2013.03.16. 13:38 – Sajó Dávid

Diszkóbaleset - dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

jammin-roller-disco-3.jpgA mostani dalmegosztást teljes egészében az elektronikus zenének szenteltük, így jut bőven mára glich-hopból és nu discóból is. Megmutatjuk AMB Opiuo-remixét illetve egy-egy új dalt iamyanktól, Dntétől és one hand claptől. Amoeba új zenéjében Judie Jay és iLLspokinn is közreműködik, Karányi pedig Fehér Balázzsal dolgozott együtt a Carbonfoolsból. Az előző évtized hazai electro színterének főszereplői ismét feltalálják a discót, a We Plants Are Happy Plants Daft Punkot remixelt, TMX Linczényi Márkóval kezdett új projektbe Thomas Mark néven, de a Tits & Clits sem akar kimaradni a '70-es évek végéből, de van új Anima Sound System-dal is. Vasárnap pedig folytatjuk a dalmegosztás a második résszel.

Opiuo – Ripple (AMB Remix)

AMB a mai glitch-hop egyik legmenőbb arcának remix EP-jéhez készítette el a saját Opiuo-átíratát, amelyen olyanok szerepelnek még, mint az Infected Mushroom, a Dirtyloud vagy a Fort Know Five. Ripple remixét semmiképpen sem ajánljuk laptophangszórón meghallgatni, mert azzal elveszik a dal dögösségét adó vagány basszus, meg alapvetően se hallgassátok AMB zenéit szar hangrendszeren, mert a pokolra kerültök.

iamyank – dr. Moderato

Yank új száma egy horror hangulattal fűszerezett emberevő glitch-hop szörnyeteg, aminek hallatán múmiák és zombik másznak ki sírhelyükről, hogy ők is odaférjenek az első sorba a keverőpult elé.

Dnte - Translucent

A Berlinben élő magyar producer második lemeze a Mad-Hop kiadó gondozásában jelenik meg májusban, de már most elő lehet rendelni az ötszámos kiadványt, amely két remixet is tartalmaz majd. A mad-hop egyébként remek jelző lehetne ehhez a dalhoz, hiszen a kissé billegő dobokat egy kifejezetten gonosz basszussal támogatta meg, amit egészen kísértetiessé tesz a templomi kórusra emlékeztető széteffektezett énekminta.

one hand clap – breathe it

Nem először szerepel one hand clap a dalmegosztásban, most az első teljes értékű szerzeménye kapcsán írunk róla. A breathe it egy funkys neurohop track, ami le sem tagadhatná a a Koan Sound hatását.

Amoeba ft. Judie Jay & iLLspokinn - Nursery of Souls

Amíg az előző dal egy tipikusan táncparkettre termett, addig az Amoeba, Judie Jay és iLLspokinn közös száma egy ide-oda billegő wonkys triphop, ami tökéletes egy belvárosi erkélyen való magányos láncdohányzásra.

Anima Sound System - Good Luck Boy

Az Anima Sound System a most megjelent Good Luck Boytól kezdve egyenként hoz ki új dalokat, amelyekből valamikor jövő év elejére áll össze egy teljes album. A 20 éves zenekar idén több nagyszabású fellépésre is készül a Szigeten, a Balaton Soundon és a Budapest Parkban is, ahol minden bizonnyal elhangzik majd a popzene ízű trapes Good Luck Boy is.

Daft Punk – No End (We Plant Are Happy Plants Remix)

Elég volt mindössze egy 15 másodperces hangminta a Daft Punktól, az internet kis híján visító rohamot kapott az örömtől, és már is megjelentek a különböző feldolgozások, remixet, végtelenített verziók meg kvázi összeesküvés elméletek a készülő Daft Punk-lemezről. A We Plants Are Happy Plants ezt a rövid kis disco gitárt vette alapul új számához, ami a hangminta ötperces kibővítése egy galaktikus űrutazással.

Tits & Clits - Your Love

A Tits & Clits egészen a '70-as évekig ment vissza a Your Love című dallal, amelyet hívhatnánk akár nu discónak is, de a sokadik meghallgatás után is képesek vagyunk forró naciban görkorcsolyázó bajszos férfiakat és dauerolt hajak tengerét látni magunkat előtt. Ráadásul a dal ingyenesen letölthető.

Thomas Mark - Jean-Paul

Lehet szándékos, lehet csak teljesen véletlen, hogy az előző évtized french electrós Kollektíva-bulijainak főszereplői (Tits & Clits, We Plant Are Happy Plants és most TMX) egymásra licitálva nyúlnak vissza a disco korszakhoz, mindenesetre most itt van a Thomas Mark duó, amelynek egyik felét TMX teszi ki, a másikat a Kolinból ismert Linczényi Márkó. Ameddig nem láttam a nálunk bemutatott Jean-Paul fantasztikus videóját, kissé szkeptikusan álltam az egész projekthez, de azóta képtelen vagyok a legrosszabb '80-as évekbeli tengerparti akciósorozatok intrójára hasonlító hangokat kiverni a fejemből.

Karányi és Én - Hello (I Gotta Run)

Négy év után jelentkezik új dallal Karányi, amiben közreműködik Fehér Balázs is a Carbonfoolsból. A Hello (I Gotta Run) című számhoz ráadásul egy seregnyi remix készült kezdve Kovarytól TMX-en át a We Plants Are Happy Plantsig, de mi most az eredeti verziót raktuk a szöveg után.


elektronikus anima sound system karányi judie jay we plants are happy plants amb tits & clits nu disco iamyank dnte amoeba glitch-hop dalmegosztás one hand clap thomas mark tmx



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása