2020.04.01. 18:00 – Lángoló

Everdream - Karanténklip a Pit Of Sarontól

Lángoló Premier

pos_promo_2020.png

A debreceni Pit of Saron 2019-ben kezdett dolgozni harmadik nagylemezén, ami négy részletben jelenik meg. Az első negyed tavaly nyáron jött ki, egy klippel egyidejűleg, amit a No More Void című számhoz forgattak, a debreceni Hangszerarzenál új üzletében. Azóta történt a zenekarban egy tagcsere dobos poszton és már az új felállással léptek fel a Tankcsapda előzenekaraként a T30-as turnén, a Főnix csarnokban. Koncertezés mellett az album folytatásán is dolgoztak, ennek eredménye a most vasárnap, azaz április 5-én megjelenő következő három dal, az Everdream, Joy Rush és Smiley Reapers. Az Everdream című számhoz készítettek egy videót is, melyet a jelenlegi helyzetnek megfelelően, mindannyian otthon rögzítettek, és ez itt a Lángolón mutatkozik be.


premier pit of saron2020.04.01. 14:52 – dankógábor

Pozitív lett Gary Holt koronavírus-tesztje, de már jól van

slayer_artlasso_008.jpg

Gary Holt Exodus- (és volt Slayer-) gitáros az első zenészek között volt, aki közölte, hogy koronavírusos. Amikor ezt tette, még csak a mintavétel volt meg a teszthez, az eredmény nem, nem volt jól, de katasztrofálisan sem, úgyhogy karanténba mentek a feleségével. Az eredmény kedden, 11 nappal később érkezett meg hozzá, ami pozitív lett (a feleségéé negatív). A sors furcsa (és jelen esetben pozitív) fintora, hogy gyakorlatilag mára meggyógyult, egyáltalán nem érzi rosszul magát, így engedélyezték neki, hogy saját maga elmenjen nélkülözhetetlen dolgokat venni. Egyébként a Testament énekese, Chuck Billy is jobban érzi magát, de érdekes, hogy az ő teszteredményére nem kellett ennyit várni, gyakorlatilag már akkor megkapta, mikor egyáltalán bejelentették, hogy koronavírusos. (Fotó: Artlasso)


gary holt2020.04.01. 12:00 – Lángoló

Fesztivállat - Itt a Hopsterz új videója

Lángoló Premier

hopsterz_csoportkep_07.jpg

Szabadulj fel te is a Hopsterz új klipjétől! Tépd fel a pokrócot, lépd át a fürdőszoba küszöbét, nyisd ki az ablakot, és -ha nincs senki se a 2 méteres közeledben - vegyél egy mély levegőt. A Fesztivállat visszaadja azt az életérzést, amire annyira vágyunk már. A nyári fesztiválokon a tömegben jó nagyokat érezni, és elveszni az éjszakában. 

Ez a harmadik videóklip a Hopsterz EP-ről. Első bemutatkozó klipjük a KáPédal volt, majd a kissé polgárpukkasztó, itt a Lángolón Kinek Mi következett. A Hopsterz 2019-as éve a koncertekről szólt elsősorban. Több klubban és szabadtéri rendezvényen is megfordultak, most pedig itt az új klip:


premier hopsterz2020.04.01. 09:48 – Lángoló

Magam adom: The Devil's Trade - Itt a Hangfoglaló Program friss lejátszási listája

hangf_spoti_magam_adom_02.jpg

Ahogy minden hónap első napján, úgy most is itt van a Magam Adom, ami egy olyan lejátszási lista, ahol a Hangfoglaló Program felkérése egy-egy magyar zenész, zenekar vagy valamilyen módon éppen aktuális zeneipari ember, emberek állítanak össze, és ami itt a Lángolón szokott először megjelenni. Szerepelt már benne Vitáris Iván, Schoblocher Barbara, a Platon Karataev, a Mörk, Lábas Viki, Somló Dani és Horváth Renátó, a BUSH - Budapest Showcase Hub szervezői, Szendrői Csaba, az Elefánt énekese a Carson Coma zenekar is, és volt két rendhagyó adás is a Hangfoglaló Program munkatársaival, és a legutóbbi nyertes induló előadókkal. Nemrég a Harmed szerepelt a Magam Adomban, aztán a Qualitons, most pedig a The Devil's Trade, azaz Makó Dávid következik. Alább a lejátszási listájuk egy rövid interjúval kiegészítve.


magam adom the devils trade #hangfoglaló20202020.04.01. 08:41 – dankógábor

Kamu volt a Public Enemy-balhé, még új Enemy Radio-lemez is megjelent

flav-chuck-d.jpg

Egy mesterien kidolgozott április elsejei tréfa volt az a balhé, ami a két Public Enemy-alapító, Chuck D és Flavor Flav között robbant ki nemrég. Az egész ugye azzal indult, hogy Chuck D, Public Enemy Radio név alatt fellépett a demokrata elnökjelölt-aspiráns Bernie Sanders gyűlésén. Ezen akkor Flavor Flav annyira kiakadt, hogy az ügyvédével üzente meg, semmi köze az egészhez, és hagyják abba a név használatát. Aztán Chuck D fogta magát, és kirúgta az alapítótársát, amire Flavor Flav reakciója annyi volt, hogy őt nem lehet kirúgni, mivel ő társ, és nem csak egy sima tag. Jött olyan nyilatkozat is, hogy semmi köze az egésznek Sandershez, már régóta érett a dolog. Ezt erősítette az is, hogy a csapat már egy ideje Public Enemy Radio név alatt koncertezett, Flavor Flav nélkül. Na most erről az egészről derült ki, hogy hatalmas kamu.


public enemy enemy radio2020.03.31. 16:20 – dankógábor

Death metal zenekart alapított a Converge frontembere

umbravitaemarch2020_638.jpg

Umbra Vitae néven új projektet alapított Jacob Bannon, a Converge frontembere. A death metal zenekarban olyanok zenélnek még mellette, mint Sean Martin gitáros a Twitching Tonguesból, Mike McKenzie gitáros és Greg Weeks basszusgitáros Red Chorból valamint Jon Rice dobos az Uncle Acid & The Deadbeatsből. Az első lemezük Shadow Of Life címmel jön majd ki május elsején Bannon saját kiadójánál, a Deathwish-nél. Az énekes elmondta, hogy imád a Converge tagja lenni, de az nem egy metálzenekar, még ha hiperaggresszív is, szóval ezzel az új projekttel elégíti ki a metálos énjét. Egy dalt már meg is lehet hallgatni, valóban death metal, nem is rossz, de a Converge tényleg agresszívebb.


umbra vitae2020.03.31. 11:44 – dankógábor

Drasztikusan visszaesett a lemezeladás a járvány miatt

clem-onojeghuo-qbvtgldmtbq-unsplash.jpg

Hatvan éve nem volt ilyen rossz a lemezeladás az Egyesül Államokban, mint idén márciusban, írja a Billboard. 2019 márciusához képest 29 százalékkal kevesebb lemezt adtak el. Ebbe beletartozik egyébként a fizikai eladások mellett a digitális eladás is, de a streaming nem. Ha csak a fizikai eladást nézzük, akkor 36 százalékos az esés, és ezzel egymillió alá csökkent az eladott példányszám. Azt hozzá kell tenni, hogy a vinyleladás ennek ellenére virágzik, és még így is több, mint az ezt megelőző évben. Persze ez változhat a következő hónapokban, már csak a megszakadt ellátási láncok, bezárt lemezboltok miatt is (illetve hogy az Amazon sem árul jelenleg fizikai hanghordozón zenét), de a bakelit egyelőre még mindig a növekedés fázisában van.


zeneipar lemezeladás2020.03.31. 11:00 – Lángoló

Táncol a Hold - A Muzsik és Volkova így nyúl Weöres Sándor verseihez

Lángoló Premier

muzsik_es_volkova_foto_helyett.png

A Muzsik és Volkova egy magyar-orosz dalszerző testvérpárt takar, akik Magyarország keleti csücskéből, Záhonyból származnak. Több, mint 10 éve zenélnek együtt, a Muzsik és Volkova duót pedig 2016-ban alapították. Zenéjüket az indiefolkos/akusztikus hangzásvilág jellemzi, amit ők greengrassnek neveztek el. Magyar nyelvű dalszövegeikben a személyesség, valamint a társadalmi reflexió dominál. Repertoárjukon gyakran bukkannak fel orosz feldolgozások is, most viszont egy versmegzenésítéssel jelentkeznek, amit a Lángoló olvasói hallhatnak először. (Grafikák: Tóth Teodóra)


premier muzsik és volkova