2020.04.07. 13:20 – Lángoló

Augusztus végére tolódik a Fishing on Orfű

fishingujidopont.png

Június helyett a nyár utolsó hetében tartják meg a Fishing On Orfűt. Az új időpont 2020.08.26-29. A koronavírus-járvány miatt a nyár végére kerül a Fishing on Orfű. Az új zenei program már megtalálható a fesztivál weboldalán - a szervezőknek sikerült minimális változtatásokkal átszervezni az eredeti felhozatalt augusztus végére. A már megváltott jegyek természetesen érvényesek az új időpontra. Akinek nem lesz megfelelő az új időpont, az visszaválthatja majd a jegyét - májusban lehet majd nyilatkozni mind a jegyek visszatérítésével, mind a napijegyek esetleges cseréjével kapcsolatban. Minden jegyvásárló méltányos eljárásban fog részesülni, ígérik a szervezők.


fesztivál fishing on orfű2020.04.07. 10:00 – Lángoló

Az Öreg – beszélgetés Lehoczki Lászlóval, a legendás Ikarus Művelődési Központ műszaki vezetőjével

40 éve alakult a Kontroll Csoport – 1. rész

00-ikarus.jpg

Lehoczki László - Öreg. Az ember, aki a ’80-as évek elején bevitte az újhullámos zenekarokat a majdani törzshelyüknek számító Ikarusba. Az ember, akinek kulcsszerepe volt abban, hogy számos, lemezfelvételhez nem jutó banda kazettái mégis sokaknak megvoltak otthon. Az ember, aki az Európa Kiadó legendás felvételeit készítette, és aki kollégájával, Kóczán Károllyal a hazai underground virágzó évtizedében nyitottsággal, az ügy elkötelezettjeként és barátként segítette az intézmény technikai hátterével a zenekarokat. A Kontroll Csoport tiszteletbeli tagja, dobosuk, Lehoczki Károly testvére. Az Öreg mesél az ikarusos évekről, és közben az is kiderül, hogy Lagzi Lajcsinak mi köze van a hazai underground zenekarok felvételeinek sokszorosításához.


öreg kontroll csoport2020.04.06. 21:17 – dankógábor

Újabb nagyfesztivál lett a vírus áldozata - Elmarad a Roskilde

roskilde.jpg

Mivel a dán hatóságok egészen augusztus 31-ig meghosszabbították a tömegrendezvények tilalmát, így a június-július fordulójára tervezett Roskilde fesztivál is elmarad. Európa egyik legnagyobb fesztiválján olyanok léptek volna fel idén, mint Taylor Swift, Kendrick Lamar, Deftones, Faith No More, The Strokes, Tyler, The Creator, Haim stb. A Roskildét ráadásul egy nonprofit szervezet rakja össze minden évben, a bevételükkel pedig mindig gyerekeket és fiatalokat segítenek. Az augusztus végéig bevezetett tilalom egyébként az eddigi legdrasztikusabb Európában. Egy kormány sem jósolt még ilyen borús képet a járvány lefutására, és ez nyilván hatással lett a többi országra, és a többi európai nagy rendezvényre.


roskilde2020.04.06. 19:00 – Lángoló Gitárok

Egyszer Majd… - Rendhagyó punk-rock dal a New Friend Requesttől, Kovács Krisztián (Fish!) közreműködésével

Lángoló premier

nfrpromo01.jpg

A budapesti, modern metal vonalat képviselő NEW FRIEND REQUEST zenekar a második nagylemezéről hozott ki egy új klipes dalt, "Egyszer Majd..." címmel. A szám érdekessége, hogy Kovács Krisztián, a Fish! zenekar frontembere vendégeskedik benne, aki egyben a dalszövegért is felelős. Premier a folytatásban! 


premier magyar videó magyarország hír modern metal fish! új dal kovács krisztián nfr new friend request2020.04.06. 14:29 – Rácz Mihály

A Lajkó Félix & VOLOSI Fonogram-díjas lemeze egy hétig ingyen hallgatható

lajkovolosi.jpg

A tavalyi, gyorsan klasszissá vált közös album múlt héten dupla díjazásban részesült, szerdán megkapta a lengyel, majd szombaton a hazai Fonogram-díjat. A vajdasági hegedű-fenomén és az öt lengyel vonós-virtuóz lemeze megjelenését követően hónapokig tanyázott a World Music Charts Europe élbolyában, természetesen a Balkan World Music Charts-ra is felkerült, a vezető világzenei szaklap, a Songlines pedig beválogatta a Top of the World válogatás lemezére. Mi itt írtunk róla. Most a legfrissebb dupla sikert követően egy hétig (pontosabban: 2020. április 6. 12.00-től április 13-án 12.00-ig) itt lehet a lemezt ingyen meghallgatni:


lajkó félix volosi2020.04.06. 12:28 – dankógábor

Biztos, hogy elmarad az idei Nova Rock

nova2012.jpg

Ugyan a fesztivál még nem jelentette be, viszont az osztrák kormány kiadott új, kijárási korlátozásokkal kapcsolatos intézkedése világossá teszi, hogy legalább június végéig nem lehet tömegrendezvényt tartani (ellenben húsvét után lazítana a jelenlegi kijárási tilalmon). Az osztrák-magyar határsávon, de az osztrák oldalon tartott Nova Rock június közepén lett volna olyan fellépőkkel, mint a System Of A Down, a Foo Fighters, a Volbeat, a Bring Me The Horizon, a Babymetal, az Offspring vagy a Korn. A fesztivál fellépői közül többen jönnének Magyarországra is, köztök többen a Volt fesztiválra. Ezekről még nem érkezett semmi hír, de ha nálunk is marad a jelenlegi kijárási korlátozás (amin egyébként a folyamatos szabályszegők miatt még szigoríthatnak is), akkor ezek a rendezvények nálunk is biztosan elmaradnak. (FRISSÍTÉS: a poszt élesítése után a Nova Rock be is jelentette az elmaradást.)
2020.04.06. 11:43 – Lángoló

A Music Hungary Szövetség javaslatai a könnyűzenei szektor válságának enyhítésére

pien-muller-fh-q-xfdh_o-unsplash.jpg

A koronavírus-járvány gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra lenullázta az élőzenét, és minden kapcsolódó szolgáltatást, ezzel pedig sokan elvesztették munkájukat. Több ország már eurómilliárdos segélycsomagokat állított össze a kreatív iparág számára, ami Magyarországon is szükséges lenne. Alább olvasható a Music Hungary Szövetség, Hétfa Kutatóintézettel közösen készített, a Kormány felé benyújtott, járványhelyzettel kapcsolatos helyzetelemzésének és javaslati anyagának kivonata.