2020.01.25. 22:05 – dankógábor

Meghalt Sean Reinert, a Death és a Cynic egykori dobosa

sean_reinert_28-1280x720.jpg

48 éves korában elhunyt Sean Reinert. A zenész halálának oka egyelőre nem ismert, csak annyit tudni, hogy a férje talált rá otthonukban, eszméletlen állapotban, majd hívta a mentőket, de már nem tudták megmenteni. Reinert alapító-dobosa volt a Cynicnek, de még mielőtt azzal bármit is megjelentettek volna, feldobolta az egyik legjobb Death-lemezt, a Humant, majd turnéra is elment a Chuck Schuldiner vezette zenekarral, ahol egyébként Paul Masvidal gitárossal zenélt együtt, akivel közösen alapították a Cynicet. A turné után fel is vették, majd 1993-ban kiadták az első Cynic-lemezt, a Focust, ami a progresszív (death) metal egyik kultikus alaplemeze lett. A Cynicből 2015-ben szállt ki, ami után csatlakozott a Los Angeles-i Perfect Beings nevű progrock zenekarhoz, akikkel 2018-ban adott ki lemezt. Magyarországon is többször koncertezett, fellépett nálunk a Cynic-kel is, de a Death előtt tisztelgő Death To All-lal is járt Budapesten.


sean reinert2020.01.25. 13:29 – Dankó Gábor

Hifista atomháború - Van-e értelme a minőségi kábelnek?

rocket22.jpg

Mióta tavaly belemerültem kicsit a hifi világába, azóta ámulattal tölt el, hogy bármilyen barátságos fórumot pillanatok alatt véres harcmezővé tud változtatni egy olyan, elsőre ártatlannak tűnő kérdés: milyen kábelt vegyek a hangfalamhoz? Vagy: mivel kössem össze a CD lejátszótmat az erősítővel? Ezt irigyeltem meg nagyon, hiszen a nálunk megjelenő Justin Bieber-es, Kanye West-es, Nicki Minaj-os, tankcsapdás, metallicás csörték laza kis hógolyózásnak tűnnek a hifis fórumok kábeles atomháborújához képest. Szóval kértem kábeleket az Audioquesttől, pörgessük fel kicsit az év elejét!


hifi kábel audioquest2020.01.25. 11:11 – dankógábor

Kómában van a Mars Volta basszusgitárosa

alderete.jpg

Juan Alderete még január 13-án szenvedett biciklis balesetet nem messze otthonától, amiben rajta kívül senki nem volt érintett. A basszusgitáros felesége tette közzé a hírt, amiben azt is elmondta, hogy teljes védőfelszerelésben kerékpározott a férje, de olyan szerencsétlenül esett, hogy agyi trauma érte. Jelenleg is kómában van, és nem lehet semmit sem tenni az állapota javulása érdekében, csak várni. Alderete felesége elmondta, hogy az ilyen típusú agyi sérültek rendkívül változatos felépülést produkálnak. Van aki néhány hét után kijön a kómából, van aki évekig benne marad, és a teljes felépülés is van hogy sikerül, van hogy maradandó károsodás éri. Anne várja az olyanok jelentkezését is, akik esetleg tapasztaltabbak ezzel a betegséggel kapcsolatban. Alderete egyébként csak az első Mars Volta-EP-n és nagylemezen nem szerepelt, a 2012-es feloszlásig a zenekar tagja maradt. 2017 óta Marilyn Manson mellett basszusgitározott élőben.


the mars volta2020.01.24. 13:25 – dankógábor

Josh Klinghoffert sokkolta, hogy kirúgták a Red Hot Chili Peppersből

josh-klinghoffer-on-rhcp.jpg

Viszont nem lepődött meg rajta. A gitáros egy interjúban elmondta, hogy a zenekar kezdeményezte, hogy John Frusciante térjen vissza a csapatba, majd mikor az elődje-utódja igent mondott, Flea házában közölték vele a hírt. Egyáltalán nem neheztel sem a többiekre, sem Frusciantéra, mert úgy gondolja, hogy ez mindig is az ő helye volt. Azt is elmondta, hogy ez az egész akkor esett volna neki rosszul, ha öt évvel ezelőtt történik, mert akkor úgy érezte volna, hogy csak pótlék, viszont így, 10 év és majdnem három lemez megírása után úgy érzi, hogy bizonyított a poszton. Itt most szemfülesek kiszúrhatták a "majdnem három lemez megírása" részt. Igen, Klinghoffer megerősítette, hogy már az új dalokon dolgoztak, mikor előjöttek ezzel a "térjen vissza Frusciante" dologgal, és a gitáros szerint a vele megírt számokat valószínűleg kukázzák is, hogy tiszta lappal kezdhessenek. Klinghoffer egyébként nem fog unatkozni, ugyanis a Pearl Jam tavaszi amerikai turnéjának vendége lesz a Pluralone, ami gyakorlatilag az ő saját zenekara.


red hot chili peppers josh klinghoffer2020.01.24. 10:38 – dankógábor

A Mars Volta énekese szerint szcientológusok ölték meg a kutyáját

cedric-bixler-zavalas-dog-poison-scientology-church.jpg

Cedric Bixler-Zavala, a Mars Volta énekese állítja, hogy Szcientológia Egyház emberei mérgezték meg már a második kutyájukat amiatt, mert Zavala felesége szexuális erőszak miatt feljelentést tett az egyház egyik híres embere, Danny Masterson színész ellen. (Mastersont itthon például az az Azok a 70-es évek show-ban láthattuk.) Az erőszak még évekkel ezelőtt történt, Zavala feleségén, Chrissie Carnell Bixleren kívül más nők is jelezték, hogy Masterson megerőszakolta őket, de állításuk szerint nem csak, hogy nem történt semmi, még őket kezdték el fenyegetni.


the mars volta cedric bixler-zavala2020.01.23. 17:00 – Lángoló

Viva the Underdogs címmel film készült a Parkway Drive-ról

viva_the_underdogs_parkway_drive.jpeg

Tegnap mutatták be Parkway Drive-ról készült 73 perces dokumentumfilmet Ausztráliában, a zenekar szülőhazájában, és ezzel egy időben bizonyos kiemelt mozikban Nagy-Britanniában és Írországban. A Viva the Underdogs rendezője az az Allan Hardy volt, aki különböző reklámfilmek mellett a zenekar The Void című klipjén is dolgozott. A zenekar április 6-án játszik a Budapesten a Hatebreed, a Stick To Your Guns és a Venom Prison társaságában. A folytatásban bele is nézhettek a filmbe. 


budapest film programajánló koncert ausztrália hír metal dokumentumfilm metalcore concerto papp lászló sportaréna parkway drive2020.01.23. 13:32 – Lángoló

Vajon? - Bemutatkozik a Josef K.

Lángoló Premier

josefk.jpg

A Josef K. zenekar fiatal korához képest igen jól zárta a 2019-es évet. Ezt jól mutatja, hogy több hazai fesztiválon (AlteRába Fesztivál, Waldorfeszt), valamint több vidéki (Narancs Klub - Békéscsaba, Grand Café - Szeged) és fővárosi (Robot, Dürer kert) színpadon is megállták a helyüket. A csapat hatalmas erővel, valamint igényesen megkötött csokornyakendővel készül a 2020-as évre, ahol a meglévők mellett új dalok is helyet kapnak a műsorban. Például az alább bemutatkozó klippel kísért szám is.


premier josef k