2020.01.31. 13:41 – -dj-

MMXX - Egybekezdéses ítélet a Sons Of Apollo új nagylemezéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sonsofapollommxx.jpg

Mint ahogy a metálszíntér nagy része, úgy én is egyértelműen elhasaltam a Sons Of Apollo első lemezétől. Többet láttam benne, mint egy olyan zenekar, amelyik a Dream Theater babérjaira tör. Örömzenélést hallottam, görcsmentességet tapasztaltam, de megkérdőjelezhetetlen technikai tudást is. Sőt, még szorgalmaztam is, hogy legyen ebből a zenekarból „valódi” csapat, nem csak projekt. Ehhez képest az MMXX már nem olyan meggyőző. Ott van a tehetség, ott van a dinamika, a változatosság, de a rögtön ható dalok nem. Kicsit olyasmi ez a lemez, mintha megúszásra játszana. Mintha azt mondanák: „Csináltunk nektek egy meglepi első lemezt, most fogadjátok el, hogy nem erőltetjük meg magunkat.” Erről a lemezről nem hiszem el, hogy nem a Dream Theater orra alá akar borsot törni, és ez a gesztus nem szimpatikus, amellett, hogy természetellenes is. Nyilván nem fogom azt mondani, hogy ez egy rossz lemez, bődületes zenélés van rajta, hallom azt is, hogy hol kéne rögtön ütnie egy refrénnek, de aztán nem üt annyira, mint várom. Aztán talán csak jobban kéne barátkozni vele, de öt-hat hallgatásnak elégnek kellett volna lennie. Az MMXX az év első igazán fontos metál anyaga, de nyugodt szívvel nem tudom ajánlani, mert nem hallgattatja magát, nem vonzó. Lesznek nálam kevésbé finnyásak, de sajna pont azt érzem velük kapcsolatban, amit nagyon nem szerettem volna: kényszerességet, ami bizonyára a legtöbben tudnak, hogy melyik stílustárs zenekarra jellemző manapság. (3,5/5)


sons of apollo



2020.01.31. 12:11 – dankógábor

Itt egy új Tame Impala-klip, amit sokszor meg lehet nézni

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

The Slow Rush címmel február 14-én kerül a boltokba az új Tame Impala-lemez, amiről már jó pár dal megjelent, de klip eddig nem jött hozzá. Ezt pótolja most a Lost in Yesterday videója, amit jó párszor meg lehet nézni annak ellenére, hogy elsőre úgy tűnik, mintha nem lenne benne vágás, pedig van. Viszont minden egyes körben annyi minden történik benne, hogy tényleg többször nekifut majd az ember, mit is lát valójában (valamiféle esküvőt). Aki akarja, innen tudja előrendelni a lemezt mindenféle exkluzív verzióban, koncert pedig marha jó lenne, ha lenne a közelben.


tame impala



2020.01.31. 10:21 – dankógábor

Egyeseknek sokkoló lehet az új Katatonia-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

katatonia_1.jpg

City Burials címmel áprilisban jelenik meg az új Katatonia. A svéd zenekar jó ideje hallgatott, némi tanácstalanság is tapasztalható volt a részükről a jövővel kapcsolatban, és nyilatkozták is, hogy újradefiniálnák magukat. Hát most megtették. A most megjelent Lacquer című daluk sok rajongót sokkolhat, ugyanis nem, hogy nem metál, de még csak nem is rock. Kicsit olyan, mintha egy Katatonia-dalból a Massive Attack csinált volna remixet. Többen amúgy az Ulvert is felemlegetik a szám kapcsán, és ez sem ördögtől való hasonlat. Mellesleg a dal ennek ellenére, vagy éppen ezért kiváló. Kiléptek a komfortzónájukból, és jót tett nekik. Remélem hasonló lesz az egész lemez.


katatonia



2020.01.30. 10:00 – Lángoló Gitárok

Az elmezabáló sötétség és a kétszeres újjászületés - Két év után új nagylemezzel jelentkezett a Baron Mantis

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bm-press-01_tamas_peter.jpg

Sok mindenen ment keresztül a Baron Mantis zenekar az elmúlt két és fél évben, mire – embert próbáló élményekből táplálkozva – megszületett új anyaguk, a tizenkét dalt tartalamzó Discipline. A lemezről tavaly már megjelent a címadó dalhoz készült klip, majd idén január elején egy újabb ízelítő, a Nothing Seems to Change című videó. A teljes lemez január 30-tól érhető el online, és a február 13-i lemezbemutató koncerten már CD formájában is kézbe vehető lesz. Premier a hajtás után! (Fotó: Tamás Péter)


premier magyar pop rock magyarország hír stoner garage új lemez teljes album baron mantis



2020.01.29. 15:04 – Dankó János

Judge Dredd - Dredd bíró: Minden birodalom elbukik

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dredd.jpg

Az európai képregény-színtérnek egyik legkarakteresebbje a brit. Ez leginkább persze a 2000 AD című antológiasorozatnak köszönhető, ami uralja is az ottani piacot sajátos világaival és történeteivel, és legfőbb karakterével, Dredd bíróval. Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a tengerentúli, egyébként sokszor kifejezetten vaskalapos képregény-kiadók sem tudták mellőzni. Arról megoszlanak a vélemények, hogy az USA-ban megjelenő, IDW által kiadott sorozat mennyire autentikus, de azt soha senki sem fogja kétségbe vonni, hogy az úgynevezett „igazi” Dredd a 2000 AD lapjain szerepel. A Fumax most ebből a sorozatból választott ki egy gyűjteményes kötetre valót, ráadásul nem is a régi érából, hanem a közelmúlt sorából.




2020.01.29. 13:14 – Lángoló

Mutasd meg a zenédet a friss Grammy-díjas Steve Dubnak a DEX-en!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

marksomay_20190218_13360036_dsc_7535.jpg

Március 2-3. között a Budapest Music Centerben te is megmutathatod a zenédet a vasárnap este frissen Grammy-t nyert producernek, Steve Dubnak, hiszen többek között ő is részt vesz a DEX Songwriting Expo-n, sőt mi több, listening session keretében segíti majd a dalszerzőket a legaktuálisabb iránymutatásokkal. Budapest harmadjára is a dalszerzés fővárosa lesz - hamarosan indul a DEX.


dex



2020.01.28. 15:20 – Prieger Zs.

Tapsjátékos, misztikus rituálé - Itt a Dorota új videója

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dorota.jpg

A Dorota a tavalyi év igazi meglepetése, legalábbis a különös/zavarbaejtő zenekari fronton. Hiába a rutinos, több projektben is megforduló tagok, a Solar The Monk lemez (lent meg lehet hallgatni) fogadtatása heuréka-jellegűre sikeredett. A különleges zenéhez furcsa, zavarbaejtő klipek is társulnak. A legújabb klip most a Lángolón debütál. 


premier dorota



2020.01.28. 07:11 – dankógábor

Meghalt Reed Mullin, a Corrosion of Confomity dobosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

reed-mullin.jpg

53 éves korában elhunyt Reed Mullin, a C.O.C. dobosa, közölte rövid üzentben a zenekar a Facebookon. A halál okáról nem írtak semmit. Mullin sokat betegeskedett, több turnét is kihagyott, de ezek hivatalosan a hátfájása miatt maradtak ki a legtöbbször a 2000-es évek környékén. 2016-ban viszont alkohollal összefüggő rosszullét miatt kellett koncertet kihagyni, és akkor Mike Dean basszusgitáros-énekes azt nyilatkozta, hogy Mullin nem fog visszatérni a zenekarba, amíg rendbe nem teszi az életét. (A Download fesztiválon is helyettesítővel játszottak pár éve.)


gyász reed mullin corrosion of confomity



2020.01.27. 15:37 – Szponzorált Tartalom

Hallottál már a januári Made In Pécs Fesztiválról?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Amikor te otthon még csak a kávédért nyúltál, akkor Sub Bass Monster azt nyomta, hogy  „sebességmámor” az éppen ébredező pécsi közönségnek és ezzel Pécs reggel 10-kor (!) ismét a húrokba csapott. Persze, hogy telt házas bulikkal indult ez a cseppet sem szokványos szombat a hat ikonikus pécsi koncerthelyszínen (Szabadkikötő, Nappali, Pécsi Est, Ti-ti-tá, Trafik, Made in Pécs Café), és a Pécsi Sör is be volt készítve, nehogy szomjazzon a nép. Több, mint 130 produkció volt a nap mérlege a Made In Pécs Fesztiválon, a helyi és meghívott vendégzenekarokkal, hogy még hajnalig nyomuljon az utcákon a helyszínek között az a sok jó arc, akitől igazán ütős lett ez a zenei rendezvény.


made in pécs



süti beállítások módosítása