2020.09.15. 11:00 – Lángoló

A jazz és a klasszikus zene találkozása, némi füttyel - Ilyen a HAB című film zenéje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hab_jelenetfoto_credit_agamedia_6.jpg

Szűk egy hete mutatták be a mozik a Lakos Nóra által rendezett HAB című romantikus vígjátékot Kerekes Vica és Mátray László főszereplésével. Ahogy írják, a film egy „humoros, romantikus, kedves mese egy elszánt szinglilányról, aki mindent megtenne imádott cukrászdájának megmentése érdekében." A film a képek mellett nagyban épít a zenére is, ami mától elérhető a streaming szolgáltatókon, de akár itt alább is meghallgatható. (Fotó: AGA Media)

A filmzene a nemzetközileg elismert Balázs Ádám munkája, aki többek között olyan nagysikerű produkciókon dolgozott korábban, mint a Terápia, a Pillangó-hatás, a Testről és lélekről, az Utóélet, valamint az Oscar-díjas Mindenki. Balázs Ádám:

Igyekszem minden munkámat ellátni valamilyen speciális védjeggyel. A Hab esetében ez a jazz és a klasszikus zene találkozása volt. A klasszikus zenében használt hangszereket vegyítettem jazzelemekkel és -zenészekkel, így jött létre az a játékos hangzásvilág, ami tökéletesen illeszkedik Lakos Nóra különleges hangulatú, romantikus filmjéhez. Szerencsére a magyar produkciók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy élő zenével erősítsenek rá a filmek mondanivalójára, ez a Hab esetében is így volt. Nem szekciónkként, hanem egyszerre vettük fel a betéteket. Hosszadalmas, de nagyon felemelő munka volt. A filmzenének van még egy különlegessége: a score-ban füttyöt alkalmaztunk, amelyet Meszes Balázsnak, a Punnany Massif egyik frontemeberének köszönhetünk.

A filmben két, a hetekben debütáló eredeti betétdal is elhangzik, melyeket szintén Balázs Ádám írt, vagy társszerzőként volt jelen. Ezekhez igyekeztek a leghitelesebb előadókat megtalálni, így esett a választás a vége főcímhez a Blahalousiana énekesnőjére, Schoblocher Barbarára és Áron Andrásra, az Lazarvs frontemberére.


filmzene hab



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása