2020.03.01. 17:17 – Lángoló

Masszív fesztivál a madarakért a Third Planet zenekar és a Para Hobo Records szervezésében

planetb.png

A fesztivál a Third Planet együttes és a Para Hobo Records közös kezdeményezése, mely első ízben március 6-án és 7-én kerül megrendezésre a Három Holló-ban. Az öncélú buliszervezés és mesterkélt zenekari imidzs megkomponálása helyett, a formáció és kiadója úgy döntöttek, hogy a környezet védelmét és a tudomány népszerűsítését tűzik zászlajukra. Hogy az esemény bevételeiből származó pénz, ténylegesen a megfelelő kezekbe kerüljön, a Magyar Madártani Egyesület-et keresték fel, akik a régió legnagyobb, politikától független és szakmailag releváns természetvédelmi szervezete. A rendezvény elsődleges célja, hogy felhívja a közönség figyelmét, biológiai szokszínűségünk megóvásának fontosságára. Az MME készül előadásokkal és bemutatóval az érdeklődőknek, ezek látogatása, valamint a kávézóban fellépő lemezlovasok műsora ingyenesen megtekinthető lesz. A koncertre érkezők, három aktuális téma közül választhatják ki, hogy mit szeretnének támogatni, nevezetesen adakozhatnak a márciusi előhelykezelési programra, óvodai és iskolai szemléletformálásra és madaraink fészkeinek és odúinak karbantartására. 
2020.03.01. 16:40 – Lángoló

Magam adom: The Qualitons - Itt a Hangfoglaló Program friss lejátszási listája

hangf_spoti_magam_adom_2020_02.jpg

Ahogy minden hónap első napján, úgy most is itt van a Magam Adom, ami egy olyan lejátszási lista, ahol a Hangfoglaló Program felkérése egy-egy magyar zenész, zenekar vagy valamilyen módon éppen aktuális zeneipari ember, emberek állítanak össze, és ami itt a Lángolón szokott először megjelenni. Szerepelt már benne Vitáris Iván, Schoblocher Barbara, a Platon Karataev, a Mörk, Lábas Viki, Somló Dani és Horváth Renátó, a BUSH - Budapest Showcase Hub szervezői, Szendrői Csaba, az Elefánt énekese a Carson Coma zenekar is, és volt két rendhagyó adás is a Hangfoglaló Program munkatársaival, és a legutóbbi nyertes induló előadókkal. Legutóbb a Harmed szerepelt a Magam adomban, (akik most lettek Európa egyik legígéretesebb fiatal zenekara), most pedig a Qualitons, következik. Alább a lejátszási listájuk egy rövid interjúval kiegészítve.


magam adom the qualitons hangfoglaló program2020.02.29. 15:38 – Boros Gábor

“Generációk nőnek fel a hip-hop kultúrában” - Dj Kool Kasko-albumpremier + interjú

kaskolg.jpeg

Nincs könnyű helyzetben egy olyan hip-hop dj 2020-ban, akit alapvetően meghatároz a műfaj hagyományai és gyökerei iránti tisztelet. Az elmúlt évtizedben lejátszódott zeneipari változások nem feltétlenül kedveztek azoknak, akik poros ujjal, eldugott lemezboltokban vadásznak hosszú órákon át ritka jazz-hangmintákra, vinyl kincseiket ezüst Technics-ekre pakolják és a szettjeikre sokkal inkább a boom-bap cimke illik, mintsem a trap. Dj Kool Kasko azonban – sok pályatárssal ellentétben – sikerrel talált olyan új kihívásokat, amik tökéletesen illettek karakteréhez. A legnagyobb hazai hip-hop mixtape-portfólió mellet, a Kriminal Beats MC-i mögött áll a színpadon, rádióadást készít, urbánus tájképeket fotóz és most már nemcsak scratch-ei színesítik a magyar hip-hop lemezeket rendszeresen, hanem beatjei is. Első produceri lemezének megjelenése kapcsán ültünk le beszélgetni, ami itt a Lángolón debütál.   


premier kool kasko2020.02.28. 14:54 – Dankó János

Kaszabolás és humor - Elolvastuk a Deadpool-alakulat köteteket

deadpoololo.jpg

Amióta Deadpool-kötetek jelennek meg Magyarországon, azon gondolkozom, hogy mennyire van létjogosultsága ezeknek a sztoriknak. Deadpool ugyanis egylövéses történetekben szerepel. Elolvasod és azzal a lendülettel ki is megy belőled az egész, és még ha megfeszülsz sem tudod felidézni, hogy pontosan mit is olvastál az előbb, bár kétségtelenül érzed, hogy jól szórakoztál. Vagyis inkább mondjuk úgy, hogy hol jól, hol nagyon jól.
2020.02.28. 10:34 – dankógábor

Új dallal tért vissza Lady Gaga

ladygaga_stupid.jpg

Lehet most sokan azt mondják, hogy el sem tűnt, mert mindenhonnan a Shallow ömlött 2018 óta, amiben ugye Lady Gaga Bradley Cooperrel énekelt duettet, de az filmzene volt. Saját albuma legutóbb 2016-ban volt, úgyhogy nem meglepő, hogy újra aktivizálta magát ilyen téren is. Pontosan még semmit nem lehet tudni az új lemezről, de egy szám már megjelent róla Stupid Love címmel. Gaga általánosságban azt mondta az anyagról, hogy nyomorúságos, szomorú és depressziós volt, amikor írta őket, de reméli, hogy sikerült ezt valami pozitív dologgá formálnia. Tessék megnézni, sikerült-e!


lady gaga2020.02.27. 10:58 – Lángoló

Koncertklippel mutatkozik be a Lángolón a Dirty Dawn zenekar

dirty_dawn_2020_01.jpg

Nem foglalkoztunk még itt a Lángolón a Dirty Dawn zenekarral, de ez ezzel a poszttal megváltozik. A pécsi illetőségű hardcore-csapat új videóját mutatjuk be ugyanis, amiről így szólnak ők:

A Wasted Years kislemezünk 2018. decemberében jelent meg a német Kernkraftritter Records gondozásában. A lemez dalaiból a For The Weak-hez és a Wolves-hez már készítettünk egy-egy klipet. Ez most a harmadik a sorban, amit már nagyon vártunk, mert mindig is szerettünk volna egy igazi „koncertvideót”, és hát erre a Still Livin’ tűnt a legalkalmasabbnak. 

Tavaly kétszer is sikerült végig nyomnunk egy-egy kisebb európai turnét, amiken a videó alapanyagát is sikerült rögzíteni. Nagyrészt ezekből készült a klip, amit évszázados cimboránk, Acélos művészúr hegesztett össze a szívünk vágya szerint.

Közben úgy alakult, hogy Farkas Roli helyére Kovács Kornél ült a dobok mögé, így a tavaszi és őszi koncertjeinken (lesz bőven itthon és külföldön is) már ő szaggatja a bőröket. Nyár elején ismét egy pár állomásos külföldi zajongás, addig meg klubozás orrvérzésig. 

Itt az említett videó:


premier dirty dawn2020.02.26. 14:55 – Dankó János

Dallas - Elolvastuk az Umbrella Academy második kötetét

umbrella2.jpg

Az Umbrella Academy első kötetéről írt cikkben még lehetett azon rágódni, hogy Gerard Way mennyire képregényalkotó, és mennyire rocksztár, de nem túlzás azt állítani, hogy az első kötettel a kilencedik művészeti ág sztárja is lett. Az első sztori nagyon erős volt, az sem lett volna csoda, hogy itt elakad a történet, és nem lesz folytatás. Ezt Way a saját bevallása szerint is óriási kihívásnak élte meg. Na nem azért, mert pénzügyi sikerre hajtott, hanem egyszerűen nem tudta, hogy az Apokalipszis Szvit után hogyan lehet többet, jobbat csinálni művészeti értelemben.