2010.03.28. 10:11 – lánggitár

Újjáalakul a Refused, vagy nem

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Váratlanul életre kelt a Refused zenekar weboldala, igaz csupán annyi az információ rajta, hogy hamarosan lesz valami. A punknews.org szerint, egy, a zenekarhoz közel álló, de nem hivatalos forrás tudni véli, hogy a svéd hardcore-punk-csapat 12 év után újjáalakul, ami első körben az európai nyári fesztiválokon való koncertezést jelenti. További zavart okoz, hogy Zane Lowe, a BBC Radio 1 dj-je előbb nagy örömmel kitwitelte a hírt, majd nem sokkal utána bocsánatot is kért, amiért hamis reményeket keltett a rajongókban. Páran amúgy tudni vélik, hogy nincs másról szó, csak hogy a Epitaph újra kiadja a The Shape of Punk To Come című klasszikus lemezüket. Utóbbit erősíti, hogy a fenti weboldalon elég feltűnően ott szerepel az Epitaph logója. Reklámfogásnak mindenesetre elég jó, bármi is lesz a végeredmény.

A Refused azok közé a zenekarok közé tartozik, akik még azelőtt oszlottak fel, mielőtt rengeteg más együttes elkezdte volna másolni a zenéjüket. A fent emlegetett, 1998-ban megjelent lemezt a poszt-hardcore egyik alapműveként tartják számon. Az album készítésekor állítólag Dennis Lyxzén énekes és a többiek között megromlott a viszony, megjelenés után adtak még pár koncertet, (az utolsót egy haverjuk alagsorában, azt a rendőrség zárta be), majd feloszlottak.

Lyxzén utána megalapította az erősen baloldali beállítottságú (mondhatni kommunista) The (International) Noise Conspiracyt, a többiek pedig a TEXT-et. Az előbbi punkrock zenekar több lemezt is kiadott, viszonylag sikeresek is, amit a Szigeten is meg lehetett tapasztalni pár éve, mikor a többezres sátorba nem fért be az ember a koncertjük alatt.

Az énekes (akit az Elle magazin svéd kiadása a legszexisebb férfinak választott 2004-ben) mellesleg mostanában ismét együtt zenél hajdani csapattársával, David Sandströmmel az AC4 nevű punk-hardcore zenekarban, ahol már indulásakor kijelentették, hogy nem adnak interjút mainstream médiának, csakis fanzine-eknek, de nekik is csak akkor, ha a kérdező még nincs 18 éves. Itt egy príma koncertfelvétel tőlük:


punk refused hardcore hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása