2009.02.20. 08:30 – mista

Juliette and The Licks-koncert a Petőfin

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Úgy tűnik ismét egy meghallgatásra érdemes koncertet ad ma este az MR2. Ezúttal a már hazánkban is többször megfordult, idén januártól azonban hivatalosan már nem létező Juliette and The Licks egyik 2007-es, németországi koncertje szól tizenegy és éjfél között az Eleven című műsorban.

A Juliette and the Licks zenekar énekesnője és meghatározó arca az a Juliette Lewis, akit szinte mindenki ismer a Született gyilkosok című (Tarantino eredeti forgatókönyvéből írt) 1994-es Oliver Stone-filmből: ő volt a teljesen fékevesztett Mallory Knox a szintén bekattant Mickey Knox, vagyis Woody Harrelson oldalán. Egyébként korábban játszott még A rettegés fokában is De Niróval, amiért illik megjegyezni, hogy Oscarra is jelölték, ezeket leszámítva viszont szinte csak közepes és közepesen sikeres hollywoodi produkciókban szerepelt. Nem is csoda, hogy így nem tudta tisztességesen kiadni magából a benne rejlő energiákat, úgyhogy 2003-ban létrehozta saját rockzenekarát, aminek köszönhetően az elmúlt három évben végigugrálhatta a világ számos koncertszínpadát, ezzel orvosolva a problémát. A Juliette and the Licksre elsősorban olyan nevek voltak hatással, mint a The Stooges, a The Ramones, a Sex Pistols, The Pretenders, a Pixies, a Patti Smith Group, PJ Harvey és Courtney Love, ennek megfelelően zenéjük is nagyjából a hetvenes és nyolcvanas évek alternatív rock és punk hangzását juttatja eszünkbe, azt viszont úgy, hogy egy pillanatig sem érezzük őket idejétmúltnak. Intenzív, energiadús koncertjeik mellett Juliette hat év alatt két teljesen vállalható, korrekt nagylemezt hozott össze zenekarával, egyet 2005-ben, aminek anyagával akkor a Szigeten is felléptek, egyet pedig 2006-ban, amin nem mellesleg a banda ütősének hirtelen távozása miatt beugrósként Dave Grohlra bízták a dobjátékot. Azóta szintén megfordultak már nálunk, egy készülő új albumról is lehetett hallani, majd hirtelen mégis véget ért a móka: Juliette idén januárban MySpace-es blogján jelentette be a formáció feloszlását. Ugyan ebben a bejegyzésben tudatta viszont a világgal, hogy ezzel zenei karrierje koránt sem ér véget, sőt, még az idén új albumra számíthatunk tőle egy teljesen új bandával, amivel az eddigiektől valami egészen eltérőt fog csinálni, mindezen pedig egy egyelőre titokban tartott kilétű producerrel munkálkodik.

Hogy a rémesen titokzatos énekesnő marha rejtélyes új projektjében mennyire fog valóban elszakadni az eddig megszokott "női Iggy Pop"-karaktertől és ez mennyire lesz sikeres, lövésünk sincs, azt viszont biztosan állítjuk, hogy a 2007-ben a hamburgi D-Clubban, a Reeperbahn Festivalon felvett koncertjükre érdemes egy órát szánni a péntek esténkből, vagy legalább utólag meghallgatni a hallgatók elől félelmetesen zseniális módon elrejtett netes archívumból.

A buliról itt látható néhány kép, az alábbiakban pedig egy videó következik ízelítőként.


punk rock videó hír program dave grohl mr2 juliette and the licks



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása