2019.11.19. 15:00 – Lángoló Gitárok

Új énekesével érkezik Budapestre a Monuments februárban

A brit progresszív csapat ezaz Akváriumban lép fel a Heart Of A Coward társaságában

monuments.jpg

A brit progresszív metál csapat, a Monuments eddigi leginnovatívabb lemezével, valamint új énekesével, Andy Cizekkel érkezik február 21-én az Akvárium Klubba. A zenekar turnépartnere a honfitárs Heart Of A Coward lesz, akik új, The Disconnect című albumukkal csatlakoznak a körúthoz. További részletek a folytatásban. 


budapest programajánló rock koncert hír metal progresszív akvárium new beat monuments heart of a coward2019.11.19. 13:46 – Bihari Balázs

Mint a hurrikán - Scorpions-koncerten voltunk

scorpions_2_artlasso_006.jpg

Úgy kezdődött, hogy Zsolt mellettem ült a padban. És mivel a Lövölde tér és a Népköztársaság útja között kicsi a távolság, nagyon gyorsan rácsatlakoztunk a lemezt-kazettára másolós túrákra, ami leginkább a Newport (Szív utca) - Labiritmus (Lenin körút) - Solaris (Szent István körút) közötti tengelyen zajlott. Mégis a legelső hard rock lemez nem a kölcsönzőből, hanem Zsolt bátyjától érkezett, mert neki megvolt: ezt másolta egy 60 perces kazira Zsolt anyukája, amelynek a végéről természetesen pár szám lemaradt vagy csak az eleje maradt rajta. A mai napig így szól a fejemben a Scorpions japán dupla koncertalbuma, a Tokyo Tapes.
1982. 


scorpions2019.11.19. 13:00 – Lángoló Gitárok

Május első hétfőjén Sofi Tukker a Budapest Parkban

Először ad Magyarországon önálló koncertet napjaink egyik legizgalmasabb elektropop duója

sofi-tukker-by-ekaterina-belinskaya-cut.jpg

A Sophie Hawley-Weld és Tucker Halpern alkotta Sofi Tukker üstökösként robbant be vidám, könnyen befogadható elektronikus dallamaival. Végtelen energiájukkal a legnagyobb fesztiválok közönségét is rendszeresen megmozgatják, május 4-én pedig most először önálló koncerten is bizonyítanak a magyar közönségnek a Budapest Parkban. Sajtóbejelentés a hajtás után! (Fotó: Ekaterina Belinskaya)


budapest pop koncert hír elektro budapest park progamajánló sofi tukker2019.11.19. 11:25 – dankógábor

Bakeliten is kapható az első négy Kispál és a Borz-lemez

kispal_1.jpg

Bakeliten (szakszerű elnevezésben vinilen) eredetileg kizárólag csak az első Kispál és a Borz-nagylemez jelent meg, aminek az ára jelenleg a csillagos ég. Tavaly viszont kiadták újra ezt a lemezt ebben a formátumban, ráadásul a Napoz Holddal mellett kijött a Föld Kaland Ilyesmi... is, ami eredetileg csak kazettán és CD-n jelent meg. Viszont ezeket is gyorsan elkapkodták, szóval akik lemaradtak róla, azoknak öröm, hogy jön belőlük az új nyomás, bónuszként pedig megjelenik még az Ágy, Asztal, Tévé és a Sika Kasza Léc is vinilen, és ezek sem jöttek ki így annak idején. A megjelenéshez kapcsolódóan ma este közönségtalálkozó is lesz a Trip hajón, ahol a lemezekből is lehet majd venni. Már csak kevés jegy maradt, érdemes sietni. Aki erről is lemaradna, a lemezeket majd megveheti Lovasi András webshopjában is.


kispál és a borz2019.11.19. 10:21 – dankógábor

Kanye West írt egy operát és Dr. Dre-vel dolgozik a Jesus Is King II-n

kanye-with-dr_-dre.png

Az opera annyira valóságos, hogy november 24-én be is mutatják a Hollywood Bowl-ban, Los Angelesben. Az opera Nebuchadnezzarról szól, aki az Újbabiloni Borodalom leghosszabban uralkodó vezetője volt, és West Isten mellett hozzá is szokta hasonlítani önmagát. Bár most ő inkább a világ legnagyobb művésze, akit Isten hozott létre azért, hogy az ő igéjét terjessze. Na mindegy, vissza az operára, amit Vanessa Beecroft rendez a zenét pedig természetesen a Kanye-féle Sunday Service szolgáltatja hozz Peter Colins és az Infinite Song mellett.


kanye west dr. dre2019.11.18. 13:39 – Lángoló

A Dalfutár szállítja a Sziget himnuszát

dalfutar31.jpg

November 18-án, azaz ma indul Hajós András, a legnagyobb videómegosztón nagy sikerrel futó Dalfutár című műsorának harmadik évada, ami ezúttal a 2020-as Sziget himnuszának megírása körül forog. 

Bár a Dalfutár valójában nem is a zenéről, hanem az emberi együttműködésről szól, a játék mégiscsak a dalszerzés körül forog. Szeretjük, ha jó dalok születnek a műsorunkban, mert a popzene mértékegysége a sláger. A műsorban alkotó zenészek, szövegírók, producerek és énekesek számára nagy elismerés, hogy a Sziget minket választott. Nekem személyesen pedig fontos üzenet, hogy függetlenül, tv-k nélkül, az internetről is vezet út a Nagyszínpadra

– mondta Hajós, aki elmondta, hogy ezzel a Sziget - a Samsung mellé - beállt a Dalfutár főtámogatójának. 


fesztivál sziget dalfutár2019.11.18. 13:13 – Lángoló Gitárok

A Mag - Szöveges videó a Néhai Bárány új EP-jéről

Lángoló Premier

img_0808.jpg

Új szöveges videóval jelentkezett az alternatív rockban utazó Néhai Bárány. A Mag már a második olyan dal az NKA Hangfoglaló Programjának keretében Mozgás címmel megjelent új kislemezről, ami videós anyaggal lett megtámogatva. A nem túlbonyolított, de szép képi világú, ízléses animációs szövegvideó kitűnően illeszkedik a dal melankolikus hangulatához, ráadásul a zenekar énekese készítette. Premier a hajtás után! 


premier magyar rock videó hír alternatív néhai bárány szöveges videó2019.11.17. 18:48 – Lángoló Gitárok

Transzcendens víziók a halandók szférájából - Itt a Needless új videóklipje, az On a Journey Sublunaris

Lángoló Premier

needless.jpg

A dallamokat sem nélkülöző death metalt játszó Needless bemutatkozó albumáról, a Heresy-ről a nyár folyamán már részletesen olvashattatok a Lángolón. A zenekar most a lemez On a Journey Sublunaris című dalához forgatott videót, melyben a zenekari snittek látványos drónfelvételekkel ötvöződnek. A szám a rendelkezésre álló bő négy percben rengeteg gyorsan rögzülő dallamot, technikás gitártekerést rejt magában, így nincs kétségünk afelől, hogy a stílus hívei legalább olyan élvezettel hallgatják majd, ahogyan Clarence Boddicker játszik célbalövősdit egy elhagyott gyártelepen. Videópremier a hajtás után!


premier magyar hír death metal videóklip thrash melodic needless2019.11.16. 19:00 – Lángoló

Femme Fatale - Itt a Hungry Eyes új dala

Lángoló Premier

hungryeyes.jpg

A Hungry Eyes zenekar 2018-ban alakult, saját meghatározásuk szerint az univerzum egyetlen OrkPoP zenekara. Zeneileg az elszállós pszichedelikus – stoner rock és a különösebb műfaji megkötések nélküli keményebb veretés jellemzi őket. Első EP-jük a háromszámos The Opening volt, mellyel több kisebb budapesti klubban is játszottak már. Következő kislemezük You Got That Hunger cimmel ezen a télen várható, melynek első előfutára a Slave of the Profit október végén jelent meg. Legújabb és egyben egyik legrégibb számuk a Femme Fatale a zenekar érzelmesebb, de kemény energiáktól így sem mentes oldalát mutatja be.


premier hungry eyes