2020.08.17. 14:18 – dankógábor

Továbbfejlesztette Debut Carbon lemezjátszó-sorozatát a Pro-Ject

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pj-debut-carbon-evo-lifestyle-1.jpg

Új lemezjátszót dob piacra a Pro-Ject. Illetve nem is igazán új, hanem a legendás sorozatukat fejlesztették tovább, ugyanis a kilencvenes évek derekán indult Debut szériájuk kapott egy igencsak méretes upgrade-et, ami Debut Carbon EVO néven lát napvilágot.

A lemezjátszón mindent meghagytak, ami jó volt. Maradt a rendkívül letisztult kinézet, a nyolcrétegű lakk borítás, az egybeöntött karbon hangkar és a kiváló Ortofon 2M Red hangszedő. Amit fejlesztettek, az az elektronikus sebességváltás, úgyhogy mostantól nem kézzel kell pakolgatnia a szíjat, ha 45-ös fordulatszámú lemezt akarunk hallgatni (ráadásul a kapcsolót elrejtették alulra, szóval a díjnyertes kinézet egyáltalán nem változott). Állítható lett a lemezjátszó lába, hogy az esetleges polcbéli egyenetlenségeket már így is ki lehessen küszöbölni. A már eddig is súlyos lemeztányért még nehezebbre cserélték, plusz rezgéscsillapítással, és ugyanezt javították a motorfelfüggesztésnél is.

Színben is újítottak, hiszen a lakk mellé bejött a selyemfényű fényezés, ráadásul ebben a verzióban lehet a legtöbb színt is kapni, míg a lakknál maradt a fekete, fehér és piros, illetve természetesen a valódi fa furnér. 

A pontos ár egyelőre nem ismert, de úgy néz ki, hogy annyiért lehet majd beszerezni, amennyiért most lehet kapni a Debut Carbon lemezjátszókat. Megjelenés ősszel várható, az importőr az Audiocentrum.

Jelenleg amúgy mi is egy Debut Carbon lemezjátszót használunk, csak az Esprit SB változatot. Az új EVO szériában az SB (ez az elektronikus sebességváltást jelöli) már alap lesz, ami egyébként követi a trendet is, ugyanis egyre több új lemez jön ki 45-ös fordulattal, ami jobb hangminőséget is eredményez.


pro-ject



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása