

A döntő nemzetközi zsűrije:

Janne Lundqvist - Metal Battle Sweden, Sashquita Northey - Metal Battle South Africa, Boyko Gurov - Metal Battle Bulgaria, Eric Hutchence - Metal Battle Caucasian Republics (Örményország, Grúzia, Azerbajdzsán), Sütöri Olivér - Metal Battle Hungary, Metal Battle Austria

A Metal Battle Extra együttműködő partnerei:

Pécsi Sör, Lángoló Gitárok

Budapest Beat, Nuskull.hu, Rockstar magazin, Shockmagazin

Árkádia Hangszerbolt, Meinl Distribution Hungary

Concerto Music, Hammer Concerts, New Beat, Dürer Kert

További információk a Metal Battle Extra weboldalán és a Metal Battle Hungary Facebookján


rock verseny fesztivál hír online metal meinl wacken concerto dürer kert new beat nuskull hammer concerts metal battle rockstar magazin pécsi sör ibanez magyarország metal battle extra shockmagazin árkádia hangszerbolt



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása