2020.08.12. 22:32 – dankógábor

Ezek a zenekarok már biztosan tarthatnak raktárkoncertet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

yannis-papanastasopoulos-ywf2llan-_o-unsplash.jpg

Két hete jelentette be a kormány, hogy 5,3 milliárd forinttal segítik a zeneipart, de nem csak úgy, alanyi alapon, hanem tenni kell valamit érte. Ez a valami lett a raktárkoncert, aminek részletei Lobenwein Norbert VOLT-főszervezőnek köszönhetően szépen lassan nyilvánosságra kerülnek. Lobenwein egyébként csak a fesztiválozós zenekarokat fogta össze (van még "népzenei" és "legendák" csoport is). Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy felkérte a Bánkitó, a Fishing on Orfű, a Szegedi Ifjúsági Napok, a FEZEN, a Tábor (ex-Sörolimpia), az EFOTT, a Volt, a Strand, a Művészetek Völgye, a Campus, az East Fest, a Rockmaraton és a Kolorádó szervezőit, és együtt megvizsgálták, melyik zenekarok léptek volna fel a legtöbb fesztiválon a szezonban. A lista végül százas lett, ennyi előadó kaphatja meg a gázsijának az ötszörösét, de legfeljebb 15 millió forintot, ha ad egy raktárkoncertet, amit aztán az Antenna Hungária lead majd valahol (nem stream lesz, ahogy azt Lobenwein elárulta a Wanted podcastjében). Gyakorlatilag minden zenekar felkérést kapott, aki kettőnél több fesztiválon léptek volna fel idén. Ezekből egyelőre 90 mondott igen, ezek az Index listája alapján a következők:

30Y, A kutya vacsorája, Ákos, Alvin és a Mókusok, Analog Balaton, Anna & The Barbies, Aurevoir, AWS, Bagossy Brothers Company, Belau, Bëlga, Besh O Drom, Blahalouisiana, Bohemian Betyars, Brains, Budapest Bár, ByeAlex és a Slepp, Carson Coma, Cloud 9+, Colorstar, Csaknekedkislány, Deep Glaze, Depresszió, Dope Calypso, Dorothy, Elefánt, Erik Sumo Band, Fatal Error, Felső Tízezer, Fish!, Follow The Flow, Fran Palermo, Hangácsi Márton, Hétköznapi Csalódások, Honeybeast, Horváth Tamás, Hősök, Intim Torna Illegál, Irie Maffia, Ivan & The Parazol, Jazzékiel, Jetlag, Jónás Vera Experiment, Junkies, Kalapács, Kiscsillag, Konyha, Lazarvs, Leander Kills, Lóci játszik, Margaret Island, Mary Popkids, Middlemist Red, Moby Dick, Mordái, Mörk, Mulató Aztékok, Müller Péter Sziámi and Friends, New Level Empire, Ocho Macho, Ohnody, Paddy & the Rats, Pál Utcai Fiúk, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Parno Graszt, Péterfy Bori & Love Band, Platon Karataev, Pokolgép, Punnany Massif, Quimby, Random Trip, Ricsárdgír, Road, Rúzsa Magdi, Saya Noé, Skeemers, Slow Village, Soulwave, Sör és Fű, Supernem, Szabó Balázs Bandája, The Biebers, The Qualitons, Trillion, USEME, Vad Fruttik, Wellhello, Yesyes, Zagar, Zorall

A lista még várhatóan bővülni fog, de érdekesség már most is van rajta. Például, hogy az idei szezont egészségügyi okokból lemondó AWS és Quimby is ott van a csapatok között, ami örömhír lehet a rajongóknak, illetve az erősen rendszerellenes Hétköznapi Csalódások is bevállalta az állami finanszírozású bulit (a meghívás is meglepő, tegyük hozzá). Valamint ott van a Wellhello is a listán, miközben Karácson "Fluor" Tamás elég kritikusan viszonyult eddig a támogatások kiszivárgott terveihez, viszont ők már most bejelentették, hogy a részüket a stábjuk tagjai között osztják szét, akik valóban nem keresnek semmit koncertek nélkül.

És nincs rajta a Tankcsapda. Még. Igaz, ők pont azok közé a csapatok közé tartoznak, akik azonnal újraterveztek, mikor megneszelték, hogy 500 fő felett továbbra sem lehet koncertezni, és rendesen belehúztak a klubturnéjuk összerakásába. Gyakorlatilag egészen szeptember végéig betáblázták magukat, hiszen a jelenlegi szabályok egyáltalán nem tiltják a koncerteket, szóval ott a lehetőség mindenki előtt már egy ideje. Persze ahhoz meg is kellene tölteni a vidéki klubokat, de ez már a magyar zeneipar másik nagy problémája, ami a koronavírus nélkül is létezik.




Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása