2020.06.14. 13:08 – dankógábor

Post Malone kiadott egy Tommy Lee című dalt, amiben Tommy Lee dobol (majd)

Pontosítsunk is rögtön: a dal előadója Tyla Yaweh, Post Malone csak a közreműködő, és az eddig megjelent verzióban nem dobol Tommy Lee. Amúgy a Mötley Crüe dobosa nyilatkozta azt, hogy jön az új Post Malone-dal, aminek a címe Tommy Lee, és ő is játszik benne, innen lett első körben a kavar, hogy most ki játszik miben. Aztán lehet majd lesz egy remix belőle, amiben tényleg feltűnik majd a rocklegenda, de ez majd kiderült. Malone amúgy továbbra is tolja, hogy ő mekkora rocker, legutóbb Dave Ellefson Megadeth-basszusgitárossal beszélgetett élőben, és ott is sorolta a kedvenceit. Ennek fényében pedig ott van a poszt elején az új hiphop-dal.


post malone tyla yaweh2020.06.12. 12:08 – dankógábor

Majdnem teljes az idei Fekete Zaj fellépőlistája

gustavetiger.jpg

A Fekete Zaj azon hazai fesztiválok sorába tartozik, ami úgy néz ki, hogy lesz, még ha picit kurtán is. Ez a sástói Mátra Kempingben , augusztus 19 és 22 között megrendezésre kerülő bulinál úgy néz ki, hogy nem lesznek külföldi zenekarok. Magyar viszont rengeteg, ráadásul, a Fekete Zaj szellemiségével párhuzamosan, olyanok, amiket máshol nem nagyon lehet látni, pláne ebben a kurta, morzsányi szezonban, ami idénre várható. Sőt, talán a fesztivál fennállásának történetében most a legerősebb a magyar felhozatal. De hogy ne csak beszéljünk róla, tessék ezt a plakátot megnézni, akinek pedig még több információ kell, mondjuk a szállásról, az klikkeljen ide. Egyébként ez még nem a teljes line up, illetve a szervezők azt írták, hogy 

a zenei kalandok és felfedezések mellé ezúttal még különlegesebb programkínálattal készülünk, amelyről hamarosan lehull a lepel.

(A nyitóképen a plakát első neveként feltűnő Gustave Tiger zenekar látható.)


fesztivál fekete zaj2020.06.12. 10:00 – Lángoló

Ez együtt valami - Itt a Talk2night első nagylemeze

Lángoló Premier

talk2night_1.jpeg

Megjelent a 2019-ben alakult, hangszeres modern popzenét játszó Talk2night első nagylemeze, az Ez Együtt Valami. Az albumon 14 szám található és főleg a bulizós, fesztiváléletérzés hatja át az anyagot. Ennek tanúbizonysága a legújabb klipes szám is, a Vanazapénz.

Ez egy ironikus szerzemény, ami az online térben megjelenő indokolatlan, összeférhetetlen szponzorációs tartalmakról íródott. „Nincs az az isten, de van az a pénz.”


premier talk2night2020.06.11. 11:00 – Lángoló

Tizenegy – A számok bűvöletében jelentkezik új klipjével a Patikadomb

Lángoló Premier

patika.jpg

A budapesti trió legújabb dala a számmisztikából merít és története az összetartozásról szól. „Tizenegy” címmel jelent meg a csapat első kiadványa a Dal 2020-at is megjárt „Rólad” óta és egy újabb felvezetője a zenekar idénre tervezett első lemezének. A „11” számmisztikailag egy mesterszámnak tekinthető, ami az önkifejezést és a kreativitást szimbolizálja, de emellett az emberi kapcsolatokra is kivetíthető a jelentése.


premier patikadomb2020.06.10. 15:53 – Szponzorált Tartalom

Itt a Lángoló és a Dreher sörmetál-kvíze - Teszteld a tudásod, és tiéd lehet egy tálca Dreher IPA

tankard.jpg

A zene és a sör kéz a kézben jár. Jó, persze vannak kivételek, de a metálzenén belül konkrétan létezik sörmetál kategória is. Az alábbi kvízünkben van mindenféle kérdés, nem csak kifejezetten sörmetál, viszont a kitöltésével lehet nyerni egy tálca Dreher IPA-t (összesen három tálcánk van, szóval hárman nyernek egyet-egyet). A játék június 17-ig tart, a nyerteseket e-mailben értesítjük. A játékban csak 18 éven felüliek vehetnek részt.


sör kvíz dreher2020.06.10. 10:39 – dankógábor

A Nova Rockot bezzeg pótolja a System Of A Down

soad.jpg

Két napja jött a hír, hogy a System of A Down pótlás nélkül mondja le szinte a teljes európai turnéját, így a telt házas budapesti állomást is. A hivatalos tájékoztatás szerint az egyeztetések "nem vezettek eredményre," egyedül a zürichi dátumnál sikerült a dolog. Eddig, ugyanis úgy tűnik a Nova Rock is meg tudott egyezni a zenekarral, így jövőre az osztrák-magyar határon fellép majd az amerikai csapat. Egyébként pont ma lenne a bulijuk a Nova Rockon, azt pótolják majd jövőre. A tervek szerint jön még több európai fesztiválos dátum is, hogy lesz-e benne magyar, azt csak az Isten tudja.


system of a down2020.06.10. 09:00 – Lángoló

A napsütés mit hoz ki belőlem - Lukovich x Fakapoe x Nagyváradi Nelli

lukovich_x_fakapoe_x_nagyvaradi_nelli_cover.png

Saját projekttel jelentkezik Lukovich András, a Gyík zenekar gitárosa. A napsütés mit hoz ki belőlem című szám Fakapoe és Nagyváradi Nelli közreműködésével készült. Lukovich ezt mondta róla:

Az egész azzal kezdődött, hogy a karantén időszakban hirtelen lett egy csomó szabadidőm gitározni. Rájöttem, hogy van jó pár, szinte már majdnem teljesen elfelejtett dal ötletem, amit még meg akarok csinálni, mielőtt tényleg eljön a világ vége. És különben is, körülöttem mindenkinek annyi zenei projektje van, pont nekem ne legyen egy saját a Gyík zenekar mellett?A dal elkészítéséhez Fakapoe-t, az UG hip-hop MC-t, és az utánozhatatlan Nagyváradi Nellit kértem fel, akik azonnal benne voltak a buliban, pikk-pakk össze is állt a trekk, imádom, amit ráraktak. Örök hála és köszönet nekik! A felvételek a Borsa (aka Űrlénykirály) és a Guido (alias Widosub) nappalijában készültek, és a WHO ajánlásának megfelelően végig szemtelenül sok rozé fröccsöt ittunk. A napsütés mit hoz ki belőlem igazából egy laza nyári dal, amit azt hiszem főként a bezártság, és szabadság iránti vágy ihletett. Remélhetőleg augusztus végén már tényleg nem csak otthon a négy fal között lehet biztonságos keretek között fesztiválozni, hanem mindenhol.

Itt is van a videó:


premier nagyváradi nelli lukovich fakapoe