2018.01.14. 18:00 – Lángoló

Alakok - Itt a BOM első klipje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bom.jpg

A most megjelenő klip a BOM, vagyis a debreceni egyszemélyes noise (de becézhetjük másképp is) formáció első hivatalos videója. BOM, azaz polgári nevén Bíró Kornél a debreceni Lyuhász Lyácint Bt. ipari zenekar basszusgitáros posztját tölti be immáron több, mint 20 éve. Ezalatt további zenekarokban is megfordult, alapítója volt például a free noise-ban utazó Százaségő formációnak is, amely jelenleg pihen. 2014 őszén jött az ötlet, hogy szólóban is kipróbálja magát, így született az először Bass-O-Matic néven működő, majd később csak szimplán BOM névre rövidített projekt. Eleinte teljes egészében hangszeres improvizációnak indult a dolog, de az évek során kicsiszolt zenei vázak maradtak, majd dobgéppel, szintetizátorokkal és énekkel megtoldva kerekedett ki ami itt is hallható. 2016 végén Kornél leszervezte első önálló turnéját: több hazai klubban megfordult, majd Romániába, Ausztriába és Németországba is eljutott a két hét leforgása alatt A felsoroltakon kívül járt már Szerbiában, Csehországban és Szlovákiában is.


premier hír noise BOM



2018.01.14. 14:24 – Lángoló

Mindenki egyben - A Lángoló 2017-es kedvenc lemezei szerzőnként

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

legjobbminden.jpg

Csak, hogy még több jó zenét elő lehessen szedni még 2017-ből, itt vannak a egyenként is a Lángoló szerzőinek listái. Több mint száz lemez van alább a listában, amikkel ki lehet húzni addig, amíg jönnek az idei jók. Akiknek ez sok lenne, itt van két szűkített lista: ezekben sok riff van, ezekben meg inkább más van, mint riff.


lista hír lista2017



2018.01.13. 14:33 – dankógábor

A CIA Mobyt kérte meg, hogy terjessze a világban Trump orosz kapcsolatait

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ezt persze csak Moby állítja, akitől nem állnak távol a politikai, szociális megnyilvánulások. Azt egyébként már tavaly februárban elárulta, hogy bennfentes helyről tud Trump és az oroszok kapcsolatáról, és hogy az amerikai elnököt zsarolják ezekkel a bizonyítékokkal az oroszok. Moby természetesen száz százalékig biztos volt az információban, most pedig némileg ki is egészíti az akkori dolgokat, Méghozzá azzal, hogy a CIA konkrétan őt kérte meg, hogy terjessze a világban Trump és az oroszok közötti kapcsolatról szóló híreket. Szóval a közismerten demokrata érzelmű New York-i zenész lett a CIA szócsöve. De hogy miért is? Hát Moby állítása szerint azért, mert baromi sok követője van az interneten. Ilyen egyszerű ez. Gyakorlatilag így, Mobyn keresztül akarta megpuccsolni Trumpot a CIA. A puccs azóta sem következett be, Moby pedig természetesen egyre sötétebben látja a jövőt.


pop hír cia trump moby elecktro



2018.01.12. 10:50 – dankógábor

Nézzük mit hozott össze a Tool dobosa és a Mastodon gitáros-énekese!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

legendoftheseagullman.jpg

Február 9-én jelenik meg a Legend of the Seagullmen első lemeze, amit leginkább azzal lehet reklámozni, hogy itt zenél együtt Brent Hinds, a Mastodon gitáros-énekese illetve Danny Carey, a Tool dobosa. Rajtuk kívül olyanok vannak még a csapatban, mint David "Dr Dreyer" Dreyer énekes, Jimmy Hayward gitáros-énekes, Pete Griffin basszusgitáros és Chris Digiovanni billentyűs. Az alábbi két dal alapján eléggé eklektikusnak ígérkezik a lemez, nekem elsőre fura módon az Arcturus ugrott be, de átgondolva ez elég hülyeségnek tűnik. Ide kapcsolódó hír, hogy Danny Carey Tool-dobos már megint azt mondta, hogy idén jön az új Tool-lemez, amin "hosszú, túl hosszú" dalok lesznek, amiket nem játszanak majd a rádiók. Meg semmilyen más lejátszó sem játssza majd.


hír legend of the seagullmen



2018.01.12. 10:14 – dankógábor

Tyű de klafa kocsmapunk-nótát írt a Machine Head!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Már most látom lelki szemeim előtt, ahogy a közönség először érzelmesen dülöngél rá a sörét lóbálva, aztán beindul a tánc, repülnek az italok, a pirospozsgás arcú rajongók pedig egymásba karolva seregnek-forognak, miközben együtt csordavokáloznak a zenekarral. Csudálatos, na. Ha meg még a Dropkick Murphys is fellép utánuk, az csak a hab lesz a tortán. A lentebb is hallható Bastards után már igazán botorság lenne állítani, hogy nem szeret kísérletezni Robb Flynn és csapata. Vajon milyen nyalánkságok lesznek még a két hét múlva megjelenő lemezen? Ti mit szeretnétek? A videó alatt mondjátok meg!


hír ? machine head



2018.01.11. 16:55 – dankógábor

Elég cuki klip készült Diplo és MØ közös új dalára

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Get It Right még tavaly jelent meg, folytatva azt a sort, amiben a producer és a dán popsztár együttműködik, és ami azzal a Lean On-nal kezdődött, amit még az is hallott, aki nem akart. A dalhoz készült videót Brantley Gutierrez rendezte és igazából nincs benne semmi különös azon kívül, hogy Diplo és MØ együtt táncol. Aki volt mondjuk az énekesnő szigetes koncertjén tudhatja, hogy elég különleges mozgáskultúrája van. Biztos ez jött be annyira a klip alapján, ha durván falábúnak nem is hívható, de tánczseninek semmiképpen sem nevezhető Diplónak, hogy egy olyan koreográfiát hozzanak össze, ami leginkább Jennifer Lawrence és Bradley Cooper párosára emlékeztethet a Napos oldal című filmből. Az mindenesetre látszik, hogy eléggé élvezték a forgatást.


pop hír mo diplo



2018.01.11. 16:13 – dankógábor

Több mint három év után újra koncertezik az Arctic Monkeys

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

am2014.jpg

Ugyan az Arctic Monkeys basszusgitárosa már elpletykálta, hogy 2018-ban várhatóan visszatér az Arctic Monkeys, de ezen kívül semmiféle biztosat nem lehetett tudni a brit zenekar reaktivizálódásáról. Most viszont bejelentették az amerikai Firefly fesztivál line-up-ját, amin ott olvasható az Arctic Monkeys neve is. A sheffieldi rockzenekar így több mint három év szünet után lép majd színpadra. Minden bizonnyal nem csak ez az egy koncertdátumuk lesz idén, bár valószínű, hogy túlzásba nem viszik majd a turnézást, főleg ha igaz, hogy lemezt is kiadnak 2018-ban. Mindenesetre az már biztos, hogy az Arctic Monkeys feléled a több éve tartó álomból, szóval a rajongók örülhetnek. 


arctic monkeys rock hír



2018.01.11. 15:03 – dankógábor

A Black Eyed Peas visszatért a tiszta hiphophoz

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

blackeyedpeas_1.jpg

Némileg meglepőt húzott a Black Eyed Peas a most megjelent új dalával. A Street Livin' ugyanis azt a zenekart mutatja, ami még az óriási befutásuk előtt volt a trió. Igen, trió, ugyanis sokan nem tudják, hogy az első két lemezt Will.i.am, Apl.de.ap és Taboo még trióban készítette, tiszta hip-hop volt rajtuk, maximum vendégénekeseket hívtak még a dalokba. Aztán jött Fergie és a 2003-ban megjelent Elephunk, amivel ráléptek egy jóval könnyedebb útra, a hip-hop-tól pedig erőteljesen távolodni kezdett a csapat. Ami nem lenne feltétlen baj, de a lemezeik egyre rosszabbak is lettek, a 2010-ben megjelent utolsó nagylemez (The Beginning) gyakorlatilag egy katasztrófa, Will.i.am pedig kiesett a legmenőbb producerek közül is a rosszabbnál rosszabb dalokkal. Közben Ferige szólóban egyre nagyobb sztár lett, gyakorlatilag évek óta nincs is a csapatban (bár tagadják, hogy kilépett volna), szóval az eredeti triónak kezdenie kellet magával valamit. Visszatértek hát a gyökerekhez, aminek az első jele a 2015-ben megjelent Yesterday volt, majd most a nagyon társadalomkritikus Street Livin'. Egyik dalnak sincs köze ahhoz, amit Fergie-vel csinált a trió, tiszta hip-hop mindkettő. Hogy kiadnak-e egy teljes nagylemezt a klasszikus stílusukban, nem tudni (elvileg 2017-ben kellett volna valaminek jönnie, de nem jött), mindenesetre itt van alább az új klip.


hip-hop hír black eyed peas



2018.01.11. 12:45 – dankógábor

Meghalt Fast Eddie Clarke, a Motörhead klasszikus felállásnak utolsó tagja

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

fasteddie.jpg

Szerda este, egy londoni kórházban elhunyt Edward Allan Clarke, vagy ismertebb nevén Fast Eddie Clarke, a Motöhead klasszikus felállásnak gitárosa. A 67 éves zenészt tüdőgyulladással kezelték. Halálával most már senki nem él a Motörhead klasszikus felállásából. Clarke két társával, az egyaránt 2015-ben elhunyt Lemmyvel és Philthy Animal Taylorral írta meg az első öt Motörhead-lemezt, köztük olyan klasszikusokkal, mint az Ace Of Spades, a Bomber vagy az Overkill. 1982-es kiszállása után megalapította a Fastway zenekart, amivel 2011-ben adta ki a hetedik nagylemezét. Utolsó album a 2014-ben megjelent, Bill Sharpe-pal közös Make My Day: Back To Blues volt. A Motörheaddel is ebben az évben lépett fel utoljára vendégként, amikor együtt játszották Birminghamben az Ace Of Spades-t. Január 3-án még boldog új évet kívánt a Facebook-oldalán azzal a felkiáltással, hogy "lássuk, mit hoz 2018!"


hír gyász motörhead fast eddie clark



süti beállítások módosítása