2015.12.08. 11:02 – dankógábor

Az Emperor kiadja a világ legdrágább díszdobozát

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

emperorbox.jpg

A Blood Music egy finn kiadó, ami arról híres, hogy díszes csomagolással ad ki bakeliteket vinyleket. A leginkább a black metalban mozgó kiadó nyomta hanglemezre például a korábbi Thy Catafalque-albumokat is. Tényleg mutatós dolgokat dobnak piacra, főleg, ha díszdobozokról van szó. Ezt maxolták most ki teljesen, a szerdán megjelenő Emperor: The Complete Works című anyaggal.

A kultikus norvég black metal zenekarnak összesen négy nagylemeze jelent meg az aktív évei alatt, illetve voltak koncertlemezei valamint EP-k és itt-ott elpottyantott dalok, feldolgozások stb. A díszdobozban mindez 24 hanglemezen lesz majd benne, ami már önmagában több mint 5 kilót nyom. Pluszban lesz hozzá egy majd' százoldalas könyv, poszterek és aki még idén rendel, az a zenekar korai demóját is megkapja kazettán, egy aláírt szövegkönyvvel egyetemben. Szóval olyan ez a doboz, amitől egy rajongó azonnal összeszarja magát. Aztán ezt megismétli akkor, amikor megtudja az árát. A kiadvány ugyanis 700 euró plusz postaköltség, és a tizenakárhány kilós cuccot nézve utóbbi is már önmagában annyi lesz, mintha legalább három sima lemezt rendelnénk. Szóval mondjunk a postaköltségnek plusz 100 eurót, és akkor forintra átszámolva a csomagért 240 ezer forintot kell fizetni. És hogy tovább idegesítsék a gyűjtőket, három színben jön ki a cucc, mindegyikből 222 darab lesz.

A csomagot ráadásul nem is lehet kifizetni csak úgy, bankkártyával, még Paypalon keresztül sem. A Blood Music főnöke szerint azért, mert akkora összegekről van szó, hogy nincs kapacitása szöszölni a Paypal rendszerével, illetve voltak negatív tapasztalatai a korábbi díszdobozoknál. Szóval utalni kell előre, ami szintén nem lesz kis összeg, lévén nemzetközi tranzakcióról beszélünk. Csak december 9. és 23. között lehet majd rendelni, ami pedig esetleg nem kel el, azokat majd jövő márciusban lehet megvenni, mert a kiadó elmegy téli álmot aludni.

Sokan eléggé kiakadtak amúgy ezen az egészen. Az egészet felesleges lehúzásnak tartják, és leginkább amiatt, hogy túl sok a hanglemez. A soralbumok például bőven elfértek volna egy-egy korongon, helyette mindegyik kettőn van, a koncertalbumok pedig egyenként három hanglemezen kaptak helyet. És van még egy válogatás is három koronggal, valamit egy 7 inches kislemez. Egy kommentelő kijelenti, hogy az AC/DC teljes diszkográfiája kevesebb lemezen jelent meg, fele ennyiért. A kiadó azzal védi magát, hogy lemezenként leszámolva teljesen rendben van az ár, mivel úgy csak 26 euróra jön ki, ami meg normális (lenne, ha kiadványra és nem lemezre számolnánk ezt az összeget).

A zenét tekintve ez van benne részletesen:

I: Wrath of the Tyrant LP
II: Rehearsal 1992 LP [hivatalosan ez még nem jelent meg eddig]
III: Emperor LP
IV: The Akkerhaugen Tapes LP [hatszámos próbatermi felvétel]
V: In the Nightside Eclipse 2xLP [a remaszterizálás nélküli eredeti szalagról]
VI: As the Shadows Rise 7"
VII: Reverence LP
VIII: Anthems to the Welkin at Dusk 2xLP
IX: IX Equilibrium 2xLP
X: Emperial Live Ceremony 2xLP
XI: Prometheus: The Discipline of Fire and Demise 2xLP
XII: Live Inferno 3xLP
XIII: Live at Wacken: 2006 3xLP
XIV: Bonus Tracks 3xLP

Utóbbi még tovább bontva:

LP 1: Az összes Emperor-dal a Thorns vs. Emperor-lemezről
LP 2: Feldolgozások (Bathory, Celtic Frost, Hellhammer, Mercyful Fate, Darkthrone, Mayhem).
LP 3:
- Az összes alternatív verzióban felvett dal
- Az eredeti Wrath of the Tyrant intro
- A Moon Over Kara-Shehr Hellhammerel a doboknál
- A Lord of the Storms remixe
- Az In Longing Spirit és az Opus A Satana remaszterizált verziója
- Korai koncertverziója a Loss and Curse of Reverence-nek
- A Sworn remixe az Ulvertől
- A Wrath of the Tyrant outrója, ami csak egy korai picture discen jelent meg

Az Emperornak amúgy már jelent meg egy ötlemezes vinyl doboza 3000 példányban, igaz, az picture disc gyűjtemény volt. Jelenleg 100 euró körül meg lehet venni.

Itt vannak képek az előkészületekről:


metál hír black emperor



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása