2020.05.03. 11:56 – Juhász Edina

Dehát, ő csak nyomogatja a gombot, ezt én is meg tudom csinálni

j-play-board_strings-water-pers2_ipad.png

Hányszor fogalmazódott meg ez a címben leírt gondolat egy olyan ember fejében, aki rendszeresen jár koncertekre és fesztiválokra? És hányszor gondolta már úgy akárki, hogy ennél még ő is jobb riffet ír? Van egy francia startup, aki ennél a gondolatnál tovább jutott, és hozzátette azt a másik közkedvelt formulát, hogy “akkor csinálj jobbat”. Erre pedig kitalált egy eszközt. Ez a Joué Play, ami hangszeres tudás nélkül is sikerélményt ad a zenélésben. Jó, ők azt mondják, hogy demokratizálják a dalszerzést azzal, hogy felhasználóbarát applikációval viszik közelebb az emberekhez a dalszerzés örömét. 
2020.05.02. 12:45 – dankógábor

Videóval érkezett a Dillinger Escape Plan volt énekesének új dala

A fenti szám alapján úgy tűnik egységesen metálos hangzású lesz Greg Puciato első szólólemeze, és nem lesznek benne elektronikus sallangok, ahogy például a Black Queen szólólemeze szólt. Sőt, azok a dalok kerültek ide, amik oda nem fértek be, és egy majdani Killer Be Killed-lemezen is furcsán mutattak volna. Magyarán, amik jók lettek volna egy új Dillinger Escape Plan-lemezhez, de mivel az már nem létezik, ez lett belőlük. A lemez amúgy valamikor a nyáron jelenik meg Child Soldier: Creator of God címmel.


greg puciato2020.05.02. 09:19 – [MTI]

Emmi: egymilliárd forinttal segítik a független előadóművészeket

jerome-tgv7pzmzcb4-unsplash.jpg

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkársága a veszélyhelyzet kihirdetése óta dolgozik a károk felmérésén és enyhítésének megoldásán. Ennek eredményeképpen sikerült egymilliárd forintot átcsoportosítani a független művészek megsegítésére, ezt az összeget Köszönjük Magyarország néven, pályázat útján osztják szét a bevétel nélkül maradt előadóknak.
2020.05.01. 17:17 – Lángoló Gitárok

Audiovizuális horrorfilm - Hallgasd és nézd meg a Haegtesse bemutatkozó EP-jét!

Lángoló premier

haeg_promo_01.jpg

Nagyon nehéz elképzelni olyan zenét, ami távolabb állna a mainstreamtől, mint a tagok saját definíciója szerint arcane horrorwave-ben utazó Haegtesse bemutatkozó EP-je, az On Physical And Mystical Matters. A projekt első anyaga ugyanis annyira egyéni módon ötvözi a dark ambient és noise elemeket a filmzenés hangulatokkal és a vizuális megjelenítéssel, hogy a befogadó úgy érezheti, a Változó állapotok egyik látomásjelenete elevenedik meg előtte bő negyedórán keresztül. Nem mindennapi élmény, és valószínűleg nem is mindenki vágyik erre, de aki vevő az effajta kísérletezésre, annak azonnal nyilvánvalóvá válnak majd az értékei. Sötét, túlvilági atmoszférák bátrabb olvasóinknak a hajtás után. 


premier magyar magyarország hír kanada noise dark ambient experimental dark wave EP haegtesse2020.05.01. 12:00 – Lángoló

Fear Of Missing Out - Itt a Perfect Pill új EP-je

Lángoló Premier

pp_band_hasselblad.jpg

A 2018-ban megjelent, az útkeresés kérdését boncolgató MAZE című - a Lángolón debütált - nagylemeze után ismét új anyaggal érkezik a budapesti Perfect Pill. A Fear of Missing Out címre keresztelt EP-n a zenekar szokatlan irányokat vesz: a korábban rájuk oly jellemző nagylátószögű társadalmi megközelítés helyett ezúttal egy igen személyes albummal jelentkeznek.


premier perfect pill2020.05.01. 11:02 – Lángoló

Magam adom: Babé Sila - Itt a Hangfoglaló Program friss lejátszási listája

hangf_spoti_magam_adom_2020_majus.png

Ahogy minden hónap első napján, úgy most is itt van a Magam Adom, ami egy olyan lejátszási lista, ahol a Hangfoglaló Program felkérése egy-egy magyar zenész, zenekar vagy valamilyen módon éppen aktuális zeneipari ember, emberek állítanak össze, és ami itt a Lángolón szokott először megjelenni. Szerepelt már benne Vitáris Iván, Schoblocher Barbara, a Platon Karataev, a Mörk, Lábas Viki, Somló Dani és Horváth Renátó, a BUSH - Budapest Showcase Hub szervezői, Szendrői Csaba, az Elefánt énekese a Carson Coma zenekar is, és volt két rendhagyó adás is a Hangfoglaló Program munkatársaival, és a legutóbbi nyertes induló előadókkal. Nemrég a Harmed szerepelt a Magam Adomban, aztán a Qualitons, majd a The Devil's Trade, azaz Makó Dávid, most pedig Babé Sila következik. Alább a lejátszási lista egy rövid interjúval kiegészítve.


magam adom hangfoglaló program #hangfoglaló20202020.04.30. 15:36 – Prieger Zs.

Együtt a BPHC-SCHC: közös zenekar, friss dalok - Freejack-premier

Lángoló Premier

img_4933.jpg

Ha azt mondom, Tizedes és Sas, akkor te rávághatod egyből: hazai hardcore-legendák. A budapesti és szombathelyi HC-kolóniák emblematikus alakjai most karcos, új dalokkal álltak elő, be is mutatjuk iziben a Lángolón, közben meg beszélgetünk velük a hardcore-placc állásáról, barátságról, jövőről, meg “az underground undergorundjáról”. 


premier freejack