2020.09.09. 08:04 – dankógábor

Már 250 ezer koronavírusos esetet kötnek egy amerikai motorostalálkozóhoz

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sturgis.jpeg

Augusztus első felében tartották az éves Sturgis Motorcyle Rally-t Sturgisban, Észak-Dakota államban, ahol a buli tíz napja alatt több mint 460 ezer motoros fordult meg szerte az Egyesült Államokból. Olyan előadók léptek fel a tíz nap alatt, mint Buckcherry, Trapt, Fozzy, Drowning Pool, Quiet Riot, Smash Mouth, Adelitas Way, Saving Abel vagy Night Ranger. A rendezvényt annak ellenére tartották meg, hogy a koronavírus-járvány miatt senki nem javasolta, de állami tiltás nem volt rá. A buli pedig úgy zajlott, mintha a járvány nem is létezne. Semmiféle kötelező maszkhasználat nem volt, távolságtartás, higiéniás szigorítás semmi. A járványügyi szakemberek rettegtek is, mi lesz ebből, mostanra nagyjából látják is, mi lett.

Már több mint 250 ezer koronavírusos esetet kötnek a motorostalálkozóhoz, köztük halálesetet is. Ez nem azt jelenti, hogy ezek a fertőzöttek mint ott voltak a buliban, de miután a sok motoros hazament, széthordták a vírust, és adták tovább a rokonaiknak, ismerőseiknek. Észak-Dakotában az utóbbi két hétben 126 százalékkal emelkedett a fertőzöttek száma, és gyakorlatilag mindet az összejövetelhez tudják kötni. Kiszámolták, hogy ez a 250 ezer eset több mint 12 milliárd dollár egészségügyi költséget jelent az amerikai állam számára.

A koncerteken amúgy többször elhangzottak a járvány súlyosságát lekicsinylő kijelentések. Az ott fellépő Trapt frontembere például Twitteren is nekiment a bulit kifogásoló rajongóknak, kijelentve, hogy senki nem kapta el a fertőzést a koncertek alatt. Majd miután jöttek a hírek az egyre több esetről, azt írta, hogy egyáltalán nem érdekli a dolog, maximum annyira, amennyire az éves influenzaszezon érdekelni szokta.

A járványügyi szakemberek számára öröm az ürömben, hogy most gyakorlatilag élesben mutathatják be, mi lesz, ha semmiféle védekezés nincs egy tömegrendezvényen.


koronavírus



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása