2016.09.07. 13:49 – Nihil_AK

Jótékonysági est Botondért pénteken a Dürer Kertben

Segíts te is, hogy összegyűljön a pénz a gyógykezelésre!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

botond_montage.jpg

A Dürer Kert, valamint a hazai HC- és metalszcéna ismét egy fontos ügy mellett áll ki, hogy segíthessen egy kamasz fiú felépülésében. Segélykoncert pénteken este, a hajtás után pedig fontos információk a koncertről, és arról, hogyan segíthettek ti is Botond gyógyulásában!

Pócs Botond 2003. április 11-én, 1490 grammal született - a vártnál két és fél hónappal korábban. Boti 13 évesen már túl van egy műtéten, de sajnos még két alkalommal biztosan kés alá kell feküdnie ahhoz, hogy teljes életet élhessen. Azaz, hogy járni tudjon, mint bárki más.

„Majdnem hathetes volt, mire elérte a kétkilós súlyt és hazavihettük a kórházból. Egy tüneményes aprócska baba volt, akivel öröm volt minden pillanat, és a méretén kívül semmiben sem különbözött a többi újszülöttől. Két hét boldogság után a fejlődésneurológián szembesültünk a szomorú ténnyel, hogy nincs minden rendben, sőt..." Az édesanya levele teljes egészében itt olvasható.

A műtét 2500 euróba kerül, amit egy 2900 eurós rehabilitáció követ. Ehhez próbálnak hozzájárulni a barátok, valamint a Dürer Kert - egy jótékonysági est során 2016. szeptember 9-én, azaz most pénteken. 

A jótékonysági bulit Ammer Péter, Brázda Zoltán, és a Rock Station Blog munkatársa, Horváth András, közismertebb nevén Csiga hozta tető alá. Ők így nyilatkoztak a kezdeményezésről:

"A segélykoncert ötlete Ammer Petitől jött, aki régi barátja Botond édesapjának. Körülbelül tíz évvel ezelőtt találkoztak Peti gumiszerelő műhelyében, azóta sok koncerten megfordultak együtt. Tudtuk, hogy milyen költséggel jár Boti kezelése, mivel egy műtéten már átesett, viszont még legalább további kettőre van szüksége, hogy teljes életet éljen. Az állam viszont a három műtétböl csak egyet fizet. Elég sok zenészt, zenekart ismerünk ebből a közegből, innen jött az ötlet, hogy szervezzünk egy koncertet, ezzel is segítve Botin és családján.

A koncertek mellett többen felajánlottak különböző árverésre bocsátandó relikviákat, melyek bevetelét szintén Botond kapja majd. A Jolana Blastbeat exkluzív - valószínűleg első és egyetlen - fellépése mellett a zenekar vezére, és egyetlen tagja, Veres Gábor felajánlott egy gitárt, melyre Borbás Róbert fog festeni. Emellett kapható lesz egy speciális limitált koncertpóló is, illetve lesznek támogatói kitűzők is. Villax Richárd író felajánlotta licitre egyik könyvét, de többen toltak be a közösbe pólókat és cd-ket is. Ami még érdekes lehet, hogy a Silenos kiadó égisze alatt megjelent, Dudich Ákos nevéhez fűződő zenekaros könyvek (Cure, Muse, VHK, Pantera, stb.) dedikált példányaira is le lehet majd csapni. Horváth Pityesz egy dedikált Suicidal Tendencies-pólót ajánlott fel, az Insane és a Kill With Hate pedig, amellett, hogy fellépnek, a merchandise bevételből juttatnak támogatást a családnak. Mivel rendszeresen frissülnek a felajánlások, érdemes figyelemmel követni a koncert Facebook-eseményéhez kapcsolódó beszélgetést!"

A zenekarok, amelyek az ügy mellé álltak:

19:00 - 19:30 : The Wedding At The Slaughterhouse
19:45 - 20:15 : Jolana Blastbeat
20:30 - 21:00 : Stonedirt
21:15 - 21:45 : Gore Thrower
22:00 - 22:30 : Don Gatto
22:45 - 23:15 : Kill With Hate
23:30 - 00:00 : Insane
0:15 - 00:45 : Nadir

A koncertre a minimum támogatás 1000 forint. Ha véletlenül nem tudsz jelen lenni, vagy csak szimplán támogatnád Botit, az alábbi számlaszámon megteheted. A közleménybe írd bele, hogysegélykoncert.

Pócs Ákos, Erste Bank, 11600006-00000000-19928612

További információk a koncerthez kapcsolódó Facebook-eseményen, és a Dürer Kert weboldalán!  


programajánló jótékonyság gyógykezelés dürer kert segélykoncert pócs botond



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása