2020.02.29. 15:38 – Boros Gábor

“Generációk nőnek fel a hip-hop kultúrában” - Dj Kool Kasko-albumpremier + interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kaskolg.jpeg

Nincs könnyű helyzetben egy olyan hip-hop dj 2020-ban, akit alapvetően meghatároz a műfaj hagyományai és gyökerei iránti tisztelet. Az elmúlt évtizedben lejátszódott zeneipari változások nem feltétlenül kedveztek azoknak, akik poros ujjal, eldugott lemezboltokban vadásznak hosszú órákon át ritka jazz-hangmintákra, vinyl kincseiket ezüst Technics-ekre pakolják és a szettjeikre sokkal inkább a boom-bap cimke illik, mintsem a trap. Dj Kool Kasko azonban – sok pályatárssal ellentétben – sikerrel talált olyan új kihívásokat, amik tökéletesen illettek karakteréhez. A legnagyobb hazai hip-hop mixtape-portfólió mellet, a Kriminal Beats MC-i mögött áll a színpadon, rádióadást készít, urbánus tájképeket fotóz és most már nemcsak scratch-ei színesítik a magyar hip-hop lemezeket rendszeresen, hanem beatjei is. Első produceri lemezének megjelenése kapcsán ültünk le beszélgetni, ami itt a Lángolón debütál.   


premier kool kasko



2020.02.28. 14:54 – Dankó János

Kaszabolás és humor - Elolvastuk a Deadpool-alakulat köteteket

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

deadpoololo.jpg

Amióta Deadpool-kötetek jelennek meg Magyarországon, azon gondolkozom, hogy mennyire van létjogosultsága ezeknek a sztoriknak. Deadpool ugyanis egylövéses történetekben szerepel. Elolvasod és azzal a lendülettel ki is megy belőled az egész, és még ha megfeszülsz sem tudod felidézni, hogy pontosan mit is olvastál az előbb, bár kétségtelenül érzed, hogy jól szórakoztál. Vagyis inkább mondjuk úgy, hogy hol jól, hol nagyon jól.




2020.02.28. 10:34 – dankógábor

Új dallal tért vissza Lady Gaga

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ladygaga_stupid.jpg

Lehet most sokan azt mondják, hogy el sem tűnt, mert mindenhonnan a Shallow ömlött 2018 óta, amiben ugye Lady Gaga Bradley Cooperrel énekelt duettet, de az filmzene volt. Saját albuma legutóbb 2016-ban volt, úgyhogy nem meglepő, hogy újra aktivizálta magát ilyen téren is. Pontosan még semmit nem lehet tudni az új lemezről, de egy szám már megjelent róla Stupid Love címmel. Gaga általánosságban azt mondta az anyagról, hogy nyomorúságos, szomorú és depressziós volt, amikor írta őket, de reméli, hogy sikerült ezt valami pozitív dologgá formálnia. Tessék megnézni, sikerült-e!


lady gaga



2020.02.27. 10:58 – Lángoló

Koncertklippel mutatkozik be a Lángolón a Dirty Dawn zenekar

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dirty_dawn_2020_01.jpg

Nem foglalkoztunk még itt a Lángolón a Dirty Dawn zenekarral, de ez ezzel a poszttal megváltozik. A pécsi illetőségű hardcore-csapat új videóját mutatjuk be ugyanis, amiről így szólnak ők:

A Wasted Years kislemezünk 2018. decemberében jelent meg a német Kernkraftritter Records gondozásában. A lemez dalaiból a For The Weak-hez és a Wolves-hez már készítettünk egy-egy klipet. Ez most a harmadik a sorban, amit már nagyon vártunk, mert mindig is szerettünk volna egy igazi „koncertvideót”, és hát erre a Still Livin’ tűnt a legalkalmasabbnak. 

Tavaly kétszer is sikerült végig nyomnunk egy-egy kisebb európai turnét, amiken a videó alapanyagát is sikerült rögzíteni. Nagyrészt ezekből készült a klip, amit évszázados cimboránk, Acélos művészúr hegesztett össze a szívünk vágya szerint.

Közben úgy alakult, hogy Farkas Roli helyére Kovács Kornél ült a dobok mögé, így a tavaszi és őszi koncertjeinken (lesz bőven itthon és külföldön is) már ő szaggatja a bőröket. Nyár elején ismét egy pár állomásos külföldi zajongás, addig meg klubozás orrvérzésig. 

Itt az említett videó:


premier dirty dawn



2020.02.26. 14:55 – Dankó János

Dallas - Elolvastuk az Umbrella Academy második kötetét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

umbrella2.jpg

Az Umbrella Academy első kötetéről írt cikkben még lehetett azon rágódni, hogy Gerard Way mennyire képregényalkotó, és mennyire rocksztár, de nem túlzás azt állítani, hogy az első kötettel a kilencedik művészeti ág sztárja is lett. Az első sztori nagyon erős volt, az sem lett volna csoda, hogy itt elakad a történet, és nem lesz folytatás. Ezt Way a saját bevallása szerint is óriási kihívásnak élte meg. Na nem azért, mert pénzügyi sikerre hajtott, hanem egyszerűen nem tudta, hogy az Apokalipszis Szvit után hogyan lehet többet, jobbat csinálni művészeti értelemben.




2020.02.26. 12:00 – dankógábor

Jó keményen üssed - Itt a Feed The Mogul új dala és videója

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Feed The Mogul zenekar nem véletlenül nyerte meg tavaly a Rocktóber tehetségkutatót. Aki elindította a fenti videót, egyből rá is jöhetett miért. Az itt bemutatkozó Hit So Hard című dalt a CrewBox Base-ben vették fel Ondecs István "Bigyó" jóvoltából:

Andris (Áldott András) a gitározás mellett nálunk a hangmérnöki posztot is betölti, ő keverte, masterelte az anyagot. Egy egyszerű, de annál nagyszerűbb klipet is forgattunk hozzá, ami Hunor (Ipolyi-Gáts Hunor), illetve az egész zenekar ötletei mellet ismét Zsoldos Dávid keze munkáját dicséri.

Szóval ezt kell tudni a klipről, a jövőről pedig azt, hogy következő megjelenésnek egy minimum öt új számot tartalmazó EP-t terveznek, amihez már a klipeken dolgoznak. Budapesten legközelebb március 12-én játszanak, a The Royal Freakouttal és a Woodstock Barbie-val, "akikkel teremszomszédok vagyunk", illetve egy Seine nevű horvát formációval a Három Hollóban.


premier feed the mogul



2020.02.25. 15:38 – Lángoló

„Nem az a lényeg” - A MoJazzter projekt új dalának villámpremiere

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mojazzter.jpg

A MoJazzter elnevezésű friss zalai projekt Monostori János billentyűs-zeneszerző, dalszövegíró (a Flight Mode zenekar, és Hevesi Sándor Színház rendszeres szerzője), és Takáts Eszter dalszerző-énekes közös szerzeményeire épül, ezek közül itt is van az első dal, a Nem az a lényeg. Könnyed, atmoszférikus, lírai dzsesszpop, összetett mondanivalóval. A hangfelvételt, és az utómunkálatokat Köves Marcelnek (Sasy Bt) köszönhetik.


premier mojazzter



süti beállítások módosítása