2018.02.18. 19:50 – dankógábor

Menjetek már el - Itt egy kiadatlan Óriás-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

o_ria_s_2018.jpg

Tavaly jelent meg az Óriás Minden villany ég című nagylemeze. Az albumhoz összesen 20 dalötlet született, ebből 15-öt dolgoztak ki, és 12-t fejeztek be teljesen. A véglegesítésnél a lemezív döntött a végső dalcsokorról. Lemezként a végső tizest érezték a legkompaktabbnak, legegységesebbnek, legjobbnak. Viszont az itt bemutatkozó Menjetek már el is ízig-vérig Minden villany ég-dal. Az Óriás tagjai ugyanúgy szeretik, mint a többit, egész egyszerűen a hangulata, hossza, komplexitása miatt nem lelte a végső helyét a többi szám között. Ugye két plusz szerzeményről van szó, szóval nem titok, hogy egy hónap múlva jön a Viszonthallásra c. másik "lemaradt" dal is. A zenekar jelenleg egyébkent a Devil's Trade-del járja az országot, legközelebb február 24-én lép fel Pécsett. A tavaszi nagy Óriás-koncert áprilisban lesz az Akváriumban.  


rock hír óriás



2018.02.18. 14:05 – Boros Gábor

Rawmatik nagyot álmodott, és bejött neki - Itt a The States VS Rawmatik lemez

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

rawvonat.jpg

Atomcity fiatal beatmakere Rawmatik mert nagyot álmodni. Miután a Kriminal Beats színeiben két lemezt is megjelentetett - ÜtemRawság I-II . címmel - , rajta a hazai underground hip-hop számtalan profi mikrofonistájával, albumhosszúságban remixelt az NKS-nek, legújabb projektjéhez pedig kizárólag tengerentúli közreműködőket választott. Köztük több olyat, akiknek lemezei tizenévesen arra inspirálták, hogy ő maga is használt lemezboltok poros polcairól származó sistergő hangmintákkal kezdje etetni a spórolt pénzéből vásárólt Akai samplert. A kopogós New York-i ütemek mellett a keleti part hip-hop szempontból másik igazán fontos erődje - Guru (GangStarr) szülővárosa - Boston volt rá nagy hatással. Ahogy a helyiek nevezik Beantown feketezenei keresztapjával Edo G-vel már 2003-ban dolgozott együtt, a Slap This húzós alapjára együtt rímeltek Bankossal.


premier hiphop hír rap rawmatik



2018.02.17. 18:56 – Lángoló Gitárok

Amit érzel, azt mutasd ki - Itt a Derkovbois új videója

Lángoló premier és miniinterjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

derkovbois_promo1.jpg

Új klippel jelentkezett a saját definícója szerint Savaria streetpunkban utazó szombathelyi Derkovbois. A legszebb háromakkordos hagyományokat ápoló dal a tavaly decemberben megjelent, Helyetted senki sem fog ringbe szállni című négyszámos EP-n jött ki, a zenekar pedig egy hamisítatlan punk koncertklipet forgatott hozzá a legutóbbi Punkkarácsonyon a Dürer Kertben. A folytatásban itt a klip és egy miniinterjú a zenekarral. 


punk magyar videó szombathely derkovbois klippremier új dal



2018.02.17. 09:50 – Juhász Edina

Az emberek többé nem hallgatják meg egymás érveit - Heaven Shall Burn-interjú Maik Weicherttel (+ játék belépőért)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hsb.jpg

Március 15-én lép fel a Barba Negrában a Heaven Shall Burn az August Burns Red, a Whitechapel és az In Hearts Wake társaságában. A német metálzenekar eléggé elbaltázott címadása miatt most mindenki azt hiszi, hogy ez lesz az utolsó Heaven Shall Burn-turné, de ez nem így van. Erről, a világot eluraló gyűlölethullámról, a fociról, a Balatonról, meg még sok mindenről beszélgettünk Maik Weichert gitárossal.


interjú metál death metalcore heaven shall burn



2018.02.17. 07:36 – dankógábor

Olyan előrehaladás van az új Tool-lemeznél, amilyen még soha nem volt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tmjk.jpg

Teljesen váratlan dolog történt. Maynard James Keenan Tool-énekes mondott értékelhető információkat a zenekar új nagylemezéről. És nem csak értékelhetőeket, de pozitívat. Ilyet pedig ő nem szokott. Ő inkább a többiek optimista nyilatkozatait töri le egy szóval. Na de most nem ez történt, Keenan ugyanis kiírta a Twitterre, hogy egy dal kivételével az összes új számra megírta az énekdallamot és szöveget, szóval már csak azt az egyet várja. Azt is hozzátette, hogy 11 év várakozás után, hónapokkal ezelőtt kezdtek el hozzá szállingózni az FINAL szóval ellátott dalok zenei alapjai, és ez elméletileg (ezt nagyon kihangsúlyozza) azt jelenti, hogy már nem is fognak változni. Keenan egy korábbi értelmesebb, Toollal kapcsolatos nyilatkozatában elárulta, hogy ő ugyan dolgozott volna már a saját részén, de a többiek folyamatosan újrakezdték a dalírást a nulláról, így inkább letett róla. Ez a mostani twit viszont most olyan előrelépés, hogy a rajongók joggal kezdhetnek reménykedni, hogy akár még idén új lemez lehet. Ezzel kapcsolatban is írt Keenan valamit:

Valamikor fel is vesszük ezeket. Messze van még a vége, de legalább közeledünk.

Üzenete végén az énekes még reklámozza kicsit másik zenekara, az A Perfect Circle április 20-án megjelenő új lemezét, hogy a várakozásban azt legalább lehet majd hallgatni.


rock hír tool



2018.02.16. 17:17 – Prieger Zs.

Videós katasztrófahumor és kapitalista síkosító - James Ferraro Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ferraro.jpg

Szórakoztatóan hideg-rideg okosságok esnek le sorban az álnév-fetisiszta troll, James Ferraro munkapadjáról, közben meg fellépései is élményszámba mennek. Szombaton a Trafo Electrify vol. 15. rendezvényén ejt majd ámulatba metálost, dubbert és klasszikuszene-kedvelőt egyaránt. Alig bírjuk kivárni.


hír koncertajánló james ferraro



2018.02.16. 12:05 – dankógábor

Itt egy új Wiegedood-dal, emberkínzós klip is van hozzá, budapesti koncert is lesz

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

wiegedood2018.jpg

A Wiegedoodról azt kell tudni, hogy belgák, de teljesen jól játsszák a black metalt. Úgy, ahogy azt a Darkthrone, a Burzum meg társaik annak idején megmutatták Norvégiában. Azt kell még tudni róluk, hogy gyakorlatilag ez egy Oathbreaker-mellékprojekt, amiben kiirtottak minden olyan szépséget, ami az anyazenekarban megvan. Nincs női ének, nincs posztrockoskodás, csak lecsupaszított minimál black metal reszelés. Eddig két lemezük jelent meg, a De doden hebben het goed I és a De doden hebben het goed II. Most jön a De doden hebben het goed III, ami lezárása lesz a trilógiának. Április 20-án jelenik meg, és a jó hír az, hogy június 5-én ismét fellépnek nálunk. Egyszer ugyanis már voltak itt, az első lemez megjelenése idején, elég jó koncertet is adtak a Dürer Kert kistermében. Alább az új lemez címadója klipesítve. A klip itt azt jelenti, hogy  egy ember teljesen meztelenül kezénél felakasztva lóg, miközben előtte ég egy máglya. Teljesen illik ehhez a Burzumra hajazó témához.


metál hír black 18+ wiegedood



2018.02.16. 11:30 – dankógábor

Killswitch Engage-koncert lesz az Akváriumban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kse.jpg

Elvileg még idén megjelenik a Killswitch Engage új nagylemeze, szóval a rajongók már alapból örülhetnek, de ha a mostani bejelentés csak hab lesz a tortán: június 16-án a metalcore-zenekar fellép az Akvárium klubban. Legutóbb 2016-ban jártak nálunk, de akkor nem klubban játszottak, szóval most gyaníthatóan nagyon hamar elfogy a jegy a koncertjükre. A legutóbbi, pár napos hír egyébként velük kapcsolatban az volt, hogy Adam D. gitáros az egyik koncerten fogta magát, odament a bárpulton és játék közben rendelt magának egy whiskeyt. Még videó is van róla, nagyon vicces ám.


hír metalcore killswitch engage



2018.02.16. 11:15 – sz.ági.

Brutálisan életszagú film a vidéki Magyarországról - Kojot-kritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kojot.jpeg

Tavalyi film a Kojot, de a körülötte lévő balhé miatt, megint szóba jött, ráadásul a Youtube-ra is felkerült, így legalább egy ideig bárki megnézheti ezt a kifejezetten jól sikerült magyar alkotást, amiben a vidéki élet romantikája kemény pofonokban virágzik.


filmkritika kojot



süti beállítások módosítása