2016.08.24. 16:05 – Lángoló

Szakítás utáni összeborulás – Itt a Deindolls bemutatkozó klipje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

deindolls_2.jpg

Mit csinál a férfi, ha szakít? Összejön a haverjaival, zabál és sört iszik - ezt mutatja be a Deindolls lírai rock and roll dálhoz készült klip. A pécsi zenekar azt írja, hogy kellő öniróniával, de teljes őszinteséggel készült a dal és a hozzá tartozó klip, melyben megismerhetjük a csapat tagjait, akik összegyűltek, hogy közösen temessék el a frontember szakítását. Ha mélyebbre túrunk a szövegben, rájövünk, hogy nem is egy nővel, hanem a drogokkal.

A dal megeleveníti az eltávolodás kettős hangulatát: valaminek búcsút intünk, de nem tudjuk, hogy véglegesen-e. Ez az ellentmondás húzódik végig a videoklipben, aminek a vége nem jelent konkrét lezárást: lógni hagyja a levegőben a fő kérdést, hogy sikerült-e elengedni a függőséget.

Maga a zenekar inkább szerelemprojekt, mint komoly törekvés a zenei életben való részvételre, görcsmentesen, kötöttségek nélkül zenél együtt a trió, akik munka és család mellett foglalkoznak a rock and rollal. Főként a mindenkori brit rockzene inspirálja őket: a tagok a punktól kezdve a ’90-es évek Blur-Oasis korszakán keresztül egészen a kortárs angol kisvárosi bandáktól merítenek inspirációt.

„A punkos attitűd csak a szövegeink társadalomkritikájában érhető tetten, zenében inkább az alterrock jellemző. A zenei felfogás, hangszerelési megoldások inkább 80-as és 90-es éveket idézik, anélkül hogy bármi nosztalgiával élnénk az említett korszakkal kapcsolatban.” – fogalmazza meg ars poeticáját a zenekar.

Érdekesség, hogy mindhárom tag más x-ekben jár: húsztól felfelé három különböző generációt képviselnek. A legfiatalabb tagot öt év választja el a legidősebb tag egyik gyerekétől.

Horváth Barnabás dobos, a zenekar rangidős tagja így fogalmaz az életkora és a zenélés kapcsolatáról: „Mivel a gyerekeim már nagyok, ezért apa megőrülhet, egyrészt van rá ideje, másrészt a rakenroll konzervál, fiatalon tart – ha nem is a térdemet, ami szar sajna – de a lelkemet és a szívemet biztosan.”

Következő koncertjüket szeptember 2-án a pécsi Ti-Ti-Tában tartják.

A posztot a Cseh Tamás Program és az NKA támogatta:

cstp_logo.jpg


pop rock hír deindollsKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása