2016.03.10. 11:00 – Gnosis

Szürke falak között bolyongva - Svoid-dalpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

svoid.jpg

Az eredetileg miskolci (mára már inkább fővárosi) illetőségű Svoid zenekar kizárt hogy ismeretlen legyen az underground zenerajongók számára. A 2011-es Ars Kha EP és a két évre rá megjelent debüt (To Never Return) egy inkább blackmetalos megközelítést mutatott a csapat részéről, most viszont szerencsére tovább léptek ezen az unalmas zsáneren.

A Storming Voices of Inner Devotion című, április 18-án megjelenő (Sun & Moon Records) albumon sikerült egy olyan atmoszférát eltalálniuk, olyan hangulatot, amit én még magyar zenekaroktól nem nagyon tapasztaltam. Habár maradt sok helyütt a black metalos riffelés, mégis a dalok tempója vagy szerkezete már rég nem az. Lehet, hogy csak az influenza beszél most belőlem, de ennél szürkébb zenét én már régen hallottam. Nem, ne értse félre senki: nem az unalmasságot jelenti itt a szürkeség, hanem a dalok hallgatása közben állandóan szürke beton falakat látok magam körül, nyomasztó ködbe burkolva. Mintha egy szürke ürességben kellene egyedül tévelyegnünk, céltatlanul és ez lenne hozzá a háttérezene. Talán a Khold zenéje volt még ilyen jellegű hatással rám, mindenesetre objektíven is belátható, hogy a Svoid legújabb anyaga toronymagasan emelkedik a hazai zenekarok felé, mind hangzásban, mind hangulatban. Most ti is belehallgathattok az Eternal című számba, ami egyébként a legfogósabb tétel:


lemezpremier svoid



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása