2020.03.15. 17:34 – Lángoló

Cold - Bemutatkozik a Cedar Knoll

Lángoló Premier

cedarknoll_kicsi.jpg

Négy ember különböző zenei világa hozta létre a pécsi székhelyű Cedar Knoll-t (ejtsd: Szedár Noll) 2018 elején. A zenekarban az ösztönös grunge rock, a tiszta ének és mély mondanivaló találkozik.

A dal végleges verziója nagyjából 1 év alatt született meg. Koncertről koncertre játszottuk már a félkész verzióját is, mire a pécsi ZAJZAJZAJ stúdióban Ligeti Gyuri (zenész, producer, hangmérnök) vezényletével rögzítettük. 2020 őszén debütáló nagylemezünk beharangozó szerzeménye. 2 éve zenélünk együtt, de talán csak mostanra jött el az a pont, hogy mindegyikünk legerősebb oldala levegőhöz jutott. A „Cold” az összeérésünk lenyomata.

– meséli a dalról Nagy Beni. A videót Sallai Márk szabadúszó videós forgatta és rendezte. A videó és hangfelvétel a Hangfoglaló Program támogatásával jött létre. (Fotó: Kovács Zoltán)


premier cedar knoll #hangfoglaló20202020.03.15. 14:00 – Lángoló

Kicsit néha ki kell szállni - Új Noé-klip

Lángoló Premier

noestill.png

Az új, kétszereplős álomszerű Noé-klip egy őszi búzamezőről indul, ahol a letisztult háttér és a szereplők apró gesztusai mellett is csak egy-két tárgy (egy sokat olvasott könyv, egy le nem oltott olvasólámpa, egy gitár, ami mindig az ágy mellett hever) jelenik meg.

Szerettünk volna a szöveg és a zene érvényesülésének teret hagyni, ahogy egy egyszerű álomban kívülről figyeljük a problémáinkat, majd felszállunk a csillagok közé, hogy gondok nélkül lebeghessünk.

- emeli ki Fekete Zoltán a zenekarvezető, aki egyben a klip egyik főhőse is. A vágyakozás és az álmok határán mozgó minimalista klipet Pajor Kristóf média dizájner rendezte, aki alapvetően az abszurd humor világában mozog, most mégis a technikai megoldásokra és a finoman beállított képekre fókuszált.


premier noé2020.03.15. 12:00 – Gnosis

Underground Idők - Leiru-lemezpremier

Lángoló Premier

band.jpg

A zalaegerszegi Leiru 16 éve rendületlenül a hazai underground zenevilág egyik oszlopos tagja és a most debütáló lemezükkel ezen a pozíciójukon semmit sem fognak változtatni. A blackmetalos felfogású, de attól ezerfelé eltérő zenei világuk négy demó után sem lett kevésbé finom, hacsak a heavymetalosabb (ősmetal!) riffelést nem tekintjük valamiféle kikacsintásnak a fősodor felé. Kétségeink nincsenek, az Idő című lemez keveseknek való, viszont ők rettenetesen fogják szeretni és szívesen elmerülnek a magyar dalszövegű, kimért, fájdalmas hangulatú dalok mindössze félórányi kényeztetésébe. Amit eddig is gondoltál a szomorúságról, kilátástalánságról és magányról, azt a Leiru hat dalban összefoglalta neked és kiénekli belőled. Mivel mi is nagy UG-rajongók vagyunk, a látszat ellenére, ezért örömmel mutatjuk be nektek kattintás után a teljes albumot:


hungary heavymetal blackmetal lángoló premier sun & moon records Leiru2020.03.14. 13:26 – Lángoló Gitárok

Születésnapi ajándék a 15 éves Müpától - Ezen a hétvégén regisztráció nélkül elérhető online a teljes médiatár

mupa2020_epulet_c_rethey-prikkeltamas5.jpg

A járványhelyzet és a hét közepe óta érvényben lévő rendkívüli körülmények miatt a Müpa megnyitásának másfél évtizedes jubileumára tervezett ünnepi koncertek is elmaradnak, ennek ellenére a közönség nem marad közös ünneplés nélkül. Az intézmény ugyanis a mai naptól regisztráció nélkül elérhetővé tette digitális médiatárát, amelyben 80 HD-minőségű koncertfelvétel és több mint 40 irodalmi est felvétele tekinthető meg online. Részletek a hajtás után. (Fotó: Rethey-Pikkel Tamás)


hír archívum müpa jubileum online streaming2020.03.14. 12:24 – Nihil_AK

Amikor a pszichedelia, a black metal és a dark ambient találkozik egy műtőasztalon - Új dallal jelentkezett az Oranssi Pazuzu

oranssi_pazuzu_stars.jpg

Uusi teknokratia címmel látott napvilágot egy tíz perc feletti slágergyanús szerzemény a - mondjuk így az egyszerűség kedvéért - pszichedelikus black metalban utazó finn Oranssi Pazuzutól. A dal az április 17-én a Nuclear Blast gondozásában érkező Mestarin kynsi (“The Master’s claw”) album előhírnöke, a vége felé egy olyan szép ambient nyomasztással, amihez hasonlót már régen, de mondjuk a Waste of Space Orchestra tavalyi lemeze óta nem hallhatott az ilyesmire fogékony közönség. Ismerkedési lehetőség a hajtás után - ártani nem árthat, hiszen ha minden jól megy, augusztusban itt lesznek a Fekete Zajon, nehogy akkor kelljen kapkodni.


finn hír ambient finnország avantgarde black metal új dal oranssi pazuzu pszichdelikus2020.03.13. 17:00 – Lángoló Gitárok

Régi ötletek új köntösben - Petruska – Miért pont én?

Lángoló premier

petruska_lang_peter.jpg

2020 a megújulás éve, Petruska András számára legalábbis biztosan. Bár a jelenlegi veszélyhelyzet miatt a Mika Tivadar Mulatóban március 28-ra tervezett koncertjét határozatlan időre elhalasztani kényszerült, ez még nem akadályozza meg abban, hogy megossza a közönséggel legújabb ötleteit és új színt hozzon a meglévő zenei palettájára. A bátor kísérletezés nem csak új, hanem már jól ismert szerzeményeket is érint: Petruska ’Miért pont én?’ című dalát négy év után újra, új hangszereléssel hallhatjuk. Az újragondolt változathoz szöveges videó is készült. Premier a hajtás után! (Fotó: Láng Péter)


indie premier folk dal magyar magyarország hír petruska andrás petruska singer-songwriter szöveges videó régi-új2020.03.13. 16:16 – Nihil_AK

(Sittin' On) The Dock Of The Bay - Hallgasd meg, hogy énekli Sting Otis Redding dalát!

sting_2020.jpg

Új felvétellel jelentkezett Sting, ami ráadásul egy különleges apropóból készült feldolgozás. Az Alzheimer Szövetség által kezdeményezett Music Moments zenei projektben jeles művészeket kértek arra, hogy olyan dalokat énekeljenek el, amelyekhez kötődnek érzelmileg. A The Police egykori frontemberén kívül olyan előadók vesznek részt a kezdeményezésben, mint Nile Rodgers, Sharon Van Etten, Jason Isbell, a Band of Horses, Joan Jett, Lee Ann Womack, Anthony Hamilton, Brett Eldredge és a Head and the Heart. Sting dala a folytatásban meg is hallgatható.


anglia dal pop rock hír jótékonyság sting feldolgozás otis redding alzheimers associate2020.03.13. 14:47 – dankógábor

Júniusra tolódik a Record Store Day

rsd.jpg

A Record Store Day-t, azaz a Lemezboltok Napját minden évben április harmadik szombatján rendezték meg, Eddig. A koronavírus most ez is teljesen átírta, így a friss és különleges megjelenéseket június 20-án lehet majd keresni a lemezboltokban. A részleteken egyébként még nagy erővel dolgoznak, ugyanis össze kell hangolni a sok apró rendezvényt a kis helyi lemezboltokban, úgyhogy még lehet a boltosok sem tudnak mondani semmit, hogy mi és hogyan lesz pontosan.


record store day2020.03.13. 14:00 – Lángoló Gitárok

Júliusi ifjak - Újabb fellépőket jelentett be a Bánkitó fesztivál

2_7.jpg

Nem lehet tudni, hogy a mostani járványhelyzet mennyire lesz hatással a nyári koncertszezonra, hiszen egyelőre szinte mindenhonnan lemondott turnékról, fesztiválokról hallunk. A hazai nyári rendezvények egyelőre optimistán kezelik a helyzetet, így a Bánkitó fesztivál is, akik többek között olyan új neveket jelentettek be az idei évre, mint a Szabó Benedek és a Galaxisok, a Ricsárdgír, a Mörk, vagy az Erik Sumo Band. További információk a folytatásban.  


pop rock fesztivál hír alter bánkitó sajtóbejelentés