2011.10.28. 12:50 – Lángoló Gitárok

Bánat - Kiscsillag-dalpremier + egyéb infók

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


November 4-én, tehát jövő hét pénteken jelenik meg a Kiscsillag harmadik nagylemeze, a Néniket a bácsiknak!. A lemez címe egy olyan közügy is, amiért a zenekar Pécs belvárosában utcára is vonult tüntetni. A már kedvezményesen előrendelhető albumon tizenhárom dal lesz, tizenkét vadonatúj szerzemény és a tavaly megjelentetett kislemezdal, a Sirály. A Lángoló Gitárok olvasói viszont most egy újabb számot is hallhatnak Bánat címmel, sőt, azt is eláruljuk, hogy jövő hét szerdán a teljes nagylemezt is bemutatjuk nálunk.

Hogy igazán kerek legyen a bemutató, ide rakjuk még az Olajoshordó dalra készült klipet is. Erről a számról azt kell tudni, hogy a zenét Mihalik Ábel dobos szerezte, a szöveget pedig a Zenével a gyermekekért program keretében írta Lovasi András énekes-gitáros. A program a Minimax és a Megamax kezdeményezése volt, amihez a Kiscsillag mellett még hat zenekar csatlakozott. Dalokkal, interjúkkal, kisfilmekkel próbálják felhívni a figyelmet az olyan szervezetekre és alapítványokra, amelyek komoly problémákkal küzdő gyerekeket karolnak fel. A program az év végéig tart, ez alatt hét alapítvány és szervezet kerül bemutatásra, többek között a Bátor Tábor Alapítvány is. Nekik készült az Olajoshordó című dal. Lovasi szerint kifejezetten passzol az alapítványhoz: „A szívről szól, amiről általában, mint egy törékeny dologról szokás beszélni, pedig a legstrapabíróbb jószág, és legalább annyi mindent kibír, mint egy olajoshordó. A Bátor Táboros gyerekeknél meg talán senki sem tudja jobban, hogy a szívnek mi mindent kell elviselnie és kibírnia a gyógyuláshoz.

Az új albumot bemutatandó a zenekar természetesen turnéra is indul Magyarországon. A turné a lemez megjelenésének napján kezdődik, az első etap december végéig tart, de a lemezbemutató koncertsorozat jövőre is folytatódik majd. A Kiscsillag díszlettel és meglepetésekben bővelkedő, dramaturgiailag felépített műsorral lép színpadra, amelyet - a Kispál és a Borz búcsúkoncertjéhez hasonlóan - Lévai Balázs a Dob+Basszus házigazdája rendez. Hogy ebben pontosan milyen szerepben jelennek meg a zenészek, azt egyelőre nem árulták el. A budapesti bemutató a Barba Negra Music Clubban lesz december 10-én, de itt a teljes idei menetrend is:

11.04. Nyíregyháza - Y2K
11.05. Miskolc - Ady Műv. Ház
11.11. Győr - Bridge Hallgatói Klub
11.12. Tatabánya - Roxxy Music Café
11.17. Dunaszerdahely - VMK
11.18. Szeged - JATE Klub
11.19. Kecskemét - Technika Háza
11.25. Székesfehérvár - FEZEN Klub
11.26. Balassagyarmat - Mozi
12.02. Szombathely - Savaria Mozi
12.03. Veszprém - Expresszó
12.09. Debrecen – Lovarda
12.10. Budapest - Barba Negra Music Club
12.16. Pécs - Pécsi Est Café
12.17. Pécs - Pécsi Est Café
12.23. Szekszárd - Szekszárdi Est Café
12.27. Zalaegerszeg - Keresztury ÁMK
12.28. Sopron - Hangár Music Garden
12.29. Ajka - Rakéta Presszó


premier rock hír kiscsillag exkluzív



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása