2020.08.31. 12:43 – dankógábor

Ákos szerint nyavalyognak a színpadi műfajok képviselői

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

akos.jpg

Ákos tavasszal teljes csendben volt az év elején kitört koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Online ugyan folyamatosan jelen volt, adott karanténkoncerteket, gyakorlatilag karanténnaplót vezetett, ellátta rendesen a rajongókat anyaggal, de nem nyilatkozott például a zeneipar összeomlásával kapcsolatban. Júniusban viszont megtette (vette most észre a 444), ugyanis a TV2 megkereste, hogy hogyan élte meg az karanténos hónapokat, és itt beszélt a zeneiparos témáról is:

Én arról nyavalyogjak, hogy nem dolgozom, miközben vannak közfeladatot ellátó emberek, rendőrök, katonák, egészségügyi dolgozók, akiknek ugyanúgy be kell menni az egyébként sokkal veszélyesebb munkahelyükre, és az életüket akár kockára kell tenni? Most én nyafogjak arról, hogy nem mehetek fel a színpadra? Nem tartom ezt jó ízlésbe illeszthető dolognak, és egyáltalán nem tetszik, mikor a színpadi műfajok képviselői ezügyben nyavalyognak

- mondta Ákos, aki amúgy részt vesz a Raktárkoncert nevű eseménysorozaton, ami a hazai zeneipart hivatott megsegíteni, illetve áprilisban, az első járványhullám csúcsán a cége, a Fehér Sólyom Kiadói és Kereskedelmi Bt. aláírt egy 40 millió forintos szponzorációs tevékenységről szóló szerződést a Szerencsejáték Zrt-vel. Itt a teljes, adásba került riport:


ákos



2020.08.30. 18:00 – Lángoló

Találkoznánk - Ya Ou és Pribelszki új dala

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

yaou.jpg

A Lángolón már többször volt premierje a ByTheWay egyik extagjának, a jelenleg a Talk2Nightban éneklő Vavra Bencének, most pedig bemutatkozik Ya Ou, aki szintén ebben a csapatban tűnt fel. A Találkoznánk című dalt a rapper Pribelszkivel közösen jegyezi. 

A Találkoznánk témája a megcsalásból származó csalódást foglalja rímekbe. Egy olyan szituációt ír le, amikor a hűtlen fél felelőtlenül, tetteinek következményeit nem vállalva cselekszik, majd megbánja azokat. Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor valaminek vagy valakinek az elvesztése ébreszt rá arra, hogy mennyire sokat is jelentett számunkra

- mesélte a szövegről az énekes., amit amúgy Ya Ou és Pribelszki Norbert közösen jegyez. A produceri munkát Ferenc Péter Peet látta el, akivel több számon is dolgoztak már együtt.


hír ya ou



2020.08.30. 16:34 – dankógábor

Koronavírusra tesztelteti magát a Tankcsapda, elmarad a mai tatabányai fellépés

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

csapda.jpg

Facebookon jelentette be a Tankcsapda, hogy elmarad a mai, tatabányai koncertjük. Az ok, hogy a zenekar tagjai egy pénteki, közelebbről nem részletezett debreceni koncerten a backstage-ben kapcsolatba kerültek egy azóta pozitív teszt miatt hatósági karanténba került emberrel, és nem kockáztatják meg, hogy bárki tőlük elkapja a fertőzést, ha esetleg ők is elkapták. A Tankcsapda tagjai, akik amúgy már úton voltak a mai buli helyszínére, most visszamennek Debrecenbe, és tesztet végeztetnek magukon, aztán ennek függvényében folytatják a turnét. FRISSÍTÉS (08.31.): A zenekar és stábjának első tesztje negatív, jelentették be Facebookon. Ha a második is az lesz, folytatódik a turné. 


tankcsapda



2020.08.30. 14:23 – dankógábor

Javában tartanak a raktárkoncertek, színpad mögötti felvételek már vannak is

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

raktarkoncert.jpg

Van ugye ez a 5,3 milliárd forint költségkerettel rendelkező Raktárkoncert nevű dolog, amivel a kormány szeretné a zenészek vírusjárvány miatti kárát enyhíteni úgy, hogy az előadók a saját stábjukkal lépnek fel egy raktárban, profi körülmények között. Sokat még mindig nem tudunk róla, de amit igen, felsoroljuk:

  • 800 millió forintot szánnak a cigányzenészeknek, ezt még Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be rögtön az elején, de erről részleteket nem tudunk
  • 600 millió forint jut az úgynevezett fesztiválozós zenekarokra, amit Lobenwein Norbert Volt-főszervező árult el, aki ezt a csoportot koordinálta. Ide száz zenekart hívtak meg, kilencven neve ki is derült. Ezek az előadók a fesztiválos gázsijuk ötszörösét kapják meg, de legfeljebb 15 millió forintot.
  • van még egy "élő legendák" csoport is, összeg viszont ehhez a csoporthoz nem került nyilvánosságra, csak hogy Rózsa István koordinálja.
  • ahogy azt sem tudni, hogy ebből a technikát adó, felvételeket lebonyolító Antenna Hungária, valamit a szervező Magyar Turisztikai Ügynökség mennyit kap, csak számolgatni lehet. Ha mondjuk 800 milliót kapnak az élő legendák is, akkor 3,1 milliárd jut a szervezésre, ha a fesztiválozók összegét nézzük, akkor 3,3 milliárdba kerül a lebonyolítás. A tényleges összegről pletykát tudunk, de csak a fenti számok megerősítettek, így ezekkel tudunk kalkulálni.

Valamint most már tudunk olyat is, hogy kiknek vették eddig fel a koncertjeiket, mivel elindul a Raktárkoncert nevű Youtube-csatorna, ahová koncertek nem, de rövid backstage-jelenetek felkerültek. Szóval alább kiderül, kik is az élő legendák:


raktárkoncert



2020.08.28. 12:25 – dankógábor

Jön az új Public Enemy-lemez, az eredeti felállással, az eredeti kiadónál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Úgy tűnik tényleg vége a nagy Public Enemy-háborúnak, Flavor Flav és Chuck D nem gyalázza többet egymást, sőt, kiadnak egy új nagylemezt What You Gonna Do When The Grid Goes Down? címmel, amire ráadásul egy hónapot sem kell várni, mivel szeptember 25-én jelenik meg. Még ráadásabbul (nincs ilyen szó, tudom) az album a csapat eredeti kiadójánál, legendás Def Jamnél jön majd ki, ilyen pedig legutóbb 1998-ban történt, és akkor sem sorlemezzel. természetesen azért jelenik meg most a lemez, mert szükség van rá így, az amerikai választások évében. A legutóbbi Public Enemy-album amúgy 2017-ben jelent meg Nothing Is Quick in the Desert, méghozzá ingyenesen, és azóta sem lehet streamelni sehol. Ehhez kapcsolódó érdekesség, hogy az lemez borítója az előző enyhe továbbgondolása lett. Tessék csak nézni!


public enemy



2020.08.28. 11:20 – dankógábor

Nahát! Még egy új Mastodon-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bill-and-ted-face-the-music-first-look_hk6g.jpg

Ráadásul nem is a hamarosan megjelenő ritkasággyűjteményről, hanem a Bill & Ted Face The Music című film zenéjéről. Ugye ez a Bill és Ted filmek folytatása, amiben Keanu Reeves és Alex Winter bohóckodik, most pedig a zenéé lesz a főszerep. A lemezen a Mastodonon kívül van még egy csomó érdekesség, például a FIDLAR, a Weezer vagy a Lamb Of God dala. Mindent meg lehet amúgy hallgatni alább, de előtte itt a Mastodon dala, és a Weezer klipje, amiben feltűnik a két főszereplő is:


weezer mastodon fidlar



2020.08.28. 10:43 – Lángoló

A mélyből még mélyebbre – Dalról dalra az új The Devil’s Trade-lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tdt-2020_1.jpg

Alig két évvel a What Happened To The Little Blind Crow után új albummal jelentkezik Makó Dávid produkciója, a The Devil's Trade. A The Call of the Iron Peak a kultikus underground kiadó, a Season of Mistnél jött ki a mai napon. A két anyag között csak látszólag telt el ennyi idő, ugyanis 2019 nyarán a kiadó vezére egy háromdalos demo meghallgatása után szerződtette Makót, novemberben már fel is vette az anyag első verziója, januárban pedig le is adta a kiadónak. Ahogyan az előző kiadvány esetében, a dalokat ezúttal is Szabó 'Nagyúr' Mártonnal rögzítették, borító pedig ismét Borbás Róbert (Grindesign) keze munkája. Tavasszal, egy 11 állomásos európai turnén – köztük az ikonikus Roadburn Fesztivállal – mutatta volna be az új tételeket, de közbeszólt a COVID-19, a turné átkerült 2021-re, a lemezmegjelenés pedig idén augusztusra. 


the devils trade



2020.08.27. 14:00 – Lángoló

Helo - A LongStoryShort! új nagylemeze dalról dalra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

lss_0710_2.jpg

Helo címmel megjelent a LongStoryShort! új nagylemeze, amit alább végig is lehet hallgatni, de hogy még több dolog kiderüljön róla, a csapat minden dalt kommentál is a lejátszó alatt. A csapat egyébként 2017-ben alakult, első kislemezük 2018-ban jelent meg My Summer címmel. Idén bekerültek a Hangfoglaló Program induló előadói közé, a jelenlegi lemez pedig Egyedi Péter produceri segítségével vették fel. 


longstoryshort



süti beállítások módosítása