2020.07.07. 10:18 – Lángoló

Wanted Podcast #3 // Beszélgetés Csepelyi Adriennel a Black Lives Matterről

lamar.jpg

Már nem csak az Egyesült Államokat rázza meg az a Black Lives Matter mozgalom - illetve annak hatása -, amely azok után bontakozott ki, hogy a fekete George Floydot megölte a rendőri erőszak. Az ügy, illetve azt követő tiltakozási hullám és a szoborrongálás és -döntögetés felszínre hozta az amerikai fekete közösség és a fehér többségi társadalom közt máig feszülő ellentéteket. Mi a helyzet a rasszizmussal Amerikában, mi történt az elmúlt évtizedekben, és amitől igazán wantedos a téma: mi a BLM, a rasszizmus és popkultúra viszonya, hogyan keretezhetjük ezt a kérdést a popkultúra irányából? A Wanted Podcast vendége ez alkalommal Csepelyi Adrienn, a WMN újságírója, a Popfilter szerkesztő-műsorvezetőj, aki maga is elkötelezett popkultúrafogyasztó.
Audrey-val Németh Róbert és Danny Wilde beszélget, a szerk. Bihari Balázs.

Az 1995-ben indult és egészen 2002 májusáig üzemelő Wanted magazin a magyar könnyűzenetörténet sok szempontból formabontó médiaterméke. A maga idejében kicsit ki is lógott a sorból, mind megjelenésével, mind zenei-kulturális tartalmával. A lap idén lenne 25 éves, ez alkalomból a volt szerkesztőségi tagok több eseményt is terveznek: ennek első ünnepi etapja, hogy a lap néhány egykori szerzője podcast-sorozatot indított, amik a Lángolón debütálnak.

Ez itt fentebb a Wanted podcast harmadik adása, melyet a következő hetekben újabbak követnek majd. A bemutatkozó epizódban Lovasi Andrással beszélgettek a zeneipar válságáról, legutóbb pedig Turán Eszterrel tekintették át a Beastie Boys pályafutását a nemrég bemutatott dokumentumfilm tükrében.


wanted25Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2020.07.08. 10:57:39

Ez csak az Antifának ágyaz meg - amit valszeg hamarosan terrorszervezetté nyilvánítanak - akkor aztán minden cinkosuk és bűntársuk bajban lesz, akik pl tüntetőknek hívta a zavargókat, gyújtogatókat, szobordöntögetőket, gyilkosokat etc. etc. - azért jó lesz ezeket a fősodrásrú médiákat, nagyvállalatokat, celebeket - vagy csak noname álprofilokat beazonosítani, mert kilehet nekik küldeni a számlát a károkról, amit okoztak a támogatottjaik! Plusz még néhányszor annyi - bűntinek. Meg persze jöhet pár év(tized) böri IS...