2020.04.19. 16:37 – Lángoló

Itt voltunk - Új dal és klip a Hollywoodoo-tól

Lángoló Premier

93702710_938868803197902_6790927054045970432_n_1.png

A Veszprémben alakult Hollywoodoo legújabb, itt a Lángolón bemutatkozó dala Trócsányi Gergő énekes személyes ihletésű dalszövegére épült, a zeneszerző, mint ahogy legtöbb esetben Nirnsee Krisztián, a zenekar gitárosa volt, és még videó is van hozzá.

Szöveg, zene és képi világ ugyanazt, a férfiak életében meghatározó és nélkülözhetetlen női szerepet hangsúlyozza a főhős három különböző életszakaszában. Emlékezésről, egymásra találásról, elszakadásról és reményről szól. További hiteles kapcsolódás a helyszín. Nevezetesen Veszprém egyik legszebb városrésze, a Veszprémvölgy.

Ez a helyszín, ahol a forgatás is zajlott végigkíséri Trócsányi életét kis gyermekkorától napjainkig. A klipet Ladányi János rendező, operatőr készítette.


premier hollywoodoo2020.04.19. 16:20 – dankógábor

Ha van egy napod, most végignézheted a világ legnagyobb karanténfesztiválját

One World: Together At Home címmel szombaton tartották a világ legnagyobb karanténfesztiválját, amiben töménytelen mennyiségű poprsztár és celeb vett részt, hogy gyűjtést szervezzenek az egészségügyben dolgozók számára (végül 127 millió dollár, azaz nagyjából 41,5 milliárd forint jött össze). Két műsor is volt, egy a tévében, egy pedig online, és nem volt átfedés a zenészek között. Tiszta szerencse, hogy mindkettő fent van a Youtube-on, szóval akinek van több mint kétszer nyolc órája, most egy örök életre feltöltődhet otthon zenélő sztárokból. Fentebb lehet megnézni az online, alább van a tévés adás, még lentebb pedig a fős show kiemelve, amit olyanok vezettek, mint Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel és Stephen Colbert. Az egész buli fővédnöke Lady Gaga volt. Ja, és még lentebb ott a plakát az összes fellépővel.


koronavírus2020.04.18. 16:00 – Lángoló

Once Up - Új videó az experimentális art-pop Perpetuumtól

Lángoló Premier

perpetuum1.JPG

A Perpetuum zenekar 2017-ben alakult, de jelenlegi formáját 2019 januárjában nyerte el. Stílusukat experimentális art-popnak nevezték el, amit nem lehet besorolni egy konkrét zenei irányzatba sem. Zenéjük több műfajból táplálkozik, amelyben megtalálhatóak jazzes, rockos, popos, pszichedelikus és elektronikus elemek is. Többféle élethelyzetből és érzelemből merítik az inspirációt, ezért zenekar dalai igazi stíluskavalkádot hoznak létre, ami jól tükrözi négy különböző ember közös hangzásvilágát.


premier perpetuum2020.04.17. 18:00 – Lángoló

Házipapucs és fesztiválon zenélés - Új videó a Teddy Queentől

Lángoló Premier

kep2.jpg

Az ígéretét beváltó Nem szól rám senki EP után ismét lemezre készül a Teddy Queen, amiről egy dalt itt és most mutatnak be. A zenekar egyébként egy erdélyi trió, akik az alternatív és indie rock zenei stílusok közötti határmezsgyén mozognak. Már két kislemezzel és egy sor elismeréssel büszkélkedhetnek, főleg a második, Nem szól rám senki című kislemezükkel zsebeltek be díjakat. Többek között, a magyarországi Ígéretes Titánok médiaorgánum versenyén vitték el az Év dala címet az EP névadó dalával, a Minden a helyén a hónap dala volt a Petőfi Rádióban, sőt, ugyanez a dal az erdélyi VIBE Fesztivál himnusza is lett egyben. Nyáron sem ültek a babérjaikon, jártak például az EFOTT-on, Double Rise-on, VIBE-on vagy Tusványoson, persze hangszerreikkel kézenfogva. Ha éppen nem koncerteznek, akkor sem tétlenkednek, ősszel például egy környezetvédelmi kampányban vettek részt, ahol öt középiskolában zenéléssel egybekötött előadással buzdították tudatosságra a fiatalokat. Most pedig itt az új szám.


premier teddy queen2020.04.17. 15:50 – Prieger Zs.

Hopp, ma megint egy új dal Bob Dylantől

bobdylan_1.jpg

Alig hogy felocsúdtunk a 8 év után saját dallal visszatérő Bob Dylan 17 perces, széles spektrumú kulturális enciklopédiájától, a Murder Most Foultól, amit Nick Cave-tól neves filozófusokig, követőktől a Billboard-listáig mindenhol vadul ünnepeltek, pár nap után ma újra szeretetcsomagot kaptunk minden idők legnagyobb hatású popelőadójától. Valamire készül, búcsúzik vagy csak megint átvágott bennünket?


bob dylan2020.04.17. 14:29 – Dankó Gábor

Itt a pénzem, hol a pénzem? - A koncertipar összeomlásáról

jerome-tgv7pzmzcb4-unsplash.jpg

Az olvasóink már kívülről fújják, hogy a jelenleg zajló koronavírus-járvány az elsők között vágta földhöz, sőt, nullázta le az élőzenét. A kötelező távolságtartás bevezetése mellett teljesen ellehetetlenültek a koncertek, fesztiválok, illetve minden olyan esemény, ahol sok ember gyűlik össze egy helyen, így például a sportrendezvények, de a mozik is. Hogy ez meddig tart, igazából senki nem tudja. Egyelőre a legvészjóslóbb nyilatkozatot egy amerikai WHO-szakértő adta, aki nem tudja elképzelni, hogy 2021 ősze előtt bármilyen koncertet is meg lehessen tartani. Az szinte biztosnak tűnik, hogy a teljes idei nyári szezon megy a kukába, így az év elején még olyan csodásnak ígérkező arénás, stadionos bulik (System Of A Down, Pearl Jam, Judas Priest, Aerosmith, Korn stb.) is elmaradnak, ahogy minden bizonnyal például a Budapest Park-os, Barba Negra Track-es szezont is törölni kell a Volttal, Balaton Sounddal, Szigettel és az összes ezeknél kisebb fesztivállal együtt. A nyugat európai nagy fesztiválokat szinte már egytől egyig törölték, még az augusztusiakat is, szóval a jelenlegi járványállás szerint hiba lenne olyan álomba ringatnunk magunkat, hogy nálunk ez másképpen lesz.
2020.04.17. 09:48 – dankógábor

Így fog kinézni a David Bowie-t alakító színész az énekesről szóló életrajzi filmben

Valamikor még idén, egy privát weboldalon lesz a bemutatója a Stardust című filmnek, ami David Bowie-ról szól, illetve egész pontosan arról a korszakáról, amikor kitalálta magának a Ziggy Stardust alteregót. Hogy mozikba mikor kerül, azt a vírusjárvány miatt nem tudni, de valamikor talán igen, bár ez valószínűleg függ majd az online fogadtatástól. A filmben Johnny Flynn játssza majd Bowie-t, aki a fenti kis részletben Ron Obermannal (akit Marc Maron alakít), a Mercury Records munkatársával beszélget arról, hogy ő lesz a legmenőbb popsztár Amerikában. Már ha kitalálják, hogyan is kéne őt eladni a tengerentúlon. A filmben amúgy egy darab Bowie-dal sem hangzik majd el, azon oknál fogva, hogy nem kaptak engedélyt a felhasználásukra. Szóval érdekes lesz a végeredmény, az biztos.


david bowie2020.04.16. 13:50 – dankógábor

Az év punklemeze lehet az első Fake Names-album?

Nem tudjuk, de az biztos, hogy a Dennis Lyxzén (Refused) énekesből, Brian Baker (Bad Religion, Minor Threat) és Michael Hampton (S.O.A., Embrace, One Last Wish) gitárosokból valamint Johnny Temple (Girls Against Boys, Soulside) basszusgitárosból álló csapat eddig két kiváló dalt adott ki. Az egyiket már meg is mutattuk itt a Lángolón, most jöjjön a második, a valamivel lassabb First Everlasting. Ezeken kívül még lesz a lemezen nyolc dal, de egyelőre jónak tűnik, legalábbis ebben a két számban nincs hiba. Megjelenés május 8-án.


fake names