2009.01.29. 08:00 – ziggy_pop

PJ Harvey új lemeze előtt színdarabhoz ír zenét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az idén 40 éves Polly Jean Harvey (a neten látható képei alapján úgy tizenöttel kevesebbnek tippelnénk) elég sok mindent csinált már viharos életében: ifjúkorában rockerkedett, aztán áttört a mainstreambe (a '95-ös To Bring You My Love és a 2000-es Stories From The City, Stories From The Sea albumokkal), énekelt duettet Thom Yorke-kal és Josh Homme-mal (a Desert Sessions 9/10-es epizódjában) és volt Nick Cave csaja is, egy rakás elismerést kapott (például a női előadók által nem túl gyakran elnyert Mercury Prize-on), most pedig a Broadway-en debütál.

Henrik Ibsen Hedda Gabler c. színművéhez ír majd zenét a rendező Ian Rickson felkérésére. Közben lassan elkészül új, John Parish-el együtt rögzített lemeze is, amely március 30-án jelenik meg - ez lesz a címe: Woman A Man Walked By. Polly kollaborált már együtt Parish-el - 1996-os lemeze, a Dance Hall at Louse Point lényegében közös album volt Parish-sel: kettejük neve alatt jelent meg, Parish írta a zenéket, Polly a szövegeket. Most szintén ez a felosztás. A lemeznek lesz európai turnéja is, a legközelebbi állomás Stuttgart, május 6.


pop rock hír pj harvey



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása