2010.10.02. 09:53 – Dankó János

Habkönnyű magenta leszbicsók

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

03-katyperrykoncert-IMG 2261Katy Perry @ Papp László Budapest Sportaréna, 2010.10.01.

Katy Perry közönsége ötszámjegyű összegért vett jegyet az idei ősz egyik legnagyobb reklámkampányára. A dologgal talán maguk sem voltak tisztában, sőt az Arénát elárasztó gyerekeknek ez vajmi keveset számított. Annyi volt a tíz éves kor környéki lányból, mintha csak az állatkertben lennénk. Katy Perry pedig elénekelte nekik az egy és egy negyed órás műsorát, majd magenta felhőbe burkolózva visszaindult Amerikába.

A hazájában döbbenetesen népszerű énekeslány pontosan azt az ártalmatlan zenét játssza, amivel tévedni nem nagyon lehet, a rádiók képesek annyira unásig ismételni, hogy már az is tudja a dallamot, aki Perry nevét még csak nem is hallotta. Dalszerzői megtették a magukét, és ő aranyosan elő is adja a számokat. Egyébként a hangja sokkal többre érdemes, és ezt meg is mutatja néhány (egyébként éppen nem túl izgalmas) lassú dalban, a maradék vidám és ugrabugra popsláger.

cikkhez4

Az ezüstszínű egyberuhába öltözött, amúgy kifejezetten csinos lány természetesen viselkedett a színpadon, talán csak a szendeséget hangsúlyozó konferálás volt imázsteremtő fogás. A mögöttünk ülő médiaszemélyiség szimplán csak ennyivel jellemezte: „kúrnám”. A műsor egy popprodukciótól szokatlan módon a feje tetejére állt, már az első számok között a legnagyobb slágerek szóltak, és azt az ismert trükköt is bevetette Perry és kísérőzenekara, hogy az I Kissed the Girl elejét swing verzióban adta elő. Hihetetlen, de ez a dolog még mindig működik: a közönség csak a refrén dallamát ismerte fel, és csak akkor  kezdett el sikongatni.

12-katyperrykoncert-IMG 2456

A tökéletesen megírt popdaloknak amúgy örült a magyar rajongótábor, akik kb. egyharmadig töltötték meg a lefüggönyözött csarnokot. Még azon is tudtak kacarászni, amikor kissé elcsépelt módon a hungry-hungary szóviccet sütötte el Perry. A koncert végén pedig az okozott egy kis mosolygást, hogy ketten elfelejtettek visszajönni a zenekarból a ráadásra, ami vagy tényleg nem volt betervezve (már a lámpákat is felkapcsolták, a kimenős zene is elindult), vagy maga ez a jelenet is benne volt a forgatókönyvben. A kísérőzenészek amúgy semmi kiemelkedőt nem csináltak, elvégezték a munkát, de legalább lelkesen.

És hogy miért is volt ez reklámkampány? Minden Katy Perry új klipjének fogatásáról szólt, amiben magyar rajongók is részt vehettek, és amit az egyik legnagyobb mobilszolgáltató nagy erőkkel támogat. Tehát végül is nem okozhatott meglepetést senkinek, hogy minden magenta volt. A hoszteszlányok haja, a bejárat melletti oszlopok, a dob megvilágítása, de még a ráadás előtti, az egész termet beterítő konfettieső is. Minden adott volt, hogy a retinánkba égjen a szín. A szolgáltató cég ezt a reklámkampányt szépen felépítette, és néhány ember bizonyára nem csak a színpadra pakolt nyalókákat ette meg, hanem ezt az egész felhajtást. Perry amúgy a fellépés alatt többször is megígérte, hogy jövőre már teljes értékű koncerttel jön hozzánk, a kérdés már csak az, hogy melyik az a szervező, aki elhozza őt 2011-ben, mikor most is csak ennyien voltak rá kíváncsiak.


pop koncertbeszámoló katy perry



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása