2020.01.12. 16:00 – Lángoló

Alaska - Itt a Philosophers új lemeze

Lángoló Premier

logo.jpg

A Philosophers 2014-ben alakult. Az első felállásban még volt énekes is a csapatban, de annak távozása után, illetve a zenekar akkori kiadójának tanácsát megfogadva az instrumentális formánál állapodtak meg. Első lemezük, a 2015-ös Handmade már ezen koncepció alapján készült, és ezt próbálták tökéletesíteni, új impulzusok és hangszerelési megoldások segítségével, a 2016-os Dance című albumukon. Némi kihagyás után 2018-19-ben megalkották legújabb lemezüket, Alaska címmel. Az album stílusát tekintve visszanyúl a 1970-es évek klasszikus rockzenéjéhez, melynek old school hangzását próbálja imitálni, természetesen modern köntösben.

Mi azért csinálunk zenét, hogy aki meghallgatja, az élvezze és többszöri meghallgatás után maradandó élményt jelentsen neki. Nálunk úgy működik, hogy mire egy album technikai része (felvétel, keverés, mastering, lemezgyártás stb.) lezajlik, addigra már bőven benne vagyunk a következő dalok készítésében. Szerencsére mindig úgy érezzük, hogy a legújabbak a legjobbak.

Szóval itt egy adag a legújabbak közül, premier formában: 


premier philosophers #hangfoglaló20202020.01.12. 07:42 – dankógábor

Márciusban jön az új Pearl Jam-lemez?

pearljamheartbeat.png

Pár napja a Pearl Jam valamit nagyon elkezdett promózni. Először csak kitettek egy képet a Facebookra, amin egy szívritmus-hullámból rajzolódik ki a zenekar neve. Aztán másnap a honlapjukon megjelent egy térkép, rajta több város be volt jelölve, azon belül pedig koordináták voltak megadva, ahol kiterjesztett valóságban a telefon segítségével megjelentek felhők, olvadó gleccserek, némi zene, plusz volt egy óriásplakát is, rajta, szintén szívritmusból kirajzolódva a gigaton szó. A mindig jól értesült olasz rajongói oldal ebből (meg ki tudja még miből) tudni véli, hogy a Gigaton az új lemez címe lesz, ami március 27-én fog megjelenni. Nem lehetetlen, hogy igazuk van, ekkora kampányt egy szimpla kislemeznek nem valószínű, hogy csinálnának, és az is valószínű, hogy még a nyári európai turné előtt kijön az a valami, aminek ki kell jönnie. Szóval ne lepődjön meg senki, ha nagyon hamar új Pearl Jam-dalt hall majd. A legutóbbi nagylemez amúgy hét éve jelent meg, szóval nem nagyon kell ezen az egészen csodálkozni.


pearl jam2020.01.10. 23:22 – dankógábor

Meghalt Neil Peart, a Rush dobosa

Neil Peart Dead

67 éves korában elhunyt Neil Peart, a Rush dobosa és szövegírója. Peart január 7-én, három napja halt meg Santa Monicában, Kaliforniában. A halál oka agydaganat, amivel már több mint három éve küzdött. A hírt a zenekar is megerősítette. A betegsége egyáltalán nem volt köztudott, de mivel a Rush 2015-ben gyakorlatilag feloszlott (csak akkor nem mondták ki), ő pedig teljesen visszavonult a nyilvánosságtól, így ez annyira nem meglepő.


gyász rush2020.01.10. 11:19 – dankógábor

Már nagyon jön az új Tame Impala-lemez, itt egy újabb dal róla

Újabb dalt adott ki a Tame Impala, ami a stúdióban kizárólag Kevin Parkert jelenti, de koncerten kiegészül zenészekkel, hogy elő is adhassa a sajátos hangulatú pszichedelikus rockját. (Nagyjából mintha Varg Vikernes elindulna turnézni a Burzummal.) Na szóval, a The Slow Rush lemez február 14-én jelenik meg, és erről jött most a negyedik dal Lost In Yesterday címmel. Az ausztrál Parkernek egyébként 2018-ban, a kaliforniai erdőtűzben oda lett egy csomó hangszere, csak a laptopját tudta megmenteni, ezért is késett az új Tame Impala-lemez. Arról nincs hír, hogy a mostani ausztrál erdőtűzben veszélybe került volna.


tame impala2020.01.10. 11:00 – Lángoló Gitárok

Let It Flow - Itt a Gravel Shores új klipje

Lángoló premier

gravelshores_letitflow_photo.jpg

Tavaly szeptemberben jelent meg a Gravel Shores debütáló albuma, az Akvamarin, amit akkor dalról dalra is bemutattunk nektek. A lemez Let It Flow című dalához most egy videóklip is készült, a szokásos egyedi látványvilággal, és akárcsak a lemez, teljesen saját erőből. Megtekintési lehetőség a hajtás után.  


premier magyar pop hír electro videóklip gravel shores czakó dániel2020.01.10. 09:47 – dankógábor

Itt van Ozzy Osbourne és Elton John lírai duettje, februárban jön az új Ozzy-lemez

ozzyordinary.jpg

A legutóbbi Ozzy-klipnél már írtuk, hogy az új lemezen a fix ritmusszekció (Chad Smith és Duff Mckagan) mellett lesz egy rakás vendég, többek között Slash és Elton John. Előbbivel már hallhattunk egy számot, most itt van még egy, amiben gitározik, de ebben éneke Elton John is. Ez ráadásul az Ordinary Man album címadója is, maga a lemez pedig február 21-én jelenik meg. A hírek szerint egyébként Elton John zongorázik is a tipikus Ozzy-líraként is leírható dalban, de a szám kreditjében kizárólag énekesként van feltüntetve.


ozzy osbourne elton john2020.01.09. 13:00 – dankógábor

Megjelenik könyvben a Bad Religion története

badrelig0.jpg

A Bad Religion most jelentette be, hogy még idén megjelenik Do What You Want: The Story of Bad Religion címmel egy könyv, ami értelemszerűen a zenekar történetét meséli el. Ráadásul nem afféle szedett-vedett módon, tehát hogy valami külső ember megírja, amit kikutat a neten meg mindenhol, hanem a tagok aktív részvételével. Szóval ez már egy hatalmas plusz jel mellette. A szöveg összerakásában egyébként Jim Ruland volt a segítségükre, aki írt már egy hasonlót a színtérről a Black Flag- Circle Jerks- OFF!-alapító Keith Morrisszal. És hát ugye tanult emberekről van szó, csak nem adják a nevüket valami fércműhöz. Megjelenés augusztus 18-án, angolul, magyar kiadásról egyelőre nem tudunk.


bad religion2020.01.09. 12:19 – Dankó János

Alternatív denevérember - Elolvastuk a Batman Föld-1 képregényt

batman-kulonszam-kingpin-fold-1.jpg

A Lángoló Facebook-oldalán az egyik olvasó azon ironizált, hogy a nálunk megjelenő képregény- vagy könyvkritikák csupa ömlengést tartalmaznak. Ami egyrészről nem igaz (itt van egy kevésbé lelkes cikk csak példának), másrészről meg igaz. Ennek az az oka, hogy a magyarul megjelenő képregények nem lehetnek rosszak. Ez a piac kicsi, nem lehet teleszórni közepes, vagy annál rosszabb kiadványokkal. Így a kiadók szűrőjén csak olyan megy majd át, ami vagy alapmű, vagy valami rendkívül igényes sztori. 


batman2020.01.09. 08:29 – Juhász Edina

"Whaaaat?! No shit." - A nap, amikor az N.W.A. alapítója tanított zenélni

2020-01-08_1.jpg

Maaaan, this shit is sick, ya!

- eddig ilyen és ehhez hasonló mondatokat nagyjából csak filmekben hallottam, de mikor a kanapén ülve Prozak ezzel fordult oda hozzám, miközben az N.W.A.-alapító Arabian Prince mutogatta neki, hogyan is kell használni a Joué eszközét, majd együtt megtanítottak vele a dobgép alapjaira, amire a Public Enemy-alapító Flavor Flav bólogatott, akkor attól függetlenül éreztem, hogy kell nekem egy ilyen, hogy a dobgép alapjain túl az égvilágon semmi zenei tapasztalatom nincs.


public enemy flavor flav nwa