2020.08.06. 16:00 – Lángoló

Nagyon akarom - Új dal Básti Julitól, Dés László és Grecsó Krisztián közreműködésével

Lángoló Premier

basti.png

Básti Juli, a számtalanszor elismert, díjazott színésznő zenei pályafutása a kezdetektől összeforr Dés Lászlóval. Első albumának, a Cserhalmi Györggyel közös Hallgass kicsit című lemeznek zeneszerzője is Dés volt, a szövegíró pedig Bereményi Géza. Utána a Férfi és Nő következett, ahol Udvaros Dorottyával és Kulka Jánossal kiegészülve adták elő Dés dalait. Most, 2020-ban ismét egy közös dallal jelentkeztek, amelynek szövegét Grecsó Krisztán írta.

Básti Juli:

Dést hallgatni, Grecsót olvasni mindig szeretek. Hogy ők ketten nekem írtak egy dalt, alig hiszem. Minden jó volt velük, hogy felkértek, ahogy alakult, amilyen lett. Remélem önök is szeretni fogják.

Dés László: 

Básti Julival 1987-ben dolgoztam először. Bereményi Gézával írtunk neki és Cserhalmi Györgynek egy lemezt Hallgass kicsit címmel. Juli amellett hogy nagy színész, csodálatos előadó is. Mélyen búgó alt hangja egészen különleges hangulatot ad dalainak. Amikor tavaly ő volt a tavaszi-nyári turném vendége, írtunk számára egy új dalt Grecsó Krisztiánnal. Ez lett a Nagyon akarom. Úgy érzem sikerült Julira írni a dalt, kérem, hallgassák szeretettel.

Grecsó Krisztián: 

Amikor Dés Laci felhívott, hogy a Juli azt szeretné, ha én írnám az új dalának a szövegét, betettem a Férfi és nő lemezt, és arra gondoltam, de bitang jó is volt ezeket a dalokat hallgatva álmodozni arról, hogy van egy világ, ahol ezek a dalok születnek. És persze arról, hogy egyszer majd nekem is közöm lesz ahhoz a világhoz. Ott kuporgott a padlásszobájában a gimnazista srác, ment a Hallgass kicsit, vagy egy Trió Sthendal lemez és írt. Igazából, most hogy ezt végiggondolom, nem sok minden változott. Csak most úgy ment egy Dés dal újra és újra, hogy nem volt szövege, és én képzelhettem el egy apró regényt: a régi szerelmével, húsz év után véletlenül összefutó Básti Julit."

Az új dal és a hozzá készült videó:

Levezetésnek pedig Básti Juli szavai a színészetről:

A színészetben az a jó, hogy a fele elmélyülés, befelé figyelés. Hogy jó legyen valaki, ahhoz elég némi adottság, ügyesség, fogékonyság, és kicsi szerencsével karriert is lehet csinálni ennyiből. De ha ennél több akarsz lenni, egy picivel is, ahhoz a százszorosát kell adnod. Szenvedélyben, odaadásban, fegyelemben, koncentrációban, munkában. A különbség formálisan olykor alig vehető észre, a lényeget tekintve viszont ég és föld. Az egyik hatásos, a másik meg is tud érinteni. Hogy eljutok-e idáig, nem tudom, de hogy ezért igyekszem mindent megtenni, az biztos.” nyilatkozta korábban a színészetről.


premier grecsó krisztián dés lászló básti juliKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.