2019.03.26. 17:30 – Lángoló Gitárok

Segélykoncert a világ legnehezebb sorsú gyerekeiért a Budapest Park és az UNICEF Magyarország szervezésében

unicef_bpp_cut.jpg

Jót tenni és hatalmasat bulizni egyszerre? Június 16.-án, Apák napján erre is lesz alkalom. Napjaink legnépszerűbb hazai zenészei a Budapest Park és az UNICEF Magyarország felkérésére egy nagyszabású segélykoncerttel készülnek a Live Aid mintájára. A szervezők megkeresésére sorra mondtak igent a felkért zenekarok, így egy szuper line-up kerekedett a jótékony célú gigakoncertre. Az eklektikus felhozatalban bizonyára mindenki megtalálja majd a kedvére való fellépőt, azaz ott a helye mindenkinek, aki szeretné jól érezni magát, miközben segít azoknak a gyerekeknek, akiknek a legalapvetőbb szükségletekért kell küzdeniük nap mint nap. További információk a hajtás után! 


programajánló koncert fesztivál hír jótékonyság budapest park unicef magyarország2019.03.26. 16:28 – dankógábor

Kétlábdobos metál az új Bad Religion-dal

Akinek az volt a baja a Bad Religonnel, hogy nem újítanak, tessék! A most bemutatott Do The Paranoid Style olyan metáltémával indít, amilyet még soha nem csináltak. Persze vannak benne tipikus Bad Religion-ös részek is, de mindenképpen meglepő a dal, amellett, hogy nem rossz. Természetesen ez is rajta lesz a május 3-án megjelenő Age of Unreason lemezen.


bad religion2019.03.26. 14:59 – dankógábor

Justin Bieber visszavonul a zenéléstől

biebercry.jpg

Instagramon jelent meg a hír, miszerint Justin Bieber egy időre biztosan visszavonul a zenéléstől, hogy rendbe tegye az életét. Ahogy ő írta "mélyen gyökeredző problémákat" kell megoldania, meg kell mentenie a házasságát, egész egyszerűen össze kell szednie magát, mert 25 éves korára kiégett (11 éve van a pályán). Elmondta, hogy a legutóbbi turnén már nem is érezte jól magát, és senkit nem akar átverni azzal, hogy úgy tesz mintha, közben meg dehogy. Érezhető volt amúgy, hogy valami gond van vele, gyakorlatilag a saját klipjeiben sem szerepelt, ráadásul a balhéi is abbamaradtak, és inkább valamiféle melankólia telepedett rá. Közben amúgy meg is házasodott, elvette Hailey Baldwint, Stephen Baldwin lányát (és ha már film, a Zooldander 2-ben - spoiler - meg is hal). És ha ez még nem lenne elég, az izlandiak is teljesen kibuktak rá, mert a rajongói miatt le kellett zárni a Fjaðrárgljúfur kanyont, ami amolyan zarándokhely lett a 2015-ös I'll Show You videója miatt, és most fel kell újítani a tönkretett környezetet. Szóval az ág is húzza szegény kanadai srácot. :(


justin bieber2019.03.26. 13:44 – Á.Sza

Budapesten lép fel Courtney Barnett

cb.jpg

Ma jelentették be, hogy május 20-án Budapesten az Akvárium Klubban lép fel Courtney Barnett, a 2010-es évek egyik legizgalmasabb indie-rock dalszerző-énekese. A grunge, zajrock és a folk-pop előadók által egyaránt inspirált ausztrál előadónő Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Think című bemutatkozó albuma négy éve jelent meg, ezt követte a júniusban szintén hazánkban, a Kolorádó fesztiválon fellépő Kurt Vile-lel közös Lotta Sea Lice című duettalbuma, majd a második nagylemeze, a tavalyi Tell Me How You Really Feel.


courtney barnett2019.03.26. 10:19 – Lángoló

Menj ingyen szülinapi ék-koncertre, új pólóban!

ek_foto_bodnar_david.jpg

Speciális körülmények között, színpad nélküli koncerten ünnepli 5. születésnapját az ék április 5-én az Akvárium Klubban. A rendezvénynek inkább házibuli, mintsem fellépés jellege lesz. Alább Lee Olivér frontember foglalja össze az elmúlt öt évet, még lejjebb pedig páros belépőt lehet nyerni a koncertre, egy pólóval megtoldva. (Fotó: Bodnár Dávid)


játék ék2019.03.25. 21:23 – dankógábor

Budapesten is fellép a Machine Head alapítóinak háromnegyede

mhburn2019.jpg

Rob Flynn úgy tűnik egy ideig megmentette a süllyedő Machine Headet. Tavaly ugye ketten is otthagyták a frontembert, aki gyakorlatilag diktatórikus módszerekkel irányította a metálzenekart, és nem igazán lehetett tudni mi lesz. Aztán elkezdtek szivárogni a pletykák az új tagok kereséséről, majd régebbiek is beléptek a képbe,  a zavar pedig hétfő délutánra múlt el. Flynn Chris Kontos dobossal és Logan Mader gitárossal indul útnak ősszel, hogy megünnepeljék a Burn My Eyes című első lemez 25. évfordulóját. Ugye mindketten alapítói a zenekarnak, majd mindketten le is léptek, előbbi egy, utóbbi két lemez után. Mondjuk, ahogy az azóta kilépett tagok, ők sem voltak jó véleménnyel Flynnről, de hát hát van az a pénz, ugye. Ez Adam Duce basszusgitárost úgy tűnik nem hatotta meg, ő annyi kígyót, békát dobált mostanában volt zenésztárásra, hogy fura is lett volna, ha visszamegy. Mellesleg Flynn ettől még továbbra is keresi az új tagokat, mivel az alapítókkal csak a koncert egyik felében áll majd a színpadon, a másikban az újkori Machine Head dalai szólnak majd. És ez a Barba Negra színpadára is eljut majd október 20-án, bár hivatalos magyar bejelentés még nem volt. (Kedden már igen.)


machine head2019.03.25. 13:42 – Lángoló

Kövekkel kirakott út - Itt a nís bemutatkozó lemeze

Lángoló Premier

eimg271_p_resize.jpg

 

Ahogy azt a nís bemutatkozó dalánál írtuk, jelenlegi formájában a zenekar 2017 óta működik, tagjai Kleinheincz Zoltán (Pearls of Long Loved Years, Bálnalovas, Doomsday Funk, Zetta Flo) Máris Viktor "Nárcisz" (Dereng, Yornkék, Bálnalovas) és Zsíros Ádám. A most, itt alább debütáló első lemezüket az egerszalóki Standing Waves stúdióban rögzítették, Sohajda Péter felügyelete alatt. A lemezfelvétel során Pap Dávid "Page" (Antares, Dereng) játszotta fel a dobokat, de mivel ő nem állandó tag, így a csapat várja dobosok jelentkezését. A premier felett még többet is olvashatunk a lemezről, de a lényeg a legalul lévő zene.


premier nís2019.03.24. 16:00 – Lángoló

Igen, ez is egy szerelmes dal, de bulizós szerelmes dal - Nene-premier

Lángoló Premier

nene1.jpg

Sorban állok címmel jelent meg a székesfehérvári Nene legújabb dala, ami könnyed lendületével szeretné magával hozni a nyár hangulatát is. A zenekar első dala 2017 nyár végén jelent meg Vártalak címmel, majd szinte azonnal bejutottak A Dal 2018 top 30-as mezőnyébe a Mese a királyról című számukkal. Most a Sorban állok ímű új dalukat hallhatják a Lángoló olvasói.


premier nene2019.03.24. 12:45 – Lángoló

True Enemy - Vanta-villáminterjú és -dalpremier

Lángoló Galéria

vanta.jpg

„Rohanó világunkban, senki sem figyel oda öt percnél tovább semmire, a modern ember, amúgy is inkább vizuálisan érzékeny.” - mondja Mesterházy Győző dobos és Söptei Balázs gitáros-énekes. A Vanta egy 2017-ben alakult duo, akik leginkább doom és sludge elemekből építkező, kísérleti metált játszanak. A vanta a világ legsötétebb anyaga is egyben, a szén, egy nanocsövekből felépülő, allotrop módosulata, amely a rá eső látható fény hatalmas hányadát nyeli el. Mindkettőn tudósok kísérleteznek, hogy rájöjjenek, mire jó.


premier vanta