2017.04.04. 16:30 – Hirdetés

Chuck Berry-emlékkoncert, Galla Miklós-est és más érdekes programok a Gödör tizenötödik születésnapjára

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

chuck_berry.jpg

A Gödör Klub megálmodói tizenöt éve, 2002 tavaszán fél évre vállalták a hely beindítását az Erzsébet téri Kulturális Központ félig kész épületében. A helynek azonban akkora sikere lett, őszre a Gödör logó is kikerült, majd' tíz évig maradtak a téren. Egy évtized után, 2012-ben mégis távozniuk kellett, hiszen mint a függetlenségéhez ragaszkodó klub, nem maradhattak a helyszínen. Ekkor költöztek be a Király utcai Central Passage-ba, ahol az elmúlt öt évben a klub eredeti koncepcióját igyekeztek folytatni: egyszerre progresszív, kulturális-művészeti események, generációk és műfajok találkozóhelyévé lenni, valamint helyet adni a civil társadalom rendezvényeinek, az ifjú művészek bemutatkozásának, olyan klubnak lenni, amely értékeket közvetít. Azonban most, öt esztendő után innen is távozniuk kell, de előtte áprilisban és májusban itt ünneplik meg a kultikussá vált klub 15 éves fennállását. A Gödör 15 rendezvénysorozattal kapcsolatban olvassatok tovább! 

A Gödör 15 egy csaknem 40 eseményből álló „fesztivál”, élőzenei koncertekkel, partikkal, civil rendezvényekkel, színházi előadóestekkel, irodalmi programokkal, valamint vizsgaelőadások, filmbemutatókkal, és közösségi vásárokkal.  A 45 napos műsorfolyamból kiemelkedik a koncertek közül a Chuck Berry Emlékkoncert, a Pál Utcai Fiúk és Tereskova fellépése. A színházi programok közül a „Volt egyszer egy Kaposvár” sorozat záró epizódja is a műsor része lesz. A többi napokon pedig együtt ünnepelhetünk a klubban működő kortárstánc- és színiiskolások vizsgaelőadásán a diákokkal, tanárokkal, a Roma Világnap alkalmából, József Attila születésének évfordulóján és a Költészet Napján.

Az eseménysorozat április 6-án egy Chuck Berry Emlékkoncerttel veszi kezdetét, melyen az idén elhunyt rock’n’roll legenda hazai tisztelői, neves magyar rock- és blues zenészek lépnek majd színpadra, de ezen kívül is rengeteg érdekes program várja a közönséget ezen a héten. 

Április 6. - Chuck Berry Emlékkoncert

Idén március 18-án, 90 éves korában elhunyt az egyik legnagyobb rock’n’roll legendának számító Chuck Berry. Április 6-án, a Gödör Klubban egy koncerttel emlékeznek meg a magyar blues és r'n'r szintér kiválóságai a modern könnyűzene egyik legjelentősebb és legnagyszerűbb művészére. A rock and roll - de akár mondhatjuk azt, hogy a popzene egésze - Chuck Berry nélkül nem lenne ma az, ami. Elvis, a Beatles, vagy akár a Rolling Stones is teljesen más lenne, ha ő nem rakja le az alapokat. A zenében az elektromos gitárnak és a gitározásnak is új szerepet és utat jelölt ki, de újszerű dalszövegei is nagyban hozzájárultak halhatatlanságához. Dalai, mint például a Maybellene, a Johnny B. Goode, a Roll Over Beethoven, vagy a Sweet Little Sixteen, hogy csak a legismertebbeket említsük, a rock’n’roll muzsika örökzöld gyöngyszemei. De talán John Lennon fogalmazta meg legjobban a lényeget: „Ha a rock’n’rollt átneveznénk, akkor Chuck Berry lenne a neve.” 

Az est fellépői: Chuck Berry Emlékzenekar: Fekete Jenő, Bacsa Gyula, Vörös Gábor, Jókay Árpád, Boda Gábor Zivatar, Zsiros Csaba, Póka Egon Experience: Póka Egon, ifj. Tornóczky Ferenc, Szakadáti Mátyás, Závodi János, Benőcz Kata, Erős Péter

Facebook-esemény itt! 

galla.jpg

Április 7., 19:00 - Mondok sok szóvicc-est! Galla Miklós új önálló estje

Jelentős újdonság, hogy a vadonatúj estben szinte kizárólag szóviccekre épülő poénok hangzanak el. De nem ám internetről leszedett poénok, hanem Miklós és társszerzője, Kun Krisztián által kitalált, eredeti humorbombák. Például: Közterületen tilos fekete maszkban kardozni. Az önkormányzat ebben az ügyben Zorró toleranciát hirdet. Vagy: Ha a hűtőszekrényben fociznak az ételek, a tojásnak óvatosan kell játszania, mert már van egy sárgája. És ez megy másfél órán keresztül. Mégse lesz túl tömény, egyrészt, mert jók a poénok, másrészt pihentető gyanánt Miklós előad néhány vicces szövegű dalt, és bemutatja legújabb festményeit is. De a főszerep a nyelvi humoré. Elállt az eső. Erről József Attila is írt: „Máma már nem szakad tovább”.

Facebook-esemény itt! 

22:00 Depeche Mode "1980-2017" Party

Az első olyan buli, ahol a Depeche Mode teljes életművét nyomjuk a kezdetektől egészen a legújabb, 2017-es lemezig! A nagyteremben tehát 101% Depeche Mode őrület várható. A kettes teremben Ákos / Bonanza Party (dj Falcon Laci) A középső részen pedig: New-Wave / Bonanza / Dark / EBM / Industrial

Facebook-esemény itt! 

Április 8., Roma Világnap: Karaván Família, Jordán Adél és a Puszi

1971. április 8-án ült össze az I. Roma Világkongresszus, hogy a cigányság nemzeti jelképeiről döntsön. A 15 éves Gödör Klub a hosszú évek hagyományai szerint idén is megünnepeli a Roma Világnapot, amikor cigányok és nem cigányok együtt mulathatnak a klubban. A Karaván Família városi cigány folklór együttes, autentikus népzenei feldolgozásokat játszik az anyanyelvű cigány folklór különféle dialektusaiból - hitelesen, de egyéni hangon. Programjukban cigány népdalok szerepelnek a Balkántól Andalúziáig, saját stílusukra formálva - így például a mississippi blues, a flamenco, a rumba, és a balkáni cigányzenei elemek mind megtalálhatóak zenéjükben. Az együttes különlegessége az egyéni stílus és repertoár, valamint a családi zenekari felállás. Céljuk a cigány kultúra zenei és emberi értékeinek megőrzése és megismertetése. A másik fellépő zenekar, a Jordán Adél és a Puszi 2009 óta zenél a budapesti underground éjszakában, koncertjeikre egy masszív belvárosi tábor jár táncolni. Jordán Adél, a Katona József Színház színésznője is, aki eleinte csak a Puszi vendégénekese volt, de két koncert után ott ragadt a zenekarban.

Facebook-esemény itt! 

Április 9., 11:00-17:00 Gardrób Közösségi Vásár (ingyenes)

18:00 Könyvhajlék - jótékonysági aukció a Szépírók Társasága szervezésében

A Szépírók Társasága olvasással és olvasókkal szeretné megünnepelni a 20. születésnapját - nem akármilyen módon, könyvhajlékot teremtve. Ezért árverést szervez az Utcáról Lakásba Egyesülettel közösen, az egyesület Mobilház-programjának javára. A program A TESZ Alapítvánnyal partnerségben indított Lakhatás Most Lakásügynökség keretei közt valósul meg. Az árverésen jeles magyar írók kéziratai vagy személyes ajánlással ellátott kedves tárgyai kerülnek kalapács alá. Az árverést megelőző esten fellép: Bódis Kriszta, Dragomán György, Kemény Zsófi, Kornis Mihály, Parti Nagy Lajos, Péterfy Gergely, Simon Márton, Szabó T. Anna, Takács Zsuzsa, Tóth Krisztina és Bródy János, Darvas Kristóf, Kollár-Klemencz László, Felevad Duó, Rutkai Bori, Ujj Zsuzsi. Műsorvezető: Nyáry Krisztián, árverésvezető: Király Júlia 

Facebook-esemény itt! 

Természetesen a Gödör 15 rendezvénysorozat programjai nem érnek véget a héten, hamarosan újabb ajánlóval jelentkezünk. 


hirdetés programajánló galla miklós g3 gödör klub programjánló emlékkoncert chuck berry jordán adél karaván família



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása