2020.01.21. 16:19 – dankógábor

Ozzy Osbourne Parkinson-kórban szenved

ozzy-sharon.jpg

Ozzy Osbourne helyi idő szerint ma reggel, a Good Morning America című műsorban hozta nyilvánosságra, hogy Parkinson-kórban szenved. Ő, és felesége Sharon voltak a műsor vendégei, ahol közösen mesélték el, hogy 2018-as balesete után derült ki, hogy a betegség egyik enyhe formájáról van szó, de így is sok szenvedést okoz Ozzynak. Ráadásul a baleset miatt ideget is átvágtak Ozzy szervezetében, így sokáig azt sem lehetett pontosan tudni, hogy a műtét vagy a betegség miatt mozgásképtelen. Sharon szerint amúgy vannak jobb és rosszabb napjai, legközelebb pedig Svájcban kap kezelés Ozzy, mert máshol már kihozták a maximumot az állapotából. Ozzy amúgy megkönnyebbült, hogy végre nem titkolja a betegségét, és egy alapítvány létrehozásán gondolkoznak, ahol olyan hasonló betegségben szenvedőknek nyújtana segítséget, akik saját erőből nem teremthetik elő a kezelés árát. A 71 éves Ozzy új lemeze amúgy februárban jelenik meg.


ozzy osbourne2020.01.21. 13:42 – sz.ági.

A világ végén is csak a hatalom számít - Újranéztük a Snowpiercert

snowpiercer.jpg

Bong Joon Ho legújabb filmje, az Élősködők, éppen most hódította meg a mozikat, de az egyik nagy kedvenc a rendezőtől a 2013-as Snowpiercer - Túlélők viadala marad. A posztapokaliptikus film megosztotta anno a közönséget és a kritikusokat is, de a szinte végig egy vonaton játszódó cselekmény jól és látványosan megszerkesztett sci-fi kritika volt az emberi társadalomról.
2020.01.20. 14:16 – dankógábor

Online könyvtárat nyitott a Radiohead

Egy oldalra pakolt minden fontos információt a Radiohead, sőt, még annál is többet. A Radiohead Public Libraryn belül lemezekre lebontva ott van gyakorlatilag minden, amit a zenekar kiadott, de persze ezt nem állítjuk biztosra, mert nem néztük át a komplett oldalt. Hibákat azért észrevettünk: például a Pablo Honey lemezt csak megvenni lehet, de nem lehet egyből streaming oldalra ugrani, illetve a Drill EP is fent van például a Spotifyon, de a könyvtárban ezt nem jelzi. Ja mert igen, most már nem csak a sorlemezek vannak a streaming oldalakon, hanem gyakorlatilag minden, amit a Radiohead valaha kiadott (közben amúgy megállás nélkül köpködik a Spotifyt, főleg Thom Yorke, de ő még a szólócuccainak ritkaságait is felpakolgatja ennek ellenére). De a lényeg, hogy igen hosszú időre el lehet veszni az oldalon (még teljes koncert is van fent), szóval nem lehet panaszkodni, maximum arra, mikor látjuk, hogy fogy a pénzünk, mert még nem szereztük be az utolsó album díszdobozos példányát, itt meg még lehet kapni. (Ja, és ha valaki akar, még tagsági könyvet is csinálhat magának.)
2020.01.19. 18:00 – Lángoló

Veled minden - Itt az új Talk2night-klip

Lángoló Premier

A Lángolón már többször premierező Talk2night egy mindössze egyéves formáció de legújabb dalukkal bekerültek A Dal 2020 legjobb harminc produkciója közé. Az itt most klippel bemutatkozó Veled Minden tartalmazza a jól ismert Talk2night-védjegyeket, hangszeres popzene ez is, ahogy szokott.

A dal szövege egy első látásra szerelem hangulatot ír le, azt az érzést, amikor az ember önmaga tud lenni valaki mellett.

A klip rendezője, a zenekar tagja Wagner Emil, operatőre pedig Nagyistók Máté volt. A Dance Solution Agency-nek köszönhetően a filmben szereplő két táncos Csibra Inci és Kassanin Dusan, akik hitelesen alakítják a szerelmesek szerepét, mivel a való életben is egy párt alkotnak. A zenekar februárban A Dal 2020 színpadán is bemutatja majd a Veled minden-t, de addig is ott van fentebb a klip.


premier talk2night2020.01.18. 09:22 – Lángoló

Nemzetközi zenei díjat nyert a Harmed ez Eurosonicon

harmed-2.jpg

A hollandiai Eurosonic fesztiválon január 17-én, péntek este megrendezett gálán adták át a Music Moves Europe Talent Awards díjakat. Az elismerést nyolc kategóriában osztották ki, a rock-metal színtér díját a magyarországi Harmed együttes kapta. Hasonlóan rangos nemzetközi zenei díjat több mint egy évtizede nem kapott magyar zenekar, így a Harmed sikere óriási lehetőség a teljes magyar piac számára.


harmed #hangfoglaló20202020.01.17. 11:38 – Lángoló

Hol? - Itt is bemutatkozik a Foli

Lángoló Premier

folikep.jpg

Szarvas Dávid több formációból is ismerős lehet, akár mint ütőhangszeres (Los Orangutanes, Mabon Dawud Republic, Subtones) akár mint beatboxos énekes (Zuboly). Hosszú évek hallgatása után elérkezettnek látta az időt, hogy újra saját dalaival álljon a közönség elé. Mindez nem lenne lehetséges a két szerzőtárs/barát Matus Péter (Irie Maffia, Kemonication Band) és Udvarhelyi Gábor (Jamese) nélkül akik szintén nem először lépnek színpadra. Debütáló koncertjük március 29-én lesz a Trafóban, világhírű "loop művész" Beardyman előzenekaraként játszhatják el először dalaikat. És hogy miért lett ez ide leírva? Mert itt a bemutatkozó daluk, amihez még klipet is forgattak, és ennek a premierje látható lentebb.


premier foli2020.01.17. 11:11 – dankógábor

Ismét fesztiváldíjat nyert a Balaton Sound, de győzött az Electric Castle is

marius-bear-17.jpg

Szerdán késő este osztották ki a European Festival Awards díjait a hollandiai Groningenben, ahol az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában a Balaton Sound „Safety First” programja hozta el a fődíjat. A Balaton Sound a 2018-ban debütált Safety First kezdeményezéssel egy szakértői csapat, illetve a fesztiválozók bevonásával tesz konkrét lépéseket annak érdekében, hogy minél tudatosabban és biztonságosabban szórakozzanak a fiatalok. A Balaton Sound korábban már a European Festival Awards megmérettetésén elnyerte a Legjobb Közepes Méretű Fesztivál fődíját is. Utóbbit most a Kolozsvár-közeli bonchidán megrendezett Electric Castle nyerte, ahol tavaly mi is jártunk, és jól éreztük magunkat, ráadásul Kolozsvár elvihetett még egy díjat, ugyanis a Jazz in the Park lett a legjobb kis fesztivál. A legjobb nagy fesztivál idén a lengyelországi Open’er lett, a legjobb új pedig az Exithez kötődő belgrádi No Sleep. Itt van az összes díj a hivatalos megnevezésekkel:


europen festival awards2020.01.17. 07:06 – Boros Gábor

Áprilisban érkezik a Spike Jonze-rendezte Beastie Boys-film

beastie_boys_photo_by_spike_jonze.jpg

A szerencsés amerikai nézők IMAX-ben már a hónap elején, a többiek április 24-én az Apple TV-re kattintva láthatják, hogyan emlékszik vissza Mike D és Ad-Rock, a nyolc éve elhunyt MCA-re és a Beastie Boys harmincöt éves karrierjére. A dokumentumfilm stílszerűen a Licensed to Ill debütlemez megjelenésének évfordulóján startol majd a streaming-szolgáltatónál és az a kétszeres Oscar-díjas Spike Jonze rendezi, aki azon túl, hogy a Sabotage videójának megalkotásával a leghíresebb, kultikus Beastie klipet is elkészítette, egyéb popkulturális munkáival (The Pharcyde, Björk, Fatboy Slim, skateboard videók, fotók) alapjaiban formálta az MTV generáció ízlését.


beastie boys2020.01.17. 06:45 – dankógábor

MEGLEPI! Itt egy új Eminem-lemez

eminem_2.jpg

Music to Be Murdered By címmel ezekben a percekben jelent meg egy új Eminem-lemez. Semmit nem lehetett tudni róla, szóval igazi meglepetés ez most a rajongóknak, ahogy meglepetés volt az előző, 2018-ban kiadott Kamikaze album is. Ez ráadásul jóval hosszabb is, mint az a lemez, és olyanok vendégszerepelnek rajta, mint a nemrég elhunyt Juice WRLD, Q-Tip, Ed Sheeran, Black Thought, Young M.A, vagy Anderson .Paak. Meg is lehet hallgatni itt az egészet.


eminem