2011.05.11. 08:00 – lánggitár

Újra kiadják az összes Pink Floyd-lemezt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Idén ősszel indul Why Pink Floyd...? címen az a kampány, ami a legendás zenekar összes albumának újrakiadásáról szól. Egész pontosan szeptember 26-án jelenik majd meg mind a 14 Pink Floyd-lemez újramaszterizálva és új csomagolásban. Hogy ne legyen olyan egyszerű a dolog, a csapat legsikeresebb nagylemeze, az 1973-as Dark Side Of The Moon ugyanezen a napon kijön kétlemezes verzióban, illetve egy hatlemezes luxuskiadásban is. Még tovább menve, november 7-én az 1975-ös Wish You Were Here lemez jelenik majd meg szinte ugyanilyen, de ötlemezes luxus változatban, illetve ezt a csomagolást kapja majd hét lemezzel az 1979-es The Wall is 2012 február 7-én. A Wish You Were Here-rel egy napon még kiadnak majd egy A Foot In The Door: The Best Of Pink Floyd válogatást is, csak, hogy teljes legyen az öröm. Mindegyik verzió kapható lesz vinilen (bakeliten) illetve digitálisan is. Felmerül persze a kérdés, hogy mi lesz a bónusz ezen a sok lemezen? Az eddigi információk szerint olyan dolgok, mint például a Wish You Were Here dal Stéphane Grappelli jazzhegedűssel, tehát inkább alternatív verziókra számíthatunk, mint eddig nem hallott szerzeményekre.

A kampány annyira fontos az EMI-nak, hogy még Roger Faxon, a kiadó vezérigazgatója is megszólalt az ügyben: „Ez egy egyedülálló együttműködés az EMI és a világ egyik legkreatívabb, legnagyobb hatású zenekara között. Már egy éve együtt dolgozunk ezen a programon, ami minden olyan elemet tartalmaz, ami a Pink Floydot az egyik leginspirálóbb erővé tette a modern zenében.

A kiadó és a zenekar nemrég fejezett be egy pert, ami azt volt hivatott eldönteni, hogy az EMI árulhatja-e a Pink Floyd dalait külön-külön az interneten. Az eredmény az lett, hogy nem árulhatja, de azért még öt évig mégis megteheti.


rock pink floyd hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása