2014.12.20. 11:15 – dankógábor

Vajon mi lesz a Hegyaljával?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A fenti trailer szeretné megnyugtatni a fesztiválozókat, hogy az idei elmaradt buli után jövőre már lesz Hegyalja fesztivál. Ja bocs, nem, nem ez a neve, hanem az, hogy Borsodi Kingdom Of Hegyalja. Hát nagyon nem nyugtatta meg őket. Annyira nem, hogy a negatív kommentáradat miatt a szervezőknek újabb bejegyzést kellett írniuk, amiben fogadkoznak, hogy a Hegyalja régi közönségének is szeretnének kedvezni, ezért természetesen nem zárják ki a rockzenét a fesztiválról, csak bővítenek. Ezt azért kellett leszögezni, mert a korábbi hírek mind azt vetítik előre, hogy az eddig alapvetően rockfesztiválként működő Hegyalja még a Voltnál is poposabb lesz. Azt a kijelentést nem lehet máshogy venni, mint hogy ne számítson senki olyan zenekarokra, mint Mastodon, Slayer vagy Motörhead. Pláne, hogy utóbbi a Volton még lesz is több olyan csapattal együtt (Rise Against, Parkway Drive), amit a Hegyalja régi közönsége is imád. A szervezők hamarosan nevekkel is előállnak, addig csak a videón lehet hümmögni.


fesztivál hír hegyalja borsodi kingdom of hegyalja



2014.12.20. 10:36 – dankógábor

Csúnyán odacsapott Madonnának a kalózkodás, de menti ami menthető

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ekkora előadónál ilyen még nem volt. Madonna új lemeze még azelőtt kiszivárgott, mielőtt egyáltalán bejelentették volna. Ezek voltak az első hírek, azóta Madonna is megszólalt, és egyrészt egyfajta terrorizmusnak nevezte a szivárgást, másrészt pontosította, hogy nem a nagylemezről van szó, hanem 13 demós dalról, amik még korántsem véglegesek. Ezeket az énekesnő szerint amúgy még korábban lopták el tőle. Az igazi válasz azonban most jött Madonnától. Kiadott hat új dalt hivatalosan.


pop hír madonna



2014.12.19. 11:29 – Lángoló

Különleges produkciók után itt a Spacetaxi első nagylemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

taxi.jpg

A Spacetaxi egy legendás 1984-es Commodore 64-es játék és egy budapesti garázszenekar neve. A kettőnek annyi köze van egymáshoz, hogy mindkettővel szívesen játszik Somogyi "Ceru" Krisztián, aki a kezdetektől gitározik a zenekarban. A Keleti Blokk alkotótáborból indult együttesben több tagcserét követően alakult ki a jelenlegi felállás, Veres Ida énekes Ceru gitáros, Gelsei Gergő basszusgitáros, Rödönyi Gergő billentyűs és Báthori Gábor dobos. A korai időszakában Cake-feldolgozásokat játszó zenekar Spacetaxi néven 2009 január 2-án próbált először, egyre jobban a saját dalokra koncentrálva.


pop hír spacetaxi



2014.12.19. 10:28 – dankógábor

Ma este élőben is bemutatkozik a Ghostchant

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ahogy írtam itt a Lángolón már korábban, a Ghostchant egy Newborn- Idoru- Nadir-tagok által összerakott metálos hardcore punk zenekar, amiben a lényeg, hogy Jakab Zoltán volt Newborn- és Bridge To Solace-frontember ismét zenélni kezdett. A csapat csupán hálószobaprojektnek indult, de aztán annyira belelkesedett mindenki, hogy eldöntötték, koncert is lesz. Ennek jött most el az ideje. Egész pontosan ma este lesz a debütálás a Kvltban, ahol az idei nagy kedvencem, a Wasted Struggle is fellép, illetve a Southern Oracle is tiszteletét teszi. Kemény este lesz, tuti telt házzal. Alább mutatok zenéket az együttesektől, igen jók.


metál hardcore hír wasted struggle ghostchant



2014.12.18. 14:58 – Lángoló

Sonar-születésnap a G3-ban, különlegességekkel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Sonar az elmúlt időben kevesebbet lépett a közönség elé, viszont a termékeny hallgatás ideje alatt több új szerzemény is készült. Ezeknek szerepe lesz az együttes 10 éves koncertjén is december 19-én. Kovács Marcell a billentyűs:

A szülinapi koncerten inkább előre tekintünk és igyekszünk nem múltidéző számokat játszani, hanem a friss nótákkal színesítjük a műsort. Az estére egy filmmel is készülünk. Végel Dániel 3 éve forgat a koncertjeinken és eljött az idő, hogy végre összegyúrja, némi beszélgetéssel megspékelve. Ezen az estén lesz a premiervetítés.

Az ünnepi estét az egyik legkreatívabb hazai elektronikus zenei előadó, Iamyank nyitja, és a buli előtt és után Dj ER pakolja majd a zenéket. A SoNaR-koncert egy speciális vizuális körítést is kap Vj E külön erre az alkalomra készülő anyagával. A zenekar mellesleg a frissen elkészült weboldalára letölthető koncert felvételeket tesz majd fel fel. Szóval Sonar-születésnap december 19-én lesz a G3 központban.


pop rock hír sonar



2014.12.18. 14:07 – dankógábor

Florence and the Machine és Alt-J a Szigeten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ez nagy öröm lesz a poprajongóknak, főleg a külföldieknek. A két közönség és kritikusok által is körbecsókolt csapaton kívül olyanok jönnek még jövőre a fesztiválra augusztus 10 és 17 között, mint a Blasterjaxx, az Awolnation, Jamie Woon, a Fauve, Jose Gonzalez, a Subways, a Babylon Circus és a Kadebostany. Alább a hivatalos sajtószöveg sok zenével.


fesztivál sziget hír



2014.12.18. 13:00 – Lángoló

Rendhagyó karácsony a Nomaddal + egy klip ajándékba

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nomad2014_1.jpg

Rendhagyó évzárást tervez a nemrég új albummal jelentkező Nomad. Már attól is különleges lesz a koncert, hogy nem Budapesten, hanem Kazincbarcikán rendezik meg.

Úgy alakult, hogy a kezdetektől fogva ott a legnagyobb a rajongó bázisunk, így hát mi is azt érezzük, hogy hazaérkeztünk, ahányszor csak ott játszunk. Ráadásul Marcinak és nekem is szülővárosom Kazincbarcika.

– magyarázza a helyszínválasztást Jánosi Szabolcs azaz Cicó, a zenekar gitárosa. Természetesen a koncert programját is az alkalomhoz igazítják.

A koncerten olyan dalokat is játszunk a lemezről, amiket máshol még nem vettünk elő. A műsort épp most állítjuk össze, ott is tervezünk pár újítást. 


premier rock hír nomad



süti beállítások módosítása