2009.02.17. 12:37 – lánggitár

A Coldplay a világ legjobbja

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Mindig csak arról hallunk a hírekben, hogy Amerikában, illetve Nagy-Britanniában mennyi lemezt adnak el a szupersztár státuszú zenekarok. Pedig van ám világméretű felmérés is, amit az IFPI készít el minden évben, így 2008-ra vetítve is. Eszerint tavaly a legtöbb példányban (6,8 millió) elkelt lemez a Coldplay Viva La Vidája volt, és ebbe bele kell érteni a digitális eladásokat is. A második a Black Ice lett az AC/DC-ről. A harmadik a Mamma Mia! című film soundtrackje, negyedik Duffy Rockferry-je, ötödik pedig a Death Magnetic lett a Metallicától.

A teljes listához még csatolták a top 10 digitális kislemezt is, amin az első a Lil Wayne Lollipopja, és olyanok vannak még rajta mint Katy Perry, Timbaland, vagy Leona Lewis.

Biztos sok olvasónk kíváncsi itthon mi volt a helyzet. Nos, nálunk tarolt a Mamma Mia!-filmzene, őket a Bereczki Zoltán-Szinetár Dóra-duó követi, a harmadik pedig Deák Bill Gyula Hatvan csapása lett. Érdekesség, hogy a világszinten mindet vivő Coldplay nálunk a negyvenhatodik helyen végzett. A teljes lista ezen a helyen.


hír coldplay lemezeladás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása