2020.07.14. 11:06 – Lángoló

Wanted podcast #4 // Najmányi László-emlékműsor Uj Péterrel és Vályi Gáborral

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

najmanyi.png

Június 28-án halt meg Najmányi László mérnök, színházművész, díszlettervező, író, költő, zenész, performer, videóművész, újságíró, spion, időtudatos utazó, tudatos időutazó (…és hogy mennyire utálná az ilyen megemlékező felsorolásokat, megfogalmazásokat és gesztusokat). A Wantedban is állandó szerzőként szereplő Najmányi életére és munkásságára emlékeztek a Wanted egykori újságírói a rendkívüli Wanted-értekezlet formájában, ahol négy volt szerkesztő-újságíró, Uj Péter 444-főszerkesztő, Vályi Gábor dj/ kultúra- és médiateoretikus, illetve a podcastot szerkesztő kérdezők, Németh Róbert és Bihari Balázs ült az asztal köré.

Az 1995-ben indult és egészen 2002 májusáig üzemelő Wanted magazin a magyar könnyűzenetörténet sok szempontból formabontó médiaterméke. A maga idejében kicsit ki is lógott a sorból, mind megjelenésével, mind zenei-kulturális tartalmával. A lap idén lenne 25 éves, ez alkalomból a volt szerkesztőségi tagok több eseményt is terveznek: ennek első ünnepi etapja, hogy a lap néhány egykori szerzője podcast-sorozatot indított.

Ez a Wanted podcast negyedik adása, melyet a következő hetekben újabbak követnek majd. Bemutatkozó epizódjukban Lovasi Andrással beszélgettek a zeneipar válságáról, aztán Turán Eszterrel tekintették át a Beastie Boys pályafutását a nemrég bemutatott dokumentumfilm tükrében, míg legutóbb a Black Lives Matter mozgalom popkulturális vonatkozásait elemezték Csepelyi Adrienn társaságában.


podcast wanted25Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása