2018.10.23. 18:00 – dankógábor

Nagyon jön az új In The Woods...-lemez, itt egy újabb dal róla

Lángoló Premier

itw.jpg

November 23-án jelenik meg az új In The Woods...-lemez Cease the Day címmel, amiről egy dalt már bemutattunk korábban. Akkor a kolléga azt írta, hogy ugyan az előző lemezt rém unalmasnak tartja, a friss dal alapján ad egy esélyt az újnak, lévén a norvég avantgárd zenekar első három lemeze megkerülhetetlen a műfajban, és még károgás is van az új szerzeményben. Nem ismerjük a kolléga gondolatait az alább bemutatott Respect My Solitude című dalról, szóval most csak úgy pőrén kitesszük ide a friss számot. A lemez mind a nyolc dalát egyébként már hallotta néhány újságíró, akiket a kiadó lelkesen is idéz, merthogy újabb mestermunkáról beszélnek. Mi természetesen nem hiszünk nekik, csak a saját fülünknek.


premier in the woods...2018.10.23. 12:22 – Kovács.Attila

Palackba zárt üvöltés az elembertelenedés ellen - Killing Joke-interjú Jaz Colemannel

jaz-coleman.jpg

Ma este a Dürer Kertben lép fel a komplett rockzene történetének egyik legnagyobb hatású zenekara, a Killing Joke. A jobb híján posztpunkként aposztrofált, zenéjében számos stílusjegyet ötvöző és megelőlegező négyes immár majd' tíz éve ismét eredeti felállásában dolgozik, az idei turnén pedig megalakulásuk negyvenedik évfordulóját ünneplik. A budapesti koncert előestéjén a frontemberrel, Jaz Colemannel nyílt lehetőségünk egy telefonbeszélgetésre, melyben a zene mellett más húsba vágó témák is helyet kaptak. Olvassatok tovább! (Fotó: Killing Joke Facebook)


interjú punk rock posztpunk killing joke new beat jaz coleman2018.10.23. 11:43 – dankógábor

Ozzy Osbourne akár meg is halhatott volna

ozzy.png

De nem halt meg, úgy tűnik túléli azt a súlyos fertőzést, amit szerinte valamelyik rajongójától kapott el, mikor vagy 200 emberrel fogott kezet egy találkozó során. Ozzy azt mesélte a betegségéről, hogy folyamatosan viccelődött, mikor kórházba került, és az orvosnak kellett rászólni, hogy valószínűleg nincs tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. A jobb kezének egyik ujjából ki kellett vágni egy darabot, hogy ne terjedjen a fertőzés, és ezzel próbálták megakadályozni, hogy bekerüljön a véráramba, ami a halálát is okozhatta volna. Most már jobban van, de még gyógyulnia kell, és hát a legnagyobb gondját most maga Ozzy mondja el:

Jobbkezes vagyok. Az ember nem tudja kitörölni a saját seggét. És kurvára nem tolonganak az önkéntesek, hogy megtegyék helyettem.

Reméljük időközben Ozzy is rájött, hogy ha először nehézkesen is, de a bal kéz is használható ilyesmire.


ozzy osbourne2018.10.23. 11:27 – dankógábor

Vinylen is megjelenik az F.O.System demója

Azt tudtátok, hogy az F.O.System első és egyetlen lemezét egy rakás rajongó nem szerette? Sokaknak túl rockos lett a hangzás, és ők folyamatosan azt emlegették, hogy bezzeg a demók még jók voltak. A demók jelen esetben az 1989-ben kiadott kazettát, a Day of the Gloom-ot jelentette, aminek az újrakiadására egészen 2012-ig várni kellett. Akkor a nagylemez mellé kapták meg egy plusz CD-n a demókat, most pedig mindezt bakeliten is beszerezhetik végre azok után, hogy 2016-ban igen nagy sikerrel megjelent vinylen a nagylemez is. Érdekesség, hogy egyszerre két verzióban is elérhető az anyag. A sztenderd kiadás normál súlyú fekete vinyl, amiből 300 darab számozott példány készült. Megvásárolható azonban a lemez 180 grammos, átlátszó, pearl-clear színárnyalatú vinylbe préselve is. Ebből 200 darab készült, ugyancsak sorszámozott és kereskedelmi forgalomba nem kerül, csak a kiadó weboldalán vásárolható meg. Természetesen a fekete korong is beszerezhető ugyanott, ezen a linken.


fo system2018.10.23. 10:28 – Á.Sza

Rihanna után Pink is visszautasította a Super Bowl félidei showját

Pénteki hírek szerint megorrolt Rihannára az NFL, mert az amerikaifutball-szövetség és a CBS is őt szemelte ki a 2019-es Super Bowl félidei showjának fellépőjére, az énekesnő azonban visszautasította a felkérést arra hivatkozva, hogy nem ért egyet az NFL álláspontjával a Kaepernick-ügyben (Colin Kaepernick, a San Francisco 49ers játékosa azzal okozott botrányt két éve, hogy a feketékkel szembeni atrocitások ellen tiltakozva nem állt fel, amikor a stadionban eljátszották az Egyesült Államok himnuszát).


pink rihanna2018.10.22. 11:18 – Á.Sza

Gorillaz ft. a Blur fele és a Song 2

damon-albarn-and-graham-coxon.png

"Most pedig megpróbálkozunk egy kis keresztbeporzással" - jegyezte meg Damon Albarn a szombati esti Gorillaz-koncert ráadása alatt Los Angelesben. Az Albarn-alapította Demon Days fesztivál zárófellépőjeként a Gorillaz 30+ dalos szettje alatt már addig is szupersztár vendégfellépőkkel kápráztatta el az amerikai közönséget (George Benson, De La Soul, DRAM, Hypnotic Brass Enseble), de amikor a ráadásban megszólalt a Song 2 bevezetője egy kis Gorillaz-ízű elektronikus totyogással, majd meglepetésvendégként megjelent a Blur-gitáros Graham Coxon és belekezdett az ikonikus dal gitárrifjébe, a közönség szemmel láthatóan megőrült. Az eredmény egy rajongó youtube oldalán látható:


damon albarn blur gorillaz graham coxon2018.10.22. 10:15 – dankógábor

Fluor állítja, senkinek nem írta, hogy bántani fogja

wellhellofluorlive.jpg

Bartók Máté szaxofonos zenésztársamnak olyasmit nem írtam az sms-emben, hogy bántani akarom

– közölte a Blikk-kel Fluor. Ő úgy jellemezné az üzenetet, mint "egy zenészek közti, felfokozott hangulatú kifakadás." Fluort azután érte el a Blikk, hogy a héten nyilvánosságra került zenekari szakítás többször is körbejárta a sajtót. Röviden: miután több zenész jelezte, hogy kiszállt a Wellhello élő zenekarából, Fluor és Diaz kiadott egy udvarias közleményt, mire a kiszállt tagok is kiadtak egyet a Lángolón keresztül a szakítás valódi okáról, erre válaszul pedig a megmaradt stábtagok is kiadtak egyet, hogy velük mindig rendes volt a duó. Fluor most a Blikknek még azt is mondta, hogy a rendőrségi feljelentésről egyelőre semmit nem tud, de kíváncsian várja, keresni fogják-e. A konfliktusról azt mondta, nem csodálkozik, hogy most robbant ki ez az egy éve lappangó feszültség, és megérti, hogy a kiszállt tagok dühösek rá, de ő ennek ellenére nem haragszik rájuk, és sok sikert kíván nekik. A Wellhello egyébként úgy folytatja tovább, mintha mi sem történt volna, csak Fluor és Diaz mellett mások zenélnek majd a színpadon.


fluor wellhello2018.10.21. 19:00 – Lángoló Gitárok

Téves üzenet - Itt a Counter Clockwise új EP-je dalról dalra

Lángoló premier

cc_2016_1_promo_hq-print-2.jpg

Új EP-vel jelentkezett a budapesti Counter Clockwise. Akik szimpatizálnak a társadalomkritikus gondolatokat is tartalmazó lendületes skatepunk zenékkel, nem lőhetnek mellé a friss anyaggal, melyet mai premierünkben a zenekar tagjai közül Bandi dalról-dalra is bemutattja az olvasóknak. Emellett kaptok három videót. stúdiós galériát, és egy rövid asszociációs interjút is. (Fotó: Vedres Hajni, koncertfotó: Poertréka)


premier punk rock hír ep skatepunk counter clockwise2018.10.21. 14:20 – dankógábor

Mocsári party metál egy kis melankóliával - Bemutatkozik a Longbong

Lángoló Premier

longbong.jpg

A pécsi Longbong 2015 nyarán indult, első Ep-jükkel, amit stílusosan 1’st EP-nek kereszteltek. Ahogy a kiadónál írják róluk,

akkoriban a közönség eléggé megszédült, ám hamar elgurult a tűzkő. Balvin Levente (basszus) és Pető Szabolcs (gitár) a Junkie Jack Flash-sel utazgattak, Bodó Rezső (dob) pedig a Pokoltornádóval pörgött, egyszóval beszippantotta a srácokat a rock szakma.

A debüt EP nyers, eredeti, vagy lehet úgy is mondani, hogy fiatalosan lendületes lett. A lendület meg is maradt, viszont lélekben sokat öregedett a csapat, főleg a lenti videót nézve, de ez nem hátrány. A „mocsári party metál”-ba beúszott egy kis melankólia. Érettebb lett a zene és a szöveg is. Két riff között kimondják, amit ki kell!

I’m sick of the mainstream
And I’m fed up with their lies
We’ll need to cut all the wires
Get this Babylon down!

A videót a Modus csinálta, a mastert és a keverést is készítő L.A. Gardens stúdióban. Jövő év elejére várható az LP, amit vinylen terveznek kinyomni a srácok a Baby Gorilla Records gondozásában.


premier longbong2018.10.21. 11:08 – Á.Sza

Jónsi és Troye Sivan közös kinyilatkoztatása

Revelation címmel közös dalt jelentetett meg a Sigur Rós-os Jónsi és Troye Sivan, ausztrál énekes, youtuber. Az együttműködés gyümölcse a Magyarországon 2019 elején bemutatásra kerülő Kitörölt fiú (Boy Erased) című amerikai életrajzi drámában kap helyet (főbb szerepekben Nicole Kidman, Russell Crowe és Troye Sivan), a Lángoló Gitárokon viszont már most meghallgatható.


jónsi troye sivan2018.10.20. 23:58 – dankógábor

A Wellhello háttércsapatának másik része kitart a duó mellett

wellhelloduo.jpg

Péntek délután tettük ki a hírt a Lángolóra, miszerint a Wellhello és annak hangszeres szekciója a továbbiakban nem folytatja tovább a közös munkát. Az okokról az egyik fél (Fluor és Diaz) csak annyit közölt, hogy másfelé indultak el az útjaik, a másik fél viszont ennél mélyebben belement a dologba, és provokatív hangnemről, fenyegetőzésről, rendőrségi feljelentésről beszélt. Ma viszont a duóval maradó többi háttérember is megszólalt, mivel szerették volna ők is hallatni a hangjukat, hogy "elmondhassák, hogy Fluor és Diaz nagyon korrektek voltak velünk mindig, anyagilag, szakmailag és barátilag." A nyílt levél Tóth Gergő menedzser Facebook-oldalán jelent meg, de mivel mi azt nem látjuk, így az Indexről vesszük át a nyilatkozatot:


wellhello2018.10.20. 11:25 – Rácz Mihály

Színes, ízes, kreatív - Öt kiváló magyar világzenei lemez

csangallo.jpg

Külön öröm, hogy a magyar világzenei színtéren nincs két egyforma zenekar, és ezt minden merítéskor újra és újra elégedetten megállapíthatom. Az elmúlt hónapok megjelenéseit átnyálazva elöljáróban elég annyi, hogy debütáláshoz most nem volt szerencsénk, de annál több szintlépéshez. Úgyhogy az első konklúzió: megint csak beigazolódott gyakorta felkantározott vesszőparipánk: nincs színesebb, ízesebb és kreatívabb a world music színtéren a magyarnál. Többek közt tán azért is, mert az alapokat adó népzenénk is a létező legjobb? No, majd ezt is körbejárjuk a maga idejében.


ezt hallgasd