2020.07.10. 14:55 – Lángoló

Mivanveletek – Dalról dalra a Fiúk első EP-je

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

fiuk_foto_2020.jpg

A Mivanveletek az éjszakai élet különböző pontjait idézi meg, melyek mindenki számára ismerősek lehetnek. A nemrég klipet kapott Vártam rád mellett az EP-n négy vadonatúj dal található, melyek mindegyike a Fiúk más-más arcát mutatja meg. A zenekar ma este játszik a Dürer Kertben.

A Fiúk r’n’b és indiepop dallamait ötvözi a közép-kelet-európai keserűséggel és az amerikai „feeling good” hangulattal, ehhez pedig nagyban hozzájárul a szaxofon és a zongora megszólalása is. A Fiúk tavaly jelentették meg első dalukat, ám azóta már játszottak a VOLT Fesztiválon, az Akvárium Nagyhallban és az A38 Hajón is, idén bekerültek az NKA Hangfoglaló Program támogatott zenekarai közé is. Most pedig itt az első nagyobb mérföldkő az életükben, a Mivanveletek EP képében.

A Mivanveletek az első lemezünk, és nagyon büszkék vagyunk rá, főleg, hogy eléggé megnehezítette a debütálást az elmúlt pár hónap

- meséli Lengyel Levente (gitár), utalva arra, hogy az eredeti terveik szerint májusban tartották volna a lemezbemutatót a TRIP Hajón, mely most november 6-ra kerül.

Az EP számaiból a nagyközönség korábban már megismerhette a klipes Vártam rádot, melyben  Nagy Katica, a Rossz versek színésznője szerepel, most pedig újabb négy számmal gazdagodik a diszkográfia:  

A dalokat úgy válogattuk össze, hogy a legtöbbet megmutassuk magunkból, a zenénk szélsőségeit akár. Azt akartuk, hogy hallgatás közben az emberek megismerjenek minket, és hogy mit akarunk képviselni. Eddig csak egyesével dobáltuk ki a dalokat, de a Mivanveletek-nél fontos szempont volt, hogy a dalok egy egységet is alkossanak

- magyarázza Iványi Máté (szaxofon, basszusgitár).

Tulajdonképpen számomra, és a zenekar számára is ez az első lemez valaha. Ez azért  különleges, mert nem egy trackről volt szó, hanem egy kislemezről. Ez magába foglalta azokat a lehetőségeket és döntéseket, amitől ez a pár szám egy nagyobb képet, „ráhallást” biztosít. Mindegyik dal full más, mégis egy egységet alkot. Ez mind hangszerelésileg, mind produceri megoldások szempontjából kihívás elé állított

- teszi hozzá Kasó Máté (basszusgitár, billentyű).

És miről is szól az EP?

A Mivanveletek dalai az éjszakai élet különböző pontjait jelképezik, olyan impulzusok alapján írtuk őket, amik nem csak velünk, hanem akárkivel megtörténhetnek

- meséli Bíró Bence, a zenekar énekese, aki a szövegeket is jegyzi, és aki alább az összes dalról mondott valamit a Lángolónak.

A kislemezt Márta István producerálta és a GreenMouse Recording Studióban rögzítették. A Mivanveletek dalai megtalálhatók az összes online zenemegosztón. A Fiúk legközelebb július 10-én lép fel a Dürer Kertben, nyáron még Szentendrén, Kapolcson a Völgyhétvégéken és Tállyán a Kerekdomb Fesztiválon lehet majd elcsípni a zenekart. 

Szóban forgó

A Szóban forgót szövegét arról az érzésről írtam, ami minket és az egész lemezt jellemzi és azt, hogy sokan nehezen tudják elfogadni, hogy egy popzene lehet igényes. Hogy igenis van átmenet a mainstream és az underground között, aminek van létjogosultsága magyar zeneiparban.

Hétfő

Mindenki tisztában vele, hogy mennyire nehezek a hétköznapok, és mennyire nehéz helytállni a munkában, otthon vagy az élet bármely területén. Ezt testesíti meg a Hétfő  című dalunk.

Vártam rád

A Vártam rád egy olyan nő gondolatairól szól, aki várja a párját haza, de az sosem érkezik meg. Erről nem írnék többet, tessék pörgetni!

Másnap

Egy durva buli után pattant ki a fejünkből abban a Kálvária téri lakásban, ahol megalakult a zenekar. Csak ültünk és nevettünk saját magunkon, hogy hogy lehetünk ennyire másnaposak.

Ballada

A Ballada azoké az embereké, akik voltak már igazán padlón és ezt el kellett rejteniük. Ebből a feszültségből született ez a dal.


fiúk



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása