2014.01.15. 13:26 – Lángoló Gitárok

A Kistehén klipesítette az x-faktoros kalandját

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nagylovak.jpgAz ugye mindenkinek megvan, hogy a Kistehén zenekar nem léphetett fel az X-Faktorban, mert a választott dalban túl sokszor hangzott el a hülye szó? Ezt később az RTL Klub korrigálta, Kollár Klemenc Lászlóék egy másik számmal már szerepelhettek a tehetségkutató show-ban, de a dolog annyi ihletet adott a csapatnak, hogy most klip is született belőle a Milyen kár című dalra, aminek a szövegét Erdős Virág írta. A Pál Balázs rajzolta videót alább lehet megnézni.

A klip sztorija úgy kezdődik, hogy egy közelebbről meg nem nevezett kereskedelmi televízióban az igazgató leállítja az éppen a fellépni készülő Kistehén tánczenekart, akik ezután bánatosan, lehajtott fejjel mennek haza. Beülnek a zenekari kisbuszba, megérkeznek az együttes vezetőjének tanyájára. A zenekar frontembere bánatában még a kisbusz slusszkulcsát is hátradobja, a lovak közé. A lovak pedig kapva kapnak az alkalmon.

Kollár Klemenc László: A rajzfilmben az emberfigurák testesítik meg a bánatos ént, a lovak meg a "csakazértis" életöröm ént, ami ugyanolyan emberi, mint a bánatos én. Nem nehéz kitalálni, hogy melyik "én" szokott mindig nyerni.

Pál Balázs: A klip abszurd humor eszközeivel görbe tükröt állít magunknak, a jó magyar pesszimizmusnak, önsorsrontásnak. Habár a történetben a rajzfilmfigurák egy részének az "élete" anyagi és testi tragédiába torkollik, a lovak által mégis sikeres lesz a szellemi termék, a zenei műalkotás. Jelezvén ezzel, hogy nem érdemes elkeseredni egy átmeneti "kudarc" kapcsán mivel a tehetség, a kultúra, a szellem, vagy akár egy jó ötlet nem hal meg, hanem lángol és egy másik formában él tovább. Bármilyen körülmények közt érdemes alkotni, zenélni, ahogy azt a Laci lovai (a sikeres énünk, énjeink) teszik nem kevés "csakazértis-életörömmel!"

A készítők fontosnak tartották elmondani, hogy a filmben szereplő emberek és lovak kitalált karakterek. Bármiféle hasonlóság valóságos személyekhez csupán a véletlen műve.


pop rock hír kistehén x-faktor



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása