2020.06.21. 14:00 – Prieger Zs.

Amikor dalt írok, megszűnnek a tabuk - Saya Noé-premier + -interjú

sayanoe_livesessions_ep_cover_v2.jpg

Ma jelenik meg  a Taboo - Studio Sessions EP, amely a Kuala Lumpurban felnőtt énekesnő, Saya Noé első EP-jének, a 2019-ben megjelent Taboo-nak a különös verziója. Nálunk hallható és persze látható is először, miközben beszélgetünk az énekes-szerzővel “minden”-ről és “semmi”-ről, na meg arról, hogy mennyire szereti a spontán helyzeteket, például amikor összedobja kreativitását egy vadidegennel vagy amikor elhívja az unokatestvérét és édesanyját, hogy vele zenéljenek.


premier saya noé2020.06.21. 13:31 – dankógábor

Riki Church már nem a Junkies tagja

junkies_2.jpg

Ezt tette ki a Junkies a Facebook-oldalára:

Közlemény

Tisztelettel tájékoztatjuk közönségünket, és a nyilvánosságot arról, hogy Riki Church és a Junkies zkr. útjai a tegnapi napon elváltak.
Rikinek nagyon sok sikert kívánunk!

Junkies zkr.

Tehát a kép jobb szélén lévő basszusgitáros már nem a zenekar tagja. Az okokról semmit nem tudunk, de valószínűleg nem véletlen, hogy ennyire szűkszavú a közlemény. Riki Church (polgári nevén Biritz Tibor) amúgy nem alapítója a Junkiesnak, de már az első, 1994-es lemezen ő játszott, és egészen mostanáig elképzelhetetlen volt nélküle a zenekar. Ki is akadt a híren rengeteg rajongó, van aki ezzel le is zárja a junkiesos korszakát.


junkies2020.06.19. 15:20 – dankógábor

Új dallal ment neki Trumpnak a Public Enemy

public-enemy.jpg

Rögtön le is lőjük a poént: igen, Chuck D és Flavor Flav is ott van a dalban, aminek DJ Premier volt a producere. Óvatosan írjuk, de akkor úgy tűnik, tényleg kibékült a két alapító, és nem folytatódik tovább a brazil szappanoperákat meghazudtoló huzavona kettőjük között. Na de a lényeg a dal, ami természetesen az Amerikában zajló tüntetéssorozat illetve azt azt kiváltó George Floyd halála ihletet. (Fura is lett volna, ha a nagy politikus Public Enemy nem szólal meg a témában.) Amúgy olyan keményen tolják benne, mint hogy

State of the union/Shut the fuck up/Sorry ass motherfucker/Stay away from me.

Meg ilyenek. Klip is van hozzá, amiben nem meglepő módon a tüntetésekről is láthatunk sok képet. Szóval ez most tényleg nagyon Public Enemy-s.


public enemy2020.06.19. 11:28 – Szponzorált Tartalom

Nehéz volt a Dreherrel közös kvízünk? - Itt vannak a helyes válaszok

tankard.jpg

Lezajlott a Lángoló és a Dreher közös sörmetál-kvíze, aminek a nyerteseit már e-mailen már értesítettük, de tartozunk még a helyes válaszokkal. Elöljáróban annyit, hogy egy kérdés fogott ki igazán a kitöltőkön, méghozzá az, hogy melyik NEM Iron Maiden sör a háromból, ott valamiért a Red N' Black-re nyomtak a legtöbben, a helyes válasz csak a második lett. Na de nézzük részletesen, zenével, képekkel! (Nyitóképünkön a Tankard látható.)
2020.06.19. 11:00 – Lángoló

Víz, kaja, levegő utalványt mindenkinek! - Itt a Sin Seekas új videója

Lángoló Premier

 

Azt írja a Sin Seekas, hogy

sok mindenre tanított minket az elmúlt időszak, de arra különösen, hogy mennyire fontos az életünkben a víz, a kaja és a levegő. 

Egy kutya szemével láthatjuk ezeknek az egyszerű dolgoknak a jelentőségét a vajdasági csapat és a Ladánybene 27 zenekar énekesének, Miksának közös dalában, amely a birtoklásról, a berögződéseinkről és az egyszerűségről egyaránt szól.

Azért, hogy a jövőben ne kelljen szűkölködnünk az élet legfontosabb elemeiből, a zenekarunk víz, kaja és levegő utalványt küld a dal mellé. Az érdeklődők beválthatják a vadmálna bokornál, a friss patak kristálytiszta vizénél és a hegyi sétákon. Tovább is ajándékozhatják annak, akinek úgy érzik, pont erre lenne szüksége vagy megjutalmazhatjuk munkatársainkat vele.

Itt a videó:


premier sin seekas2020.06.19. 09:59 – Prieger Zs.

Egy dühös vénember univerzális remekműve - Az új Bob Dylan-albumról

Sony/Columbia

bd_rrw_cov_dspsweb-1392x1044_1.jpg

Az ember, aki hatvanvalahány éve érzi meg előre a politikai-kulturális földcsuszamlásokat, pedig nem szeizmográf. Inkább egy zenei hatásokból turkáló, költészetből tetriszező, kiszámíthatatlanul nyilatkozgató, beskatulyázhatatlan, hangoskodó 79 éves. Igen, Bob Dylanről van szó, akinek ma megjelent lemezét már korán reggel meghallgattuk és el vagyunk tőle ájulva.


bob dylan ezt hallgasd2020.06.18. 09:00 – Lángoló

Parallel - Itt egy új Omega Diatribe-dal és -klip

Lángoló Premier

omega_diatribe_2020_press.jpg

Szeptember 4-én, a Metal Scrap Records gondozásában jelenik meg az Omega Diatribe negyedik lemeze. A budapesti groove metal zenekar a Metanoia címet adta az albumnak, egy dalt pedig már be is tudunk mutatni alább. Ezen a lemezen a csapat ezúttal Jens Bogren producerrel (Sepultura, Katatonia, Dimmu Borgir, Soilwork, Amon Amarth stb.) dolgozott, és összesen kétezer példányban lát majd napvilágot Európában, Angliában, az Egyesült Államokban és Japánban egyaránt. Ezt követően világszerte elérhető lesz a legtöbb zenei streaming szolgáltatónál. (Fotó: Lányi Kristóf)


premier omega diatribe2020.06.18. 08:46 – dankógábor

Mától 500 főig mehetnek a koncertek bárhol

roskilde.jpg

Szerdán megszavazta a parlament, ma pedig életbe is lépett a magyarországi veszélyhelyzet megszűnése. Ez egy csomó szabályt, rendeletet von maga után, de a Lángoló tematikájába az vág a legjobban, hogy mától 500 főig mehetnek a koncertek bárhol, legyen az beltéri vagy kültéri buli. Ráadásul, ahogy a rendeletből kivesszük, a közönségnek nem is kell maszkot viselni és a távolságot sem kell tartani, csak például a pultosoknak. Alább a rendelet: